Devolo WiFi repeaters

Een Devolo wifi repeater is een ideale oplossing voor het verbeteren en uitbreiden van een draadloos netwerk. Niet elke draadloze router is krachtig genoeg om een wifi signaal over een grote afstand of met een goed vermogen te verzenden. Wanneer je gebruik wilt maken van het wifi signaal op jouw smartphone, tablet of laptop dan wil je dit ook door het hele huis kunnen doen en het liefst ook in de tuin. Met een Devolo wifi repeater kun je ervoor zorgen dat het signaal versterkt wordt en over een grotere afstand te gebruiken is. De installatie van een Devolo wifi repeater is zeer simpel omdat je het apparaat alleen in een stopcontact hoeft te steken.

Thuisnetwerk uitbreiden met een Devolo wifi repeater

Je kunt een thuisnetwerk op verschillende manieren uitbreiden. De draadloze verbinding kan met een Devolo wifi repeater worden versterkt en vaak is het ook mogelijk om één apparaat of meerdere apparaten bekabeld aan te sluiten op de Devolo wifi repeater. Het signaal dat draadloos wordt opgevangen door de Devolo wifi repeater wordt dan door de netwerkkabel doorgegeven. Je kunt het netwerk ook uitbreiden door gebruik te maken van Devolo multiroom wifi. Hiermee wordt het wifi signaal met behulp van wifi versterkers op verschillende plekken in huis doorgegeven en versterkt. Voor het gebruik van Devolo multiroom wifi heb je meerdere versterkers nodig die je vaak in een set kunt kopen. Naast het draadloos versterken van de verbinding is het ook mogelijk om met behulp van een Devolo powerline adapter het netwerk uit te breiden. Een powerline adapter wordt bij het modem of de router in de buurt in een stopcontact gestoken. Op de plek waar de computer of laptop staat steek je ook een powerline adapter in het stopcontact. Op beide apparaten sluit je een netwerkkabel aan van het modem en naar de computer. Het netwerk wordt dan via het elektriciteitsnet doorgegeven.

Een Devolo wifi repeater gebruiken

Een Devolo wifi repeater wordt ook wel een wifi extender of een wifi versterker genoemd. Dit is omdat je met een Devolo wifi repeater het signaal verlengt en versterkt. De installatie van een Devolo wifi repeater kan heel eenvoudig. Je steekt de wifi repeater in een stopcontact op een punt waar je het netwerk wilt verlengen. Vervolgens maak je gebruik van de aanwezige WPS knop op de Devolo wifi repeater en de WPS knop op jouw draadloze router. Hiermee zorg je voor een beveiligde draadloze verbinding. Het is ook mogelijk om de wifi repeater handmatig in te stellen. Hiervoor kun je de wifi repeater via de webbrowser van jouw computer of laptop instellen. Let er bij het kopen van een Devolo wifi repeater wel op dat deze gebruikmaakt van een beveiligingsprotocol dat ook geschikt is voor jouw draadloze netwerk. Als jouw draadloze router gebruik maakt van een WPA-PSK beveiligingsprotocol en de Devolo wifi repeater is alleen geschikt voor verbindingen die gebruikmaken van een WPS en WPA2 protocol, dan kun je waarschijnlijk geen beveiligde verbinding met het draadloze netwerk maken.

Eigenschappen van een draadloos netwerk

Om gebruik te kunnen maken van een draadloos netwerk beschikt de draadloze router over een aantal eigenschappen. Het is belangrijk dat de Devolo wifi repeater ook geschikt is voor gebruik van het draadloze netwerk met dezelfde eigenschappen. Veel draadloze routers maken gebruik van een 2,4 GHz frequentieband waarmee het wifi signaal wordt doorgegeven. Hiermee kunnen vaak snelheden tot 300 Mbps gehaald worden mits de internetprovider en de apparatuur die je gebruikt dit aankunnen. Tegenwoordig wordt er ook vaak gebruik gemaakt van een 5 GHz frequentieband. De snelheden hiermee liggen minstens 2 keer hoger dan die van de 2,4 GHZ frequentieband en kunnen oplopen tot soms wel 1200 Mbps. Let er bij het kopen van een Devolo wifi repeater op dat de versterker ook geschikt is voor het gebruik in combinatie met jouw router. Als dit niet het geval is, dan kan het signaal niet of slecht worden doorgegeven waardoor het effect van de Devolo wifi repeater verloren gaat.

Waar moet je op letten?

Wanneer je van plan bent om een Devolo wifi repeater te kopen om het draadloze netwerk te verbeteren, dan zijn er meerdere punten waar je op moet letten. Controleer voor de aanschaf van een Devolo wifi repeater de eigenschappen van jouw draadloze netwerk. Is jouw draadloze router bijvoorbeeld geschikt voor de frequentie die gebruikt wordt door de Devolo wifi repeater die je op het oog hebt of maakt de router gebruik van een andere frequentie. In dit laatste geval zal het niet mogelijk zijn om gebruik te kunnen maken van de Devolo wifi repeater. De Devolo wifi repeater kan ook gebruik maken van een ander beveiligingsprotocol dan jouw router. Controleer daarom ook eerst op welke manier de draadloze verbinding op dit moment beveiligd is. Als jouw draadloze router geen gebruik maakt van een WPS knop dan maakt dit voor het verbinden van de Devolo wifi repeater niet veel uit. Het is namelijk ook mogelijk om het apparaat te verbinden door handmatig de instellingen via een webbrowser aan te passen.

Over Devolo

Devolo is gespecialiseerd in het verbeteren van draadloze netwerken met behulp van verschillende apparaten. Naast de Devolo wifi repeater brengt het bedrijf ook powerline adapters, multiroom wifi en andere producten op maat voor het verbeteren van jouw thuisnetwerk. De kwaliteit van de apparatuur die door Devolo wordt verkocht is zeer hoog. Mede hierdoor is Devolo al jaren marktleider op het gebied van powerline, multiroom wifi en andere draadloze oplossingen. Andere producten waarin Devolo zich heeft gespecialiseerd zijn live camera’s en home control apparaten. Met een live camera van Devolo is het mogelijk om overal jouw bezittingen in de gaten te houden met behulp van handige smartphone apps. Je krijgt het beeld van de camera dan rechtstreeks op jouw smartphone of tablet te zien. Met home control van Devolo kun je apparaten gebruiken voor het regelen van de thermostaat, het alarm, de verlichting in huis en nog veel meer. Ook deze apparaten kun je met behulp van een mobiel apparaat bedienen.

Vragen en advies

Kies de Devolo wifi repeater die je nodig hebt en ga aan de slag! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een Devolo wifi repeater? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links