Gembird - WNP-RP-002-B - Wifi repeater

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Wifi repeater Gembird WNP-RP-002-B

Vandaag de dag kunnen we niet meer zonder internet. Hiervoor is goed werkende wifi noodzakelijk. Als er veel obstakels zijn, dikke muren in combinatie met interieur, of u heeft behoefte aan internet in een grote lange tuin van tientallen meters, dan kan een router in huis onvoldoende bereik hebben. Een range extender zoals deze, zorgt voor een sterk wifisignaal in en om je woning. Waar je je dus ook bevindt in huis, met deze ‘herhaalversterker’ kun je gebruikmaken van WLAN (draadloos netwerk). Naast het tussentijds oppeppen van draadloos signaal kun je hem ook gebruiken als access point, een hot spot voor andere netwerkapparatuur ‘bovenop’ je modemrouter.

Plug and play

Deze ‘herhaalversterker’ beschikt over een plug and play systeem. Dat wil zeggen dat je geen ICT-kennis hoeft te hebben om te installeren. De installatie is eenvoudig: steek het apparaatje in het stopcontact op de plek waar je je verbinding versterkt wilt hebben, omdat je daar geen ontvangst hebt of omdat het signaal net voorbij dat punt te zwak is. Zet vervolgens je computer of laptop aan en met slechts twee extra handelingen ben je al klaar. Je computer is op dat moment verbonden met de range extender. Je kunt hem daarbij altijd uit het stopcontact halen om in een andere ruimte te gebruiken; zodra hij eenmaal geïnstalleerd is worden de gegevens onthouden. Je kunt naast een WLAN ook een aansluiting maken met een netwerkkabel. De versterker heeft daartoe een RJ45 poort.

Maximaal beveiligde verbinding en hoge snelheid

Veilig kunnen internetten is belangrijk. De wifi repeater Gembird WNP-RP-002-B ondersteunt daartoe de bekende datacoderingstechnieken WPA, WP2 en het verouderde WEP, waarmee je een beveiligde verbinding met je WLAN hebt. Naast beveiliging is ook de verbindingssnelheid een belangrijk criterium. De ‘herhaalversterker’ garandeert een hoge datasnelheid waarbij je een data transfer rate van 300 MBps kunt bereiken. Het bereik van de versterker is ongeveer 25 meter. Dit komt bovenop de reikwijdte van de router. Het is mogelijk om meerdere apparaatjes achter elkaar te schakelen in cascade, echter met de enorme bereiken van router en range extender is dat in gewone huishoudens en kleine kantooromgevingen niet nodig.

Specificaties
Meer over Gembird - WNP-RP-002-B - Wifi repeater (Productcode: 10555278786.5603)
 Wifi repeater
 Frequentieband
2.4 GHz
 Merk
Gembird
 Snelheid
tot 300 Mbps
 Aantal antennes
1
 Wifi Standaard
Wireless B, Wireless G, Wireless N, Wireless U
 Beveiliging
WEP, WP2, WPA
 Aantal poorten
1
 Functie
Access Point, Repeater, Router
 Plug & play
 Zeer compact
 Aansluitingen
1x RJ-45 Female
 Afmetingen
90 x 40 x 60 mm
 Ethernetsnelheid
Fast ethernet
 Gewicht
150 Gram
 Kleur
Zwart
 Verbruik
3 W
 Type
WNP-RP-002-B
 Snelheid 2.4 Ghz
tot 300 Mbps
Reviews
Schrijf een review en maak kans om je aankoopbedrag terug te winnen!
7,3
         

Gemiddelde uit 4 reviews

Gebruikersbeoordelingen van dit product

9,0
         

Frits Jenckens - 12 augustus 2018

Ik heb eerst advies ingewonnen bij jullie klantenservice, want ik zag door de wifi-bomen het bos niet meer. De meneer aan de telefoon heeft me helder gemaakt waar ik op moest letten, zodat ik makkelijker mijn keuze kon maken. Ik concludeerde dat een wifiversterker met 300 Mbps op 2.4 GHz en een bereik van bijna 25 meter ruim voldoende is voor onze huissituatie. We hebben amper zwaar (gewapend) beton in de bouw, dus daar zou deze repeater goed moeten werken.
Dat doet hij ook! De installatie was heel makkelijk en eenmaal aan ons netwerk gekoppeld heb ik de beide repeaters (ik heb er 2 gekocht) op hun plek geplaatst: een boven, bij de slaapkamers van de kinderen en een in de aanbouw. Met die laatste heb ik nu een beter bereik in de tuin, want in de zomer wil je ook wel lekker buiten zitten en af en toe op je telefoon of iPad kijken, toch.

Dank voor het advies en de repeater doet het goed, dus ben ik een tevreden klant.

8,0
         

Geert Poss - 11 juni 2018

Het was gemakkelijk om deze wifi-versterker op te nemen in mijn netwerk. Nu heb ik hem boven geplaatst en het signaal is daar nu veel beter geworden. Mijn dochter moppert niet meer over 'slechte wifi', dus ik ben helemaal tevreden.

5,0
         

Joost G. - 8 mei 2018

Ik had gehoopt dat deze repeater het wifisignaal goed zou doorgeven, maar dat is nauwelijks het geval. Vanuit de router heb ik goed wifi-signaal beneden in huis en deels boven. Dus kocht ik deze versterker, koppelde hem aan de router en heb hem boven ingestoken. Maar nu gaat het signaal amper veel verder dan zonder, dus ik ben niet bijzonder blij met dit ding.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links