Asus WiFi versterkers

Als je een draadloos netwerk hebt en alles naar behoren werkt, dan maak je er met veel plezier gebruik van. Helaas zijn niet alle draadloze routers sterk genoeg om het signaal van het draadloze netwerk overal goed door te geven. Dit kan verschillende oorzaken hebben zoals de capaciteit van de router, de constructie van het gebouw waar je een draadloos netwerk hebt of de kwaliteit van de antenne op de draadloze router. Gelukkig kun je dit probleem eenvoudig oplossen met behulp van een Asus wifi repeater. Een Asus wifi versterker wordt draadloos gekoppeld aan de router en versterkt het WiFi signaal in huis. Hierdoor kun je door de hele woning het draadloze netwerk gebruiken.

Draadloze netwerk uitbreiden met een Asus wifi versterker

Een Asus wifi versterker is gemaakt om jouw netwerk uit te breiden en het signaal krachtiger te maken. Het is afhankelijk van de draadloze router die je gebruikt hoe krachtig het signaal overal is. Niet elke draadloze router kan het signaal van jouw draadloze netwerk door het hele huis versturen. Met een Asus wifi versterker breng je hier verandering in. Een Asus wifi versterker, ook wel een Asus wifi extender genoemd, versterkt niet alleen het signaal maar breidt het ook uit. Hierdoor wordt het bijvoorbeeld ook mogelijk om het draadloze netwerk te gebruiken vanuit de tuin of op zolder waar je voorheen geen bereik had. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om het netwerk niet alleen draadloos, maar ook bedraad uit te breiden. Een Asus wifi repeater heeft hiervoor meestal een aansluiting, zodat je gebruik kunt maken van een netwerkkabel om een computer of een ander apparaat bekabeld aan te sluiten.

Het gebruik van een Asus wifi versterker

Het draadloze netwerk met een Asus wifi versterker uitbreiden en versterken gaat heel eenvoudig. In het geval van een Asus wifi extender breid je het netwerk uit door het huidige signaal met de Asus wifi versterker op te vangen en over een grotere afstand door te geven. Hiervoor plaats je de Asus wifi versterker in een stopcontact op een punt waar het draadloze signaal nog krachtig genoeg is. Je maakt met behulp van de WPS knop op de draadloze router en op de Asus wifi repeater heel simpel verbinding met het draadloze netwerk. Hiervoor hoef je alleen de knop op de draadloze router in te drukken en vervolgens de WPS knop op de Asus wifi versterker. Als de Asus wifi versterker verbinding heeft gemaakt dan is het draadloze netwerk ook klaar voor gebruik.

Beveiligde Asus wifi versterker

Door de wifi versterker te koppelen met de draadloze router wordt niet alleen het signaal over een grotere afstand uitgezonden, maar is de kans ook groter dat er van buitenaf verbinding gemaakt kan worden met het netwerk. De juiste beveiliging van jouw draadloze netwerk is daarom zeer belangrijk. Als je een draadloze router hebt dan is deze vaak standaard ingesteld met een wachtwoord beveiliging. Let bij het kopen van een Asus wifi versterker op de soorten beveiliging die geschikt zijn voor de Asus wifi repeater. Het protocol dat gebruikt wordt door de draadloze router moet namelijk wel geschikt zijn voor het gebruik van de Asus wifi repeater. Als dit het geval is dan kan er gebruik worden gemaakt van de eerder genoemde WPS knop tijdens de installatie. Hiermee maak je door het drukken op de knop op een veilige manier verbinding met het draadloze netwerk zonder dat je een wachtwoord hoeft in te voeren voor de Asus wifi versterker.

Verschil in wifi versterkers

Er zijn verschillende manieren om het draadloze netwerk uit te breiden of te versterken. Naast het kopen van een Asus wifi repeater kun je er ook voor kiezen om een Asus wifi router aan te schaffen. Hiermee kun je een extra draadloos netwerk maken naast het bestaande netwerk of het signaal uitbreiden en versterken net zoals met een Asus wifi repeater. Als je alleen het draadloze netwerk op een eenvoudige manier wilt uitbreiden en versterken, dan kun je het beste een gewone Asus wifi versterker kopen. Naast verschillende apparaten en verschillende protocollen voor de beveiliging van het netwerk is er ook een verschil in frequenties die gebruikt worden voor het draadloze netwerk. De meeste draadloze netwerken maken gebruik van de 2,4 GHz frequentieband om het draadloze signaal te versturen. Er zijn ook draadloze routers die gebruik maken van de 5 GHz frequentieband. Het verschil met deze frequentie is dat er hogere snelheden behaald kunnen worden. Het is belangrijk dat de Asus wifi versterker ook geschikt is voor gebruik op jouw draadloze netwerk.

Waar je op moet letten

Voor het kopen van een Asus wifi versterker moet je rekening houden met een aantal zaken. Zoals gezegd maken niet alle routers gebruik van dezelfde frequentie voor het doorgeven van het draadloze signaal. Als jouw draadloze router geschikt is voor 2,4 GHz dan kun je hiervoor ook alleen een Asus wifi repeater gebruiken die ook gebruik maakt van deze frequentieband. Wanneer een router gebruik maakt van zowel de 2,4 GHz als de 5 GHz frequentie dan kun je een Asus wifi repeater kopen die voor beide frequenties geschikt is. Ben je van plan om ook apparaten bedraad aan te sluiten op de Asus wifi versterker? Let dan op de plek waar je de Asus wifi versterker wilt plaatsen. Dit kun je het beste zo dicht mogelijk bij het apparaat doen. Je kunt hiervoor meestal een netwerkkabel in de Asus wifi versterker steken die je vervolgens aan het apparaat verbindt. Het signaal van het netwerk wordt dan draadloos vanaf de router naar de wifi versterker verzonden, waarna het signaal bedraad naar het apparaat wordt gestuurd. Er zijn ook wifi versterkers van Asus te koop die beschikken over meerdere aansluitingen voor een netwerkkabel. Met een dergelijke Asus wifi repeater is het mogelijk om naast bijvoorbeeld een PC of laptop ook een interactieve recorder aan te sluiten.

Vragen en advies

Kies Asus wifi versterker die je nodig hebt en ga aan de slag! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een wifi versterker? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links