TP-Link - TL-PA4010P Starter Kit Nano - Powerline adapter

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Powerline adapter TP-Link TLPA4010P

Deze stelt je in staat om overal in huis over een snellere internetverbinding te beschikken. Daartoe wordt de modem verbonden met de powerline adapter (PA), die in een stopcontact wordt geplugd. Door ook op de overige stopcontacten in huis een PA in te steken, kun je vervolgens op iedere locatie in huis een internetverbinding opzetten. Tussen de adapters en netwerkapparatuur worden korte ethernetkabels aangesloten. Via dit systeem kunnen datatransfersnelheden bereikt worden tot 500 Mbps. Zeer geschikt in situaties waarbij je streaming video in HD kwaliteit wilt kijken of andere data-intensieve content moet worden overgedragen via het netwerk. Op deze wijze heb je een stabiel netwerk in het gehele huis, zonder netwerkkabels.

Stopcontact en ethernetaansluitingen

De geleverde PA’s zijn beiden voorzien van een Schuko en een RJ-45 ethernet aansluiting. Doordat ze allebei zijn voorzien van stopcontacten kun je na plaatsing ervan er elektrische apparatuur op insteken, net als bij een gewoon stopcontact. De RJ-45 aansluiting dient om een ethernetverbinding op te zetten tussen de PA enerzijds en de netwerkapparatuur, computers en multimedia apparatuur anderzijds. Het bereik omvat een grote afstand van 300 meter. Over deze afstand wordt een sterk internetsignaal door de kabels van het elektriciteitsnetwerk getransporteerd. Het netspanningsfilter in het apparaat zorgt er bovendien voor dat het signaal geen storingen op het net opvangt, die worden uitgestraald door andere elektrische apparaten die hierop zijn aangesloten en die een netprobleem kunnen veroorzaken.

Zeer laag stroomverbruik

De powerline adapter TP-Link TL-PA4010P verbruikt zeer weinig stroom. Tijdens normaal gebruik ligt het stroomverbruik onder de 5W. Door de stroombesparingsfunctie kan dit gebruik nog tot 85% verder terugvallen als de stand-by modus wordt geactiveerd. Deze hoef je niet zelf aan te zetten, want het apparaatje merkt zelf op wanneer apparaten geen gebruik meer maken van de internetverbinding en zal op dat moment de milieuvriendelijke spaarstand activeren. Hierdoor kan dit systeem 24 uur per dag en zeven dagen per week ingestoken blijven, zonder dat je da merkt aan de stroomrekening. Daardoor is het een prima alternatief voor de andere bekabelde netwerkvariant, ethernet. Het is zelfs een geschikte variant op draadloos, omdat de verbinding stabieler is.

Specificaties
Meer over TP-Link - TL-PA4010P Starter Kit Nano - Powerline adapter (Productcode: 10136891570.5603)
 Powerline adapter
 Merk
TP-Link
 Snelheid
tot 500 Mbps
 Aantal poorten
1
 Bereik
tot 300 meter
 Verlies geen stopcontact
 Met stroombesparingsfunctie
 Aansluitingen
1x Schuko Male, 1x RJ-45 Female
 Kleur
Wit
 Verbruik
5 W
 Verpakt per
2
 Type
TL-PA4010P Starter Kit Nano
Reviews
Schrijf een review en maak kans om je aankoopbedrag terug te winnen!
8,0
         

Gemiddelde uit 3 reviews

Gebruikersbeoordelingen van dit product

9,0
         

Menno V. - 24 juli 2018

We hebben de zolder geschikt gemaakt voor bewoning nu de kinderen groter worden en er meer behoefte is aan eigen ruimte. Het bereik van de wifi was boven echter te zwak en ik had totaal geen zin om kabelgoten te gaan leggen met bijbehorende gaten in muren en plafonds, dus heb ik deze TP-link powerline adapters gekozen als oplossing. Het fijne is: het werkt ook nog gewoon! De ene adapter ingestoken naast de router beneden en daarmee verbonden; de andere op zolder in een der beschikbare stopcontacten. Zoonlief heeft er zijn spelcomputer ingestoken en kon gelijk verder spelen, zonder dat verdere installatie nodig was.
Een mooi en stabiel systeem.

8,0
         

Jennifer - 27 februari 2018

Perfecte oplossing voor het netwerk in onze zaak! We mogen hier geen gaten door muren gaan maken en al mochten we het wel, dan deden we het toch niet want het is dik beton. De ene adapter ingestoken in de meterkast en met een ethernetkabel verbonden met de router en de andere in het kantoor achterin de zaak in het stopcontact. Daar ook een ethernetkabeltje aan die de pc in gaat en klaar. Geen gedoe met instellingen, gewoon insteken en werken maar.

7,0
         

Bert van Kraelen - 30 november 2017

Ik heb deze adapters gekocht zodat ik in het tuinhuis ook internet heb. Mijn tuinhuisje ligt zo'n 20 meter van het huis af en wordt qua stroom natuurlijk wel gewoon gevoed vanuit de woning. Dus nu geven deze adapters het internetsignaal mooi door en heb ik in het tuinhuis mijn oude pc kunnen opstellen. Het tuinhuis is een soort van mancave waar ik ook veel klus en nu heb ik altijd de pc met internettoegang beschikbaar voor bouwtekeningen en YouTube demonstratie-video's; heel handig.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links