TP-link WiFi extenders

Voor een sterk wifi signaal in huis heb je producten van een kwalitatief en betrouwbaar merk nodig. In veel gevallen blijkt namelijk dat een zwak signaal te danken is aan een slechte of verouderde router. Wil je wifi versterken zodat je dit soort problemen voorkomt? Dan kan je het beste kiezen voor een merk waarop je kunt vertrouwen. Een merk dat altijd de beste producten uitbrengt. TP-Link is het merk waar je dan bij uitkomt. Op het gebied van draadloos internet komen de TP-Link wifi extender producten vrijwel altijd als beste uit de test. Een TP-Link wifi extender is de keuze die je maakt om zonder onderbrekingen van een sterk wifi signaal in huis te genieten.

Wanneer heb je een TP-Link wifi extender nodig?

Een zwak wifi signaal is een probleem dat mensen steeds vaker ervaren. Zeker in Nederland, waar de huizen met bakstenen en beton gebouwd worden, is dit een veel voorkomend probleem. De router die op de benedenverdieping staat is vaak niet krachtig genoeg om het signaal door het hele huis te verspreiden. Een TP-Link wifi extender, ook wel een TP-Link wifi versterker genoemd, is de oplossing voor dit probleem. Dit blijkt ook wel uit de vele testen die gedaan zijn om na te gaan welke producten voor de sterkste wifi in huis kunnen zorgen. Een TP-Link wifi extender en router komen hierbij in de meeste gevallen als beste uit de test. Zij zorgen voor het beste signaal waarmee de hoogste internetsnelheden behaald kunnen worden. Een combinatie van een TP-Link wifi extender, repeater en/of router is de ultieme setup om het Wifi signaal in huis zo sterk mogelijk te krijgen. TP-Link wifi extenders zijn er in verschillende prijsklassen en met afwijkende specificaties. We geven je hier graag advies over.

Wat doet de TP-link wifi extender?

Door een steeds hogere internetsnelheid worden de mogelijkheden van wat we online kunnen doen steeds groter. Zo was het bijvoorbeeld een aantal jaren geleden nog niet denkbaar dat we nu streaming televisie kunnen kijken in HD kwaliteit. Iedereen maakt graag gebruik van deze nieuwe mogelijkheden. Veel mensen hebben bijvoorbeeld een Netflix abonnement waarmee zij films en series via hun internetverbinding kunnen kijken. Hiervoor is wel een zeer sterk Wifi signaal nodig. Een TP-Link wifi extender kan hierbij helpen. Vooral door de komst van internettelevisie is de noodzaak voor een sterk en snel wifi signaal groter geworden. Met behulp van een TP-Link wifi extender kan je probleemloos via internet televisie kijken op de zolderkamer. De TP-Link wifi versterker zorgt ervoor dat het Wifi signaal versterkt wordt door deze op meerdere plekken in huis uit te zenden. Door het sterkere signaal van de TP-Link wifi extender kan jij ongestoord en zonder haperen je favoriete film of serie bekijken.

TP-Link wifi extender specificaties

Voor iedere TP-Link wifi versterker kom je in de productspecificaties termen als GHz, Mbps, USB of RJ tegen. Het zijn lettercombinaties waarvan niet iedereen de betekenis weet. Om de beste TP-Link wifi extender kopen mogelijk te maken bespreken we de belangrijkste specificaties.

  • Frequentie in GHz: de letters GHz in de specificaties van een TP-Link wifi extender staan voor Gigahertz. De opties zijn 2.4 GHz en 5 GHz. Hoe hoger de frequentieband hoe hoger de snelheid;
  • Snelheid in Mbps: een zeer belangrijke specificatie om op te letten is de snelheid in Mbps oftewel Megabytes per seconde. Het is de hoeveelheid data die per seconde verwerkt kan worden;
  • Verschillende aansluitingen: bij zowel Wifi routers als extenders zal je in de specificaties verschillende aansluitingen zien staan. USB voor het verzenden van data en RJ aansluiting voor de aansluiting op de router;
  • Belang van antennes: het aantal antennes van een TP-Link wifi extender kan ook van belang zijn voor de sterkte van het signaal. Meerdere antennes kan je naar de plekken richten waar je dit nodig hebt.

TP-Link wifi versterker afstellen op router

Nu dat je weet waar alle specificaties van een TP-Link wifi extender voor staan is het ook belangrijk om bij het kopen van een TP-Link wifi repeater deze af te stellen op de TP-Link wifi router die je hebt. De TP-Link wifi versterker of repeater moet immers het signaal van de wifi router versterken. Als de TP-Link wifi versterker en router niet op elkaar zijn afgestemd kan je wellicht voor één van deze twee onderdelen onnodig teveel geld betalen. Het heeft bijvoorbeeld weinig zin om een TP-Link wifi extender te kopen die een veel hogere snelheid in Mbps aankan dan de router die het wifi signaal uitzendt. Misschien is het in dit geval een betere optie om de Wifi router te upgraden naar een model met een sterker signaal en hogere internetsnelheid. Is de TP-Link wifi versterker voor jou de oplossing, kies een model met dezelfde specificaties als de router die je in huis hebt.

Kiezen van een TP-Link wifi extender

Met de aankoop van een TP-Link wifi versterker kan je eigenlijk niet verkeerd gaan. De mensen die precies weten wat zij nodig hebben om een sterker Wifi signaal in huis te krijgen kunnen er zeker van zijn dat een TP-Link wifi extender deze taak kan vervullen. Mocht je niet precies weten waar je moet beginnen om het wifi signaal te versterken dan kunnen we het advies voor het kopen van een TP-Link wifi extender nog eens samenvatten. Zorg er om te beginnen voor dat je een goede Wifi router in huis hebt staan. Als je op dit gebied nog kan verbeteren dan is dit de eerste stap die je moet nemen. Is het signaal door het grootste gedeelte van het huis sterk en snel genoeg maar in sommige kamers niet? Dan is een TP-Link wifi extender de oplossing. Kies voor een TP-Link wifi versterker die het signaal van de wifi router het beste kan versterken.

Vragen en advies

Heb je vragen over een TP-link wifi extender, heb je vragen over welke TP-link wiki versterker te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links