Sitecom WiFi extenders

Het versterken van een draadloos netwerk kan ervoor zorgen dat je op meer plekken gebruik kunt maken van de draadloze verbinding. Ook is het met een wifi versterker mogelijk om de internetverbinding krachtiger te maken op plaatsen waar dat nu niet het geval is. Een draadloze verbinding kan minder goed werken door verschillende oorzaken. Zo kan de constructie van een gebouw ervoor zorgen dat het wifi signaal niet goed kan worden doorgegeven. Met een Sitecom wifi versterker zorg je ervoor dat je overal in huis een krachtig en stabiel wifi signaal hebt.

Oorzaken van een slechte verbinding

Een slechte draadloze verbinding kan verschillende oorzaken hebben. Een huis dat bijvoorbeeld gebouwd is met gewapend beton waarbij er gebruik wordt gemaakt van vlechtijzer in de muren kan voor problemen zorgen als het gaat om jouw draadloze internetverbinding. Een andere oorzaak voor een slechte draadloze verbinding is de kwaliteit van de antenne op de draadloze router. Als deze niet sterk genoeg is dan kan het signaal ook niet krachtig genoeg worden doorgegeven. Ook de router zelf kan voor problemen zorgen. Een oudere router is vaak van mindere kwaliteit in tegenstelling tot moderne draadloze routers. De snelheid van de internetverbinding wordt natuurlijk ook bepaald door het abonnement dat je hebt. Als je een internetverbinding hebt met een minder hoge snelheid dan kun je er verandering in brengen door een ander abonnement te nemen.

Wifi problemen oplossen met een Sitecom wifi versterker

Het verbeteren van de draadloze verbinding kan op verschillende manieren. Je kunt ervoor kiezen om contact op te nemen met je internetprovider voor een nieuwe draadloze router of om de huidige draadloze router op een andere plek te plaatsen. In dit geval los je het probleem niet echt op maar verplaats je het gebied waarop je een draadloze verbinding hebt. Het probleem los je pas echt op door het wifi signaal te versterken. Dit kan met een Sitecom wifi versterker. Een Sitecom wifi versterker plaats je aan de rand van het gebied waar je nog een goede draadloze verbinding hebt. Het signaal wordt dan door de Sitecom wifi versterker opgepikt en versterkt doorgegeven. Op deze manier heb je overal in huis een krachtige draadloze internetverbinding. Naast het oplossen van problemen met de draadloze verbinding is het ook mogelijk om één of meerdere apparaten met een netwerkkabel aan te sluiten op de Sitecom wifi versterker. Dit is wel afhankelijk van het type Sitecom wifi versterker dat je gaat gebruiken.

Installatie van Sitecom wifi versterker

Er zijn twee verschillende soorten als het gaat om een Sitecom wifi versterker. De standaard Sitecom wifi versterker is een apparaatje dat je heel simpel in het stopcontact kunt drukken aan de rand van het gebied waar het wifi signaal nog krachtig genoeg is. Om eenvoudig verbinding te maken met de beveiligde draadloze verbinding van het netwerk druk je op de WPS knop die zich op de draadloze router bevindt. Vervolgens druk je op de WPS knop die zich op de Sitecom wifi versterker bevindt. Er wordt nu een beveiligde draadloze verbinding gemaakt met het netwerk zonder dat je hiervoor een wachtwoord hoeft in te vullen. De tweede mogelijkheid om gebruik te maken van een Sitecom wifi versterker is met een Sitecom wifi router. Deze draadloze router van Sitecom kun je gebruiken als Sitecom wifi versterker waarbij het signaal wordt versterkt en doorgegeven. Je kunt er ook een compleet nieuw draadloos netwerk naast het huidige draadloze netwerk mee maken. In dat geval gebruik je de Sitecom wifi versterker als access point.

Gebruikmaken van de juiste frequentie

Een draadloos netwerk maakt gebruik van een bepaalde frequentie om het draadloze signaal door te geven. Verschillende draadloze routers en netwerken maken ook gebruik van verschillende frequenties. Let er bij het kopen van een Sitecom wifi versterker ook op dat deze gebruikmaakt van dezelfde frequentie als de frequentie die door jouw draadloze router wordt gebruikt. Een Sitecom wifi repeater kan bijvoorbeeld geschikt zijn voor het gebruik op een 2,4 GHz frequentieband. Op deze frequentie kun je met een Sitecom wifi extender of Sitecom wifi router vaak snelheden halen tot 300 Mbps. Met de andere frequentieband die veel gebruikt wordt door moderne routers, 5,0 GHz, is het mogelijk om snelheden te halen tot wel 450 Mbps in combinatie met een Sitecom wifi versterker.

Beveiliging van een Sitecom wifi versterker

Het verbeteren met van een draadloos netwerk met een Sitecom wifi versterker kan zoals gezegd op verschillende manieren. Om te zorgen voor de beste oplossing zijn er een aantal punten waar je op moet letten voordat je een Sitecom wifi versterker aanschaft. Het is belangrijk dat je een Sitecom wifi versterker koopt die gebruikt kan worden in combinatie met jouw draadloze router. De Sitecom wifi repeater moet niet alleen gebruikmaken van dezelfde frequentieband waarop het draadloze netwerk wordt uitgezonden maar moet ook voorzien zijn van dezelfde beveiligingsprotocollen. Een beveiligd draadloos netwerk maakt gebruik van bepaalde beveiligingsprotocollen waarmee het wachtwoord is ingesteld. De bekendste protocollen hiervoor zijn WEP, WPA, WPA2, WPA-PSK en WPA2-PSK.

Belangrijk om te weten

Voordat je een Sitecom wifi versterker aanschaft is het handig om te weten hoe jouw draadloze verbinding eruitziet. Wat is bijvoorbeeld de ideale plek om een Sitecom wifi extender te plaatsen? Maar zorg er ook voor dat je weet van welke frequentieband er gebruik wordt gemaakt voor de draadloze verbinding. Daarnaast is de beveiliging van het netwerk belangrijk. Als je een Sitecom wifi versterker koopt die geschikt is voor dezelfde frequenties en beveiligingsprotocollen als dat er gebruikt worden met jouw draadloze router, dan kun je hiermee jouw netwerk optimaliseren. Met een Sitecom wifi versterker is het ook in veel gevallen mogelijk om een apparaat aan te sluiten met een netwerkkabel. De verbinding van het netwerk wordt dan door de Sitecom wifi versterker draadloos opgevangen en omgezet naar een vaste verbinding. Door het aansluiten van een netwerkkabel kun je een computer, laptop of interactieve ontvanger koppelen aan het netwerk zonder dat je een kabel door de hele woning hoeft aan te leggen.

Vragen en advies

Heb je vragen over een Sitecom wifi versterker, heb je vragen over welke wifi versterker te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links