Netgear wifi versterkers

Het gebruik van een Netgear wifi versterker helpt je het wifi-signaal in huis te versterken, zodat je ook op zolder of elders in huis een goede verbinding hebt. Betonnen muren of metalen kasten kunnen het signaal ernstig verslechteren. Als gevolg hiervan zul je niet overal in huis toegang hebben tot het wifi-netwerk. Met een Netgear wifi repeater is het mogelijk om dit probleem op te lossen, zonder extra kabels aan te moeten leggen! Wij bieden verschillende soorten Netgear wifi versterkers aan. In dit artikel vind je meer informatie over de verschillen tussen deze Netgear wifi extenders.

Waarom voor een Netgear wifi versterker kiezen?

Wie zich al eens bezig heeft gehouden met het bouwen van een computer, het installeren van een modem, enzovoorts, zal bekend zijn met Netgear. Dit Amerikaanse bedrijf is een fabrikant van verschillende vormen van netwerkapparatuur. Zowel voor particulieren, als voor zakelijke klanten. Netgear staat al jaren te boek als een zeer betrouwbaar bedrijf, dat degelijke apparatuur op de markt brengt. De Netgear wifi versterkers zijn hier een goed voorbeeld van! Wij bieden een groot aantal Netgear wifi versterks aan, zodat je altijd een wifi versterker vindt, die aansluit bij je woning en persoonlijke wensen. Een Netgear wifi versterker werkt in de basis heel simpel. De wifi repeater vangt het signaal van je modem op en versterkt deze in de omgeving van de wifi repeater. Het afvangen van het signaal van je modem verloopt via het stopcontact. Vaak kiezen mensen voor het gebruik van een Netgear wifi versterker, omdat het signaal van hun modem in bepaalde ruimtes in huis niet heel sterk zal zijn. Dit signaal kan verzwakt worden door betonnen muren, metalen voorwerpen in huis, enzovoorts. Een alternatief voor een wifi repeater is het aanleggen van een internetkabel. Dit kost echter meer werk!

Waar moet ik letten: de snelheid van wifi repeaters

Naast de wijze waarop de Netgear wifi versterkers geïnstalleerd moeten worden, is het minstens zo belangrijk om naar de snelheid van de wifi repeaters te kijken. De internetsnelheid die een Netgear wifi versterker je biedt, wordt uitgedrukt in aantal Mbps, wat staat voor Megabytes per second. Des te hoger het aantal Mbps van een Netgear wifi versterker is, des te sneller zal het internet ook werken. Het is echter niet per definitie zo dat de snelste Netgear wifi versterker kopen de slimste keuze voor je is. Voor de meeste activiteiten op internet volstaat een snelheid van 60-120 Mbps. Denk aan het versturen van e-mails, het regelen van bankzaken, het lezen van het laatste nieuws, het bekijken van een film via Netflix of andere streamingsdiensten, enzovoorts. In dit geval heb je weinig aan een wifi versterker met een veel hogere internetsnelheid, omdat je hier nauwelijks profijt van zal hebben. Voor het downloaden van grote bestanden kan een snellere internetverbinding daarentegen wel raadzaam zijn. Houd er ook rekening mee dat het signaal van de Netgear wifi versterker verzwakt kan worden door muren, meubels, enzovoorts.

Beveiliging van Netgear wifi versterkers

Wanneer je een Netgear wifi versterker aanschaft, wil je er zeker van zijn dat deze veilig is. Alle wifi repeaters die binnen ons assortiment worden aangeboden zijn voorzien van WPS, wat staat voor Wifi Protected Setup. Dit betekent dat je wifi-netwerk nauwelijks door buitenstaanders te kraken is, tenzij zij in het bezit zijn van het wachtwoord voor je wifi-netwerk in huis. Theoretisch gezien ben jij, samen met de mensen die je hier toestemming voor hebt gegeven, de enige die gebruik kan maken van het netwerk in huis. Het wifi-netwerk krijgt geen nieuw wachtwoord wanneer je gebruik maakt van een Netgear wifi versterker. Deze blijft hetzelfde als het wachtwoord wat je eerder voor je modem ingesteld hebt. Veel Netgear wifi versterkers bieden verschillende vormen van beveiliging aan. Het verschil zit hierbij in de encryptie die gebruikt wordt. Voor een consument die zijn Netgear wifi versterker enkel gebruikt voor het versterken van het signaal van een modem zijn deze verschillen niet belangrijk.

Plug & Play Netgear wifi versterkers

Voor de meeste Netgear wifi versterkers geldt dat zij middels “Plug & Play” geïnstalleerd kunnen worden. Dat wil zeggen dat het voldoende is om de Netgear wifi repeater in het stopcontact te steken en deze op het bestaande wifi-netwerk aan te sluiten. Bij de Netgear wifi versterkers zit een handige handleiding, waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je dit dient te doen. Eenmaal geïnstalleerd kun je rondom de wifi versterker gebruik maken van het wifi-netwerk in huis. Deze “Plug & Play” wifi versterkers zijn door iedereen te installeren. Ook als je weinig technische kennis hebt! In sommige gevallen zijn de Netgear wifi extenders van een contactdoos voorzien. Zo verlies je geen stopcontact wanneer je de wifi versterker in huis gebruikt. Dit kan erg handig zijn wanneer je de wifi repeater in de woonkamer gebruikt. Hang deze wifi versterker bijvoorbeeld achter de televisie. Veel moderne televisies worden aangesloten op het wifi-netwerk, waarbij een snelle internetverbinding fijn is. Een wifi repeater met contactdoos helpt je hierbij, zonder dat je stopcontacten verliest achter de televisie.

Conclusie: gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en snelheid

Kortom, bij het maken van een keuze tussen verschillende Netgear wifi versterkers is het belangrijk om naar drie aspecten te kijken, namelijk: gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en snelheid. Voor een normale internetgebruiker moet de wifi repeater snel aan te sluiten zijn, een gemiddelde internetsnelheid (60-120 Mbps) bieden en veilig zijn om hackers buiten de deur te houden. Voor deze doelgroep is een Netgear wifi versterker met een snelheid van 300-400 Mbps voldoende. Wil je de Netgear wifi versterker ook voor het downloaden van grote bestanden willen gebruiken, of in een keer overal in huis een sterk signaal hebben? Dan doe je er verstandig aan om voor een variant met een internetsnelheid boven de 1.000 Mbps (afhankelijk van je woning) te kiezen.

Vragen en advies

Kies de Netgear wifi versterker die je nodig hebt en ga aan de slag! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een wifi repeater? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links