Asus WiFi versterkers

Als je een draadloos netwerk hebt en alles naar behoren werkt, dan maak je er met veel plezier gebruik van. Helaas zijn niet alle routers sterk genoeg om het signaal van het wireless network overal goed door te geven. Dit kan verschillende oorzaken hebben zoals de capaciteit (bandbreedte en snelheid) van de router, de constructie van het gebouw waar je een draadloos netwerk hebt of de kwaliteit van de antenne op de router. Gelukkig kun je dit probleem eenvoudig oplossen met behulp van een Asus wifi repeater. Deze wordt draadloos gekoppeld aan de router en versterkt het netwerksignaal in huis. Hierdoor kun je door de hele woning het wireless network gebruiken.

Draadloze netwerk uitbreiden met een Asus WLAN-versterker

Een Asus repeater is gemaakt om jouw net uit te breiden en het signaal krachtiger te maken. Het is afhankelijk van de router die je gebruikt, hoe krachtig het bereik overal is. Even tussendoor: er zijn modems, routers en modemrouters. Gemakshalve spreken we hier steeds in het navolgende over modemrouters alle we toch alle drie bedoelen. Niet elke modemrouter kan het signaal van jouw draadloze netwerk door het hele huis versturen. Met een WLAN-versterker breng je hier verandering in. Een WLAN-versterker, ook wel een extender of repeater genoemd, breid het bereik uit door het netwerksignaal te versterken. Hierdoor wordt het bijvoorbeeld ook mogelijk om het wireless network te gebruiken vanuit de tuin of op zolder waar je voorheen geen bereik had. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om het net niet alleen draadloos, maar ook bedraad uit te breiden. Een extender heeft hiervoor meestal een aansluiting, zodat je gebruik kunt maken van een netwerkkabel om een computer of een ander apparaat bekabeld aan te sluiten.

Het gebruik van een Asus WLAN-versterker

Het draadloze netwerk met een Asus repeater uitbreiden en versterken gaat heel eenvoudig. In het geval van een extender breid je je net uit door het huidige netwerksignaal met de repeater op te vangen en over een grotere afstand door te geven. Hiervoor plaats je de ‘herhaalversterker’ in een stopcontact op een punt waar het signaal nog krachtig genoeg is. Je maakt met behulp van de WPS knop op de draadloze modemrouter en op de repeater heel simpel verbinding met het wireless network. Hiervoor hoef je alleen de knop op de modemrouter in te drukken en vervolgens de WPS knop op de extender. Als de ‘herhaalversterker’ verbinding heeft gemaakt dan is het wireless network ook klaar voor gebruik.

Beveiligde Asus WLAN-versterker

Door de wifi ‘herhaalversterker’ te koppelen met de modemrouter wordt niet alleen het netwerksignaal over een grotere afstand uitgezonden, maar is de kans ook groter dat er van buitenaf verbinding gemaakt kan worden met het netwerk. De juiste beveiliging van jouw draadloze net is daarom zeer belangrijk. Als je een modemrouter hebt dan is deze vaak standaard ingesteld met een wachtwoord beveiliging. Let bij het kopen van een repeater op de soorten beveiliging die geschikt zijn voor de extender. Het protocol dat gebruikt wordt door de modemrouter moet namelijk wel geschikt zijn voor het gebruik van de repeater. Daarnaast kan er voor snelle installatie gebruik worden gemaakt van de eerder genoemde WPS knop. Hiermee maak je door het drukken op de knop op een veilige manier verbinding met het wireless network zonder dat je een wachtwoord hoeft in te voeren voor de ‘herhaalversterker’. Voorwaarde is wel dat ook het andere netwerkapparaat waarmee je de extender wilt verbinden eveneens over een WPS knop beschikt.

Verschil in WLAN-versterkers

Er zijn verschillende manieren om het draadloze net uit te breiden of te versterken. Naast het kopen van een Asus repeater kun je er ook voor kiezen om een Asus modemrouter aan te schaffen. Hiermee kun je een extra wireless network maken naast het bestaande netwerk of het bereik uitbreiden en versterken net zoals met een extender. Als je alleen het wireless network op een eenvoudige manier wilt uitbreiden en versterken, dan kun je het beste een gewone ‘herhaalversterker’ kopen. Naast verschillende apparaten en verschillende protocollen voor de beveiliging van het net is er ook een verschil in frequenties die gebruikt worden voor het wireless network. De meeste draadloze netwerken maken gebruik van de 2,4 GHz frequentieband om het signaal te versturen. Er zijn ook modemrouters die gebruik maken van de 5 GHz frequentieband. Het verschil met deze frequentie is dat er hogere snelheden behaald kunnen worden. Het is belangrijk dat de ‘herhaalversterker’ook geschikt is voor gebruik op jouw draadloze net.

Waar je op moet letten

Voor het kopen van een WLAN-versterker moet je rekening houden met een aantal zaken. Zoals gezegd maken niet alle modemrouters gebruik van dezelfde frequentie voor het doorgeven van het netwerksignaal. Als jouw modemrouter geschikt is voor 2,4 GHz dan kun je hiervoor ook alleen een repeater gebruiken die ook gebruik maakt van deze frequentieband. Wanneer een modemrouter gebruik maakt van zowel de 2,4 GHz als de 5 GHz frequentie dan kun je een extender kopen die voor beide frequenties geschikt is. Ben je van plan om ook apparaten bedraad aan te sluiten op de ‘herhaalversterker’? Let dan op de plek waar je de ‘herhaalversterker’ wilt plaatsen. Dit kun je het beste zo dicht mogelijk bij het apparaat doen. Je kunt hiervoor meestal een netwerkkabel in de ‘herhaalversterker’ steken die je vervolgens aan het apparaat verbindt. Het signaal van het net wordt dan draadloos vanaf de modemrouter naar de extender verzonden, waarna het netwerksignaal bedraad naar het apparaat wordt gestuurd. Er zijn ook ‘herhaalversterker’ van te koop die beschikken over meerdere aansluitingen voor een netwerkkabel. Met een dergelijke extender is het mogelijk om naast bijvoorbeeld een PC of laptop ook een interactieve recorder aan te sluiten.

Vragen en advies

Kies Asus wifi versterker die je nodig hebt en ga aan de slag! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een wifi versterker? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Uitstekend "Geen kabels meer nodig dankzij de homeplug. Overal in huis internet via het stopcontact. Geweldig." 9,4
Perfect "Het signaal van onze buren was sterker dan ons. Dankzij Wifiversterken.nl hebben we nu in ons hele huis goede ontvangst." 8,9
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links