Eminent WiFi repeaters

Problemen met het draadloos netwerk kunnen eenvoudig worden opgelost met een Eminent wifi repeater. Hiermee kan het draadloze netwerk worden versterkt en uitgebreid. Omdat niet elke WLAN-verbinding goed werkt, kan het nodig zijn om gebruik te maken van bijvoorbeeld een repeater oftewel extender. Hiermee wordt het netwerksignaal door het hele huis verspreid en kun je, na een eenvoudige installatie, overal in en om de woning gebruik maken van een krachtig en stabiel draadloos net. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is de Eminent extender in een stopcontact te steken en verbinding maken met het draadloze net.

Installatie van een Eminent wifi repeater

De installatie verschilt per apparaat. Maak je gebruik van een router als versterker of access point, dan kun je de installatie het beste doen zoals is aangegeven in de handleiding die wordt meegeleverd. Dat geldt natuurlijk ook voor een extender die je gewoon in het stopcontact kunt steken. De installatie hiervan en vooral het koppelen met het draadloze netwerk gaat wel een stuk eenvoudiger. Hiervoor hoef je alleen verbinding te maken met het draadloze net door middel van de WPS knop. Wil je een apparaat aansluiten met een netwerkkabel, dan moet er wel eerst een verbinding tot stand zijn gebracht.

Beveiliging en de WPS knop op een Eminent wifi repeater

De beveiliging van het netwerk zorgt ervoor dat andere mensen niet bij jouw bestanden kunnen en dat er niet ongevraagd gebruik wordt gemaakt van de internetverbinding. Om op een veilige manier het netwerk uit te breiden met een extender, kun je gebruik maken van de WPS knop die op het apparaat zit. Wanneer je op de WPS knop van de WLAN-router en vervolgens op de WPS knop van de extender drukt, wordt er verbinding gemaakt met het beveiligde net. Hiervoor hoef je geen wachtwoord in te vullen. Wil je dit wel, dan is dat ook mogelijk door deze extender via de browser op jouw laptop of computer te benaderen. Hiervoor kun je het beste de instructies uit de handleiding gebruiken.

Verbeteren van het netwerk

Met een Eminent wifi repeater kan het net op verschillende manieren worden uitgebreid en versterkt. Je kunt kiezen voor een Eminent wifi versterker waarmee het WLAN-signaal dat er is, wordt opgevangen en wordt doorgegeven. Hiermee breid je het draadloze netwerk uit naar plekken waar voorheen geen goede verbinding was. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een router. Hiermee kun je het draadloze net van de huidige verbinding versterken en uitbreiden. Het is ook mogelijk om een router te gebruiken als access point. In dat geval creëer je naast het bestaande draadloze net een extra draadloos netwerk.

Gebruik van een netwerkkabel

Met elke repeater is het ook mogelijk om gebruik te maken van een netwerkkabel om verbinding te maken met je net. Een extender is vaak voorzien van één aansluiting die gebruikt kan worden voor het aansluiten van een netwerkkabel. Hiermee kun je hem aansluiten met een kabel, zodat vanaf de locatie van de extender alsnog een netwerk mogelijk is, bijvoorbeeld op moeilijk bereikbare plekken in het huis. Zo heb je toch een WLAN-verbinding voor een computer, laptop of interactieve ontvanger voor televisie op plekken in huis waar normaal geen draadloos net mogelijk is. Wil je apparaten bekabeld aansluiten op een Eminent wifi versterker dan wordt in beide gevallen het WLAN-signaal van de router opgevangen door de extender. Dat signaal wordt dan doorgegeven over de netwerkkabel naar het apparaat. Met deze oplossing hoef je geen kabels aan te leggen over een lange afstand of naar plekken die moeilijk te bereiken zijn.

Gebruik van frequenties

Draadloze netwerken maken gebruik van frequenties voor het verzenden van een draadloos signaal. De frequenties die hiervoor gebruikt worden zijn meestal de 2,4 GHz frequentieband of de 5 GHz frequentieband. Met een 2,4 GHz frequentie kun je op de meeste WLAN-routers een snelheid halen tot 300 Mbps. De 5 GHz frequentieband is een stuk krachtiger en kan in sommige gevallen wel snelheden halen met een snelheid van 1200 Mbps. Het is afhankelijk van jouw apparatuur of je ook de 5 GHz kunt gebruiken met een Eminent repeater. Bij wat oudere apparatuur, bijvoorbeeld een smartphone en laptop, kan het namelijk zijn dat deze alleen maar de 2.4 GHz ondersteunen.

Vragen en advies

Kies de Eminent wifi repeater die je nodig hebt en ga aan de slag! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een wifi repeater? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Uitstekend "Geen kabels meer nodig dankzij de homeplug. Overal in huis internet via het stopcontact. Geweldig." 9,4
Perfect "Het signaal van onze buren was sterker dan ons. Dankzij Wifiversterken.nl hebben we nu in ons hele huis goede ontvangst." 8,9
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links