Eminent - EM4595 - Wifi repeater

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Wifi repeater Eminent EM4595

Je kent het wel. Loop je met je laptop of tablet naar de zolder of kelder en dan valt de draadloze verbinding uit. Heel vervelend en ook eenvoudig te voorkomen. Een wifi repeater, zoals de Eminent EM4595, kan dan uitkomst bieden. Hiermee kun je het bereik van je netwerk in huis flink vergroten zodat je ook op zolder en in de kelder zorgeloos verbonden blijft met het internet. De installatie is kinderlijk eenvoudig en dankzij de WPS (Wifi Protect Setup) functie is hij in slechts enkele seconden gebruiksklaar. Je hoeft zelf dus geen moeilijke en tijdrovende configuratie instellingen te doorlopen.

Bepaal de beste plek voor installatie

De wifi repeater Eminent EM4595 functioneert het beste als hij op de juiste plek geplaatst wordt. Die plek is deels ook afhankelijk van de eisen die jij stelt aan het extra bereik. Op de voorzijde zit een netwerksterkte indicator bestaande uit drie balkjes die oplichten. Wil je het draadloze netwerk versterken met een zo hoog mogelijke datasnelheid in het versterkte gebied? Plaats hem dan op een plek waar alle drie de balken van de indicator nog verlicht zijn. Dan heb je ook in het versterkte deel van het draadloze netwerk tot 80% van de maximale internetsnelheid beschikbaar. Gevolg is wel dat de versterker dichter bij de hoofd router staat en het totale bereik minder groot is. Plaats je de versterker verder weg van de router, dan wordt het totale bereik groter, maar de maximale snelheid lager. Bij twee verlichte indicator balken is dat maximaal 60% en bij één nog maximaal 30%.

Bediening en bekabelde aansluiting

Er valt eigenlijk weinig te bedienen voor de gemiddelde gebruiker die zijn wifi netwerk hiermee wil versterken. Op de Eminent EM4595 zitten slechts een paar knoppen. De belangrijkste is de WPS knop op de voorzijde, boven de signaal indicator balken. Daarmee kun je hem met letterlijk een druk op de knop aan je wifi netwerk koppelen. Aan de rechter zijkant bevindt zich nog een reset knop. Mocht je hem op een ander netwerk willen gebruiken, dan moet hij eerst gereset worden. Dat doe je door de reset knop vijf tot zeven seconden ingedrukt te houden. Het resetten en opstarten duurt ongeveer een minuut. Aan de onderzijde van de Eminent EM4595 zit een RJ45 ethernet aansluiting. Die kun je gebruiken voor het met een ethernetkabel aansluiten van een laptop, pc of ander apparaat dat geen draadloze netwerkkaart heeft.

Direct in het stopcontact prikken

De wifi repeater Eminent EM4595 is voorzien van een ingebouwde stekker op de achterzijde van het apparaat waarmee hij direct in een stopcontact gestoken kan worden. Geen gedoe met stroomkabels dus, maar voorwaarde is wel dat er wel een stopcontact in de buurt van de plek waar de versterking nodig is aanwezig moet zijn. Omdat hij rechtstreeks in een stopcontact aangesloten wordt hoef je hem dus ook niet meet een beugel of haak aan de muur of het plafond te bevestigen. Let er wel op dat je hem niet op een plek installeert waar veel mensen er dicht langs lopen om te voorkomen dat hij uit het stopcontact ‘gelopen wordt’ en daardoor misschien zelfs beschadigd raakt.

Specificaties
Meer over Eminent - EM4595 - Wifi repeater (Productcode: 10596006993.5603)
 Wifi repeater
 Frequentieband
2.4 GHz
 Merk
Eminent
 Snelheid
tot 300 Mbps
 Aantal antennes
2
 Wifi Standaard
Wireless B, Wireless G, Wireless N
 Beveiliging
WEP, WPA, WPA2
 Functie
Repeater
 Protocol
802.11n/b/g
 Beschikt over WPS
 WiFi signaalindicator
 Aansluitingen
1x RJ-45 Female
 Afmetingen
55 x 82 x 40 mm
 Ethernetsnelheid
Fast ethernet
 Gewicht
77 Gram
 Kleur
Wit
 Type
EM4595
 Snelheid 2.4 Ghz
tot 300 Mbps
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links