TP-link WiFi extenders

Voor een sterk wifi signaal in huis heb je producten van een kwalitatief en betrouwbaar merk nodig. In veel gevallen blijkt namelijk dat een zwak netwerksignaal te wijten is aan een slechte of verouderde router. Wil je versterken zodat je dit soort problemen voorkomt? Dan kun je het beste kiezen voor een merk waarop je kunt vertrouwen. Een fabrikant die altijd de beste producten uitbrengt. TP-Link is de merknaam waar je dan bij uitkomt. Op het gebied van wireless internet komen de TP-Link wifi extender producten vrijwel altijd goed uit de test. Een TP-Link wifi extender is de keuze die je maakt om zonder onderbrekingen van een sterk netwerksignaal in huis te genieten.

Wanneer heb je een TP-Link wifi extender nodig?

Een zwak bereik is een probleem dat mensen steeds vaker ervaren. Zeker in Nederland, waar de huizen met bakstenen en beton gebouwd worden, is dit een veel voorkomend probleem. De router die op de benedenverdieping staat is vaak niet krachtig genoeg om het signaal door het hele huis te verspreiden of anderszins over de tientallen meters lange achtertuin. Een TP-Link wifi extender, ook wel een draadloze versterker of WLAN-repeater genoemd, is dan een prima oplossing voor dit probleem. Dit blijkt ook wel uit de vele testen die gedaan zijn om na te gaan welke producten voor de sterkste verbinding in huis kunnen zorgen. Een TP-link wifi extender komt hierbij in de meeste gevallen vrij goed uit de test. Die zorgt voor het tussentijds oppeppen van het netwerksignaal waarmee grotere afstanden overbrugd kunnen worden. Een combinatie van een WLAN repeater en/of router is de ultieme setup om het bereik in huis zo sterk mogelijk te krijgen. Ze zijn er in verschillende prijsklassen en met afwijkende specificaties. Omdat dit niet voor iedereen een makkelijk te begrijpen thema is, geven we je hier graag uitleg en advies over.

Wat doet de draadloze versterker?

Door een steeds hogere internetsnelheid worden de mogelijkheden van wat we online kunnen doen steeds groter. Zo was het bijvoorbeeld een aantal jaren geleden nog niet eens denkbaar dat we nu streaming televisie kunnen kijken in HD kwaliteit. Iedereen maakt tegenwoordig graag gebruik van deze nieuwe mogelijkheden. Veel mensen hebben bijvoorbeeld een Netflix abonnement, waarmee zij films en TV-series via hun internetverbinding kunnen kijken. Hiervoor is wel een zeer sterke connectie nodig. Een draadloze versterker kan hierbij zonder meer helpen. Vooral door de komst van internettelevisie is de noodzaak voor een sterk en snel netwerksignaal groter geworden. Met behulp van een TP-Link wifi extender kun je probleemloos via internet televisie kijken op de verder afgelegen zolderkamer. De draadloze versterker zorgt ervoor dat het signaal versterkt wordt door deze op meerdere plekken in huis uit te zenden op die plaatsen waar het netwerksignaal van de modemrouter reeds te ver afgezwakt was. Door het sterkere signaal kun jij ongestoord en zonder haperen je favoriete film of serie bekijken.

TP-Link wifi extender specificaties

Voor iedere draadloze versterker kom je in de productspecificaties termen als GHz, Mbps, USB of RJ tegen. Het zijn lettercombinaties waarvan niet iedereen de betekenis weet. Om de beste draadloze versterker kopen mogelijk te maken, bespreken we de belangrijkste specificaties.

  • Frequentie in GHz: de letters GHz in de specificaties van een WLAN repeater staan voor Gigahertz. De gebruikte frequentiebanden zijn 2.4 GHz en 5 GHz. Hoe hoger de frequentieband hoe hoger de snelheid;
  • Snelheid in Mbps: een zeer belangrijke specificatie om op te letten is de snelheid in Mbps oftewel Megabits per seconde (miljoen pulsjes per seconde). Het is de hoeveelheid data, samenstelling van die pulsjes, die per seconde verwerkt kan worden;
  • Verschillende aansluitingen: bij zowel routers als extenders zul je in de specificaties verschillende aansluitingen zien staan. USB staat voor het verzenden van data en RJ duidt op de connector van de router;
  • Belang van antennes: het aantal antennes van een WLAN repeater kan ook van belang zijn voor de sterkte van het netwerksignaal. Meerdere antennes kun je naar de plekken richten waar je dit nodig hebt.

TP-Link wifi extender afstellen op router

Nu dat je weet waar alle specificaties van een WLAN repeater voor staan, is het ook belangrijk om bij het kopen van een WLAN repeater deze af te stellen op de router of modemrouter die je hebt. Om niet steeds beiden te moeten noemen, beperken we ons hier tot modemrouter als we toch beiden bedoelen. De draadloze versterker moet immers het signaal van de router of modemrouter versterken. Als de draadloze versterker en modemrouter niet op elkaar zijn afgestemd kun je wellicht voor één van deze twee onderdelen onnodig teveel geld betalen. Het heeft bijvoorbeeld weinig zin om deze WLAN repeater te kopen, die een veel hogere snelheid in Mbps aan kan dan de modemrouter die het draadloze signaal uitzendt. Misschien is het in dit geval een betere optie om de modemrouter te upgraden naar een model met een sterker netwerksignaal en hogere internetsnelheid. Is de draadloze versterker voor jou de oplossing, kies dan een model met (vrijwel) dezelfde specificaties als de modemrouter die je in huis hebt. Op die manier voorkom je teleurstelling achteraf.

Kiezen van een WLAN repeater

Met de aankoop van een draadloze versterker kun je eigenlijk niet verkeerd gaan. De mensen die precies weten wat zij nodig hebben om een sterkere netverbinding in huis te krijgen kunnen er zeker van zijn dat een WLAN repeater deze taak kan vervullen. Mocht je niet precies weten waar je moet beginnen om het wireless signaal te versterken, dan kunnen we het advies voor het kopen van een WLAN repeater nog eens samenvatten. Zorg er om te beginnen voor dat je een goede router in huis hebt staan. Als je op dit gebied nog kan verbeteren dan is dit de eerste stap die je moet nemen. Is het netwerksignaal door in een deel van het huis sterk en snel genoeg maar in sommige kamers niet? Dan is een TP-Link wifi extender de benodigde oplossing. Kies voor een draadloze versterker die qua specificaties het best in de buurt komt van die van de router om op die wijze te garanderen dat er geen ‘afknijpen’ van het netwerksignaal, eigenlijk bandbreedte, plaatsvindt.

Vragen en advies

Heb je vragen over een TP-link wifi extender, heb je vragen over welke TP-link wifi extender te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Uitstekend "Geen kabels meer nodig dankzij de homeplug. Overal in huis internet via het stopcontact. Geweldig." 9,4
Perfect "Het signaal van onze buren was sterker dan ons. Dankzij Wifiversterken.nl hebben we nu in ons hele huis goede ontvangst." 8,9
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links