Netgear wifi versterkers

Het gebruik van een Netgear wifi versterker helpt je het WLAN-signaal in huis te versterken, zodat je ook op zolder of elders in huis een goede verbinding hebt. Betonnen muren of metalen kasten kunnen het signaal ernstig verslechteren. Als gevolg hiervan zul je niet overal in huis toegang hebben tot het draadloze netwerk. Met een dergelijke Netgear WLAN-repeater oftewel extender is het mogelijk om dit probleem op te lossen, zonder extra kabels aan te moeten leggen! Wij bieden er verschillende soorten aan. In dit artikel vind je meer informatie over de verschillen ertussen. Ze zijn tegenwoordig overigens vrij eenvoudig te installeren.

Waar moet ik letten: de snelheid van WLAN-repeaters

De keuze voor ‘herhaalversterker’ ontstaat doordat het signaal van een modem in bepaalde ruimtes in huis niet heel sterk is. Dit signaal kan verzwakt worden door betonnen muren, metalen voorwerpen in huis, enzovoorts. De repeater vangt het signaal van je modem op en versterkt deze in de omgeving ervan. Dit kost echter meer werk! Naast de wijze waarop de ‘herhaalversterkers’ geïnstalleerd moeten worden, is het minstens zo belangrijk om naar de snelheid van de ‘herhaalversterkers’ te kijken. De internetsnelheid wordt uitgedrukt in aantal Mbps, wat staat voor Megabits per second. Des te hoger het aantal Mbps is, des te sneller zal het internet ook werken. Het is echter niet per definitie zo dat de snelste extender kopen de slimste keuze voor je is. Voor de meeste activiteiten op internet volstaat een snelheid van 60-120 Mbps. Denk aan het versturen van e-mails, het regelen van bankzaken, het lezen van het laatste nieuws, het bekijken van een film via Netflix of andere streamingsdiensten, enzovoorts. In dit geval heb je weinig aan een extender met een veel hogere internetsnelheid, omdat je hier nauwelijks profijt van zal hebben. Voor het downloaden van grote bestanden kan een snellere internetverbinding daarentegen wel raadzaam zijn.

Beveiliging van Netgear wifi versterkers

Wanneer je een Netgear WLAN-versterker aanschaft, wil je er zeker van zijn dat deze veilig is. Alle ‘herhaalversterkers’ die binnen ons assortiment worden aangeboden zijn voorzien van WPS, wat staat voor Wifi Protected Setup. Theoretisch gezien ben jij, samen met de mensen die je hier toestemming voor hebt gegeven, de enige die gebruik kan maken van het netwerk in huis. Het draadloze netwerk krijgt geen nieuw wachtwoord wanneer je gebruik maakt van een repeater. Deze blijft hetzelfde als het wachtwoord wat je eerder voor je modem ingesteld hebt. Veel extenders bieden verschillende vormen van beveiliging aan. Het verschil zit hierbij in de encryptie die gebruikt wordt.

Conclusie: gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en snelheid

Kortom, bij het maken van een keuze tussen verschillende Netgear wifi versterkers is het belangrijk om naar drie aspecten te kijken, namelijk: gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en snelheid. Voor een normale internetgebruiker moet de extender snel aan te sluiten zijn, een gemiddelde internetsnelheid (60-120 Mbps) bieden en veilig zijn om hackers buiten de deur te houden. Voor deze doelgroep is een extender met een snelheid van 300-400 Mbps voldoende. Wil je de repeater ook voor het downloaden van grote bestanden gebruiken, of in een keer overal in huis een sterk signaal hebben? Dan doe je er verstandig aan om voor een variant met een internetsnelheid boven de 1.000 Mbps (afhankelijk van je woning) te kiezen.

Vragen en advies

Kies de Netgear wifi versterker die je nodig hebt en ga aan de slag! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een wifi repeater? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Uitstekend "Geen kabels meer nodig dankzij de homeplug. Overal in huis internet via het stopcontact. Geweldig." 9,4
Perfect "Het signaal van onze buren was sterker dan ons. Dankzij Wifiversterken.nl hebben we nu in ons hele huis goede ontvangst." 8,9
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links