D-Link WiFi repeaters

Tegenwoordig heeft bijna elk huishouden wel een draadloos netwerk. Omdat niet elke router krachtig genoeg is, kan het voorkomen dat je niet overal even goed bereik hebt. Met een D-Link wifi versterker kun je op een eenvoudige manier jouw draadloze netwerk oftewel WLAN versterken en uitbreiden. Een D-Link wifi versterker wordt gekoppeld aan jouw huidige netwerk op een plek waar het signaal nog net krachtig genoeg is voor goed bereik. De D-Link wifi versterker zorgt er dan voor dat het draadloze signaal wordt doorgestuurd en zijn kwaliteit behoudt. Hiermee breid je het WLAN uit en zorg je voor een goed signaal op plekken waar je dat voorheen niet had.

Verschillende manieren om het netwerk te verbeteren

Een draadloos netwerk dat niet naar behoren werkt, kun je op verschillende manieren versterken. Je kunt ervoor kiezen om een extra draadloze router te kopen. Hiermee kun je een nieuw WLAN creëren. Je kunt ook het huidige netwerk aan de nieuwe router koppelen om het signaal te versterken of een compleet nieuw WLAN naast het huidige maken. Een access point gebruiken is ook een mogelijkheid. Hiermee kun je alleen een nieuw netwerk naast het bestaande creëren. De meest voor de hand liggende en eenvoudige oplossing is het gebruik van een D-Link wifi versterker. Je kunt een D-Link wifi versterker zeer eenvoudig met het huidige WLAN verbinden, nadat je deze hebt geplaatst op een plek waar het signaal nog krachtig genoeg is voor ontvangst. De extender vangt het bestaande signaal op en zendt het signaal over een grotere afstand uit. Op deze manier kun je overal gebruik maken van jouw draadloze internetverbinding.

Snelheden en frequenties

Een internetverbinding heeft van zichzelf een bepaalde snelheid. Afhankelijk van de draadloze router die gebruikt wordt kan deze snelheid ook tot een bepaald maximum worden benut. Hoe verder je van de router vandaan zit, hoe slechter het bereik en de snelheid wordt. Met een D-Link wifi versterker kun je het signaal met dezelfde snelheid ontvangen als dat het apparaat ontvangt vanaf de router. Hiervoor maken zowel de router als de extender oftewel repeater gebruik van een frequentieband. Veel routers maken gebruik van een 2,4 GHz frequentieband waarmee je vaak snelheden tot 300 Mbps kunt behalen. Nieuwere routers maken vaak naast de 2,4 GHz frequentieband ook gebruik van een 5 GHz frequentie. Hiermee is het in veel gevallen mogelijk om snelheden tot wel 1200 Mbps te behalen. Hierbij moet wel vermeld worden dat niet elke repeater geschikt is voor het gebruik op een 5 GHz frequentie. Let hier even op als je een extender wilt kopen.

Eenvoudige installatie van een D-Link wifi versterker

Een extender is zeer eenvoudig te installeren. De apparaten zijn compact en kunnen direct in het stopcontact worden gestoken. Een kwestie van ‘Plug & Play’. Om de repeater met het WLAN te verbinden kun je vervolgens gebruik maken van de WPS knop. Op een extender bevindt zich, net zoals op de router, vaak een WPS knop. Door deze knop op beide apparaten in te drukken maakt de repeater automatisch en zonder het invoeren van een wachtwoord verbinding met het netwerk. Dat je geen wachtwoord hoeft in te voeren, betekent niet dat de verbinding nu niet meer veilig is. Door middel van de WPS knoppen op beide apparaten wordt er juist een beveiligde verbinding gemaakt. Het is ook mogelijk om de extender handmatig in te stellen via de browser op jouw computer of laptop. Als je naast een draadloze verbinding ook nog een apparaat met een netwerkkabel wilt aansluiten dan is dit ook mogelijk. Een repeater maakt contact met het WLAN en geeft dit signaal door. Ditzelfde geldt voor een verbinding met een netwerkkabel. Het signaal wordt dan uiteindelijk via de repeater doorgegeven naar de UTP-kabel, zodat je verbinding maakt met jouw computer of laptop.

Beveiliging

Met de WPS knop op de D-Link wifi versterker maak je verbinding met het draadloze netwerk. Door het gebruik van de WPS knop op de repeater en op de router hoef je geen wachtwoord in te voeren. Dit werkt alleen als beiden een WPS knop hebben. Is dat niet het geval dan zul je handmatig een verbinding moeten opzetten. Dat klinkt ingewikkelder dan het is. Daarbij is het goed te weten dat WLAN gebruik maken van verschillende protocollen voor de beveiliging van jouw verbinding. Een extender is vaak geschikt voor netwerken die gebruik maken van WEP, WPA en WPA2 verbindingen. Voordat je een repeater aanschaft, is het aan te raden om te controleren welk beveiligingsprotocol er voor jouw WLAN wordt gebruikt. Als de router gebruik maakt van een beveiligingsprotocol dat niet ondersteunt wordt door de extender, dan is de kans groot dat je geen gebruik kunt maken van de beveiliging van dit apparaat. Het invoeren van een wachtwoord is overigens vaak wel gewoon mogelijk via de handmatige instelling via de webbrowser op jouw computer of laptop.

Een D-Link wifi versterker kopen

Als je een repeater wilt gebruiken voor de verbetering en uitbreiding van de draadloze verbinding, dan moet je op een aantal zaken letten. Het is belangrijk dat je een extender koopt die ook geschikt is voor het gebruik in combinatie met jouw router. De router geeft vaak een signaal aan over een 2,4 GHz of een 5 GHz frequentie. Sommige routers zijn geschikt voor het gebruik van beide frequentiebanden. Let er dus goed op dat de repeater ook geschikt is voor het gebruik in combinatie met de frequentie die jouw router gebruikt. Voor het aansluiten van apparaten met behulp van een netwerkkabel is het aan te raden om de extender niet te ver van het apparaat te plaatsen. Zo zorg je voor optimaal gebruik van de verbinding. Ook is het belangrijk dat je een geschikte plek hebt waar het signaal nog sterk genoeg is voor ontvangst. De repeater kan het draadloze signaal dan beter doorgeven en versterken.

Vragen en advies over D-Link wifi versterker

Kies de D-Link wifi versterker die je nodig hebt en ga aan de slag! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een D-Link wifi versterker? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Uitstekend "Geen kabels meer nodig dankzij de homeplug. Overal in huis internet via het stopcontact. Geweldig." 9,4
Perfect "Het signaal van onze buren was sterker dan ons. Dankzij Wifiversterken.nl hebben we nu in ons hele huis goede ontvangst." 8,9
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links