Eminent WiFi repeaters

Problemen met het draadloos netwerk kunnen eenvoudig worden opgelost met een Eminent wifi repeater. Met deze wifi repeater kan het draadloze netwerk worden versterkt en uitgebreid. Omdat niet elke draadloze verbinding goed werkt, kan het nodig zijn om gebruik te maken van bijvoorbeeld een Eminent wifi repeater. Hiermee wordt het wifi signaal door het hele huis verspreid en kun je, na een eenvoudige installatie, overal in en om de woning gebruik maken van een krachtig en stabiel draadloos netwerk. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is de Eminent wifi repeater in een stopcontact te steken en verbinding maken met het draadloze netwerk.

Installatie van een Eminent wifi repeater

De installatie van een wifi repeater verschilt per apparaat. Maak je gebruik van een router als versterker of acces point, dan kun je de installatie het beste doen zoals is aangegeven in de handleiding die wordt meegeleverd. Dat geldt natuurlijk ook voor een Eminent wifi repeater die je gewoon in het stopcontact kunt steken. De installatie hiervan en vooral het koppelen met het draadloze netwerk gaat wel een stuk eenvoudiger. Hiervoor hoef je alleen verbinding te maken met het draadloze netwerk door middel van de WPS knop. Wil je een apparaat aansluiten met een netwerkkabel, dan moet er wel eerst een verbinding tot stand zijn gebracht.

Beveiliging en de WPS knop op een Eminent wifi repeater

De beveiliging van het netwerk zorgt ervoor dat andere mensen niet bij jouw bestanden kunnen en dat er niet ongevraagd gebruik wordt gemaakt van de internetverbinding. Om op een veilige manier het netwerk uit te breiden met een Eminent wifi repeater, kun je gebruik maken van de WPS knop die op het apparaat zit. Wanneer je op de WPS knop van de draadloze router en vervolgens op de WPS knop van de Eminent wifi repeater drukt, wordt er verbinding gemaakt met het beveiligde netwerk. Hiervoor hoef je geen wachtwoord in te vullen. Wil je dit wel, dan is dat ook mogelijk door deze wifi repeater via de browser op jouw laptop of computer te benaderen. Hiervoor kun je het beste de instructies uit de handleiding van de Eminent wifi repeater gebruiken.

Verbeteren van het netwerk

Met een Eminent wifi repeater kan het netwerk op verschillende manieren worden uitgebreid en versterkt. Je kunt kiezen voor een Eminent wifi versterker waarmee het draadloze signaal dat er is, wordt opgevangen en vanaf de wifi repeater wordt doorgegeven. Hiermee breid je het draadloze netwerk uit naar plekken waar voorheen geen goede verbinding was. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een Eminent wifi router. Hiermee kun je het draadloze netwerk van de huidige verbinding versterken en uitbreiden. Het is ook mogelijk om een Eminent wifi router te gebruiken als acces point. In dat geval creëer je naast het bestaande draadloze netwerk een extra draadloos netwerk.

Gebruik van een netwerkkabel

Met elke wifi repeater is het ook mogelijk om gebruik te maken van een netwerkkabel om verbinding te maken met het netwerk. Een Eminent wifi extender is vaak voorzien van één aansluiting die gebruikt kan worden voor het aansluiten van een netwerkkabel. Hiermee kun je de repeater aansluiten met een kabel, zodat vanaf de locatie van de repeater alsnog een netwerk mogelijk is, bijvoorbeeld op moeilijk bereikbare plekken in het huis. Zo heb je toch een draadloze verbinding voor een computer, laptop of interactieve ontvanger voor televisie op plekken in huis waar normaal geen draadloos netwerk mogelijk is. Wil je apparaten bekabeld aansluiten op een Eminent wifi versterker dan wordt in beide gevallen het draadloze signaal van de router opgevangen door de wifi repeater. Dat signaal wordt dan doorgegeven over de netwerkkabel naar het apparaat. Met deze oplossing hoef je geen kabels aan te leggen over een lange afstand of naar plekken die moeilijk te bereiken zijn.

Gebruik van frequenties

Draadloze netwerken maken gebruik van frequenties voor het verzenden van een draadloos signaal. De frequenties die hiervoor gebruikt worden zijn meestal de 2,4 GHz frequentieband of de 5 GHz frequentieband. Met een 2,4 GHz frequentie kun je op de meeste draadloze routers een snelheid halen tot 300 Mbps. De 5 GHz frequentieband is een stuk krachtiger en kan in sommige gevallen wel snelheden halen met een snelheid van 1200 Mbps. Het is afhankelijk van jouw apparatuur of je beter de 2.4 GHz of de 5 GHz kunt gebruiken met een Eminent wifi repeater. Bij wat oudere apparatuur, bijvoorbeeld een smartphone en laptop, kan het zijn dat deze alleen maar de 2.4 GHz ondersteunen. Als de frequentie dan op 5 GHz staat ingesteld, zul je met die apparaten geen verbinding kunnen maken met het draadloze netwerk.

Bekabeld netwerk

Wil je via de Eminent wifi repeater bekabelde aansluitingen realiseren, dan ligt het aan het product of je één of meerdere netwerkkabels kunt verbinden. Met een netwerkkabel is de stabiliteit van het netwerk altijd groter. Heb je meerdere apparatuur die je via de LAN-poorten op de wifi repeater wilt aansluiten, dan moet je dus aan de hand van de specificaties bepalen of dit mogelijk is. Wat je moet voorkomen is dat je vanuit één netwerkkabel een splitter gaat gebruiken om vervolgens weer meerdere netwerkkabels te verbinden met diverse apparatuur. Als de splitter defect raakt, zijn alle apparaten de netwerkverbinding ook kwijt. Daarnaast is een rechtstreekse verbinding altijd stabieler dan een verbinding met allerlei koppelstukken.

Eminent wifi repeater kopen

Het kopen van een Eminent wifi repeater kan eenvoudig nadat je duidelijk hebt aan welke eisen de wifi repeater moet voldoen. Je kunt een keuze maken uit verschillende apparaten die ervoor zorgen dat de draadloze verbinding optimaal gebruikt kan worden. Kies je voor een versterker die in het stopcontact wordt gestoken dan heb je een compacte en eenvoudige oplossing te pakken. Wil je iets meer mogelijkheden hebben en eventueel meerdere apparaten aansluiten met een netwerkkabel, dan kun je beter kiezen voor een draadloze router als wifi repeater. Hoe dan ook, met een Eminent wifi repeater zorg je voor een draadloos netwerk op meerdere plekken in jouw woning.

Vragen en advies

Kies de Eminent wifi repeater die je nodig hebt en ga aan de slag! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een wifi repeater? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links