Linksys - EA6200 - Wifi router

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Wifi router Linksys EA6200

Een goede router is vandaag de dag in bijna ieder huishouden onmisbaar geworden. Stabiel en snel internet is vaak niet alleen een vereiste voor werkzaamheden voor school of werk, het is voor veel mensen ook heel belangrijk bij vrijetijdsbesteding. Wat denk je bijvoorbeeld van streamen van gemiste televisieprogramma’s series, films of gamen zonder een stabiele internetverbinding? Voor de internetsnelheid in huis zijn de internetverbinding die je provider levert en de kwaliteit van groot belang. De ontwikkelingen op dat gebied gaan de laatste jaren behoorlijk snel. Een exemplaar van een jaar of vijf tot tien oud, kan over het algemeen bij lange na niet de snelheid leveren die een moderner model bieden. De Linksys EA6200 wifi router is modern en zeer geschikt voor het faciliteren van een snel en stabiel thuisnetwerk.

Dual-band en snelheden

Evenals veel andere modellen ondersteunt ook dit model dual-band. Dit houdt in dat hij een signaal uit kan zenden op twee verschillende frequenties; 2.4GHz en 5GHz De eerste frequentie wordt al een behoorlijk aantal jaren veel gebruikt. Door het vele aantal 2.4GHz apparaten en netwerken is het druk geworden en is de stabiliteit en bandbreedte van de verbinding vaak niet optimaal. Op de rustigere 5GHz frequentie is minder ruis. Hierdoor kunnen hogere internetsnelheden worden gehaald op deze frequentie. Op de 2.4 GHz frequentie haalt de Linksys EA6200 wifi router een maximale snelheid van 450 Mbps. Op de rustigere 5GHz frequentie kan de snelheid oplopen tot 867 Mbps. Het gebruik van twee frequentiebanden voorkomt storingen en zorgt voor optimaal bereik en bandbreedte van jouw netwerk.

Aansluitingen en beveiliging

De Linksys EA6200 is niet alleen zeer geschikt voor het opzetten van een snel en stabiel draadloos netwerk. Ook via bekabelde verbindingen kan hij allerlei apparaten van een snelle verbinding voorzien. Zo beschikt dit model over vier poorten voor gigabit ethernet. Dit type poort is maar liefst tien keer sneller dan haar voorloper fast ethernet. De vier ethernet poorten hebben een RJ-45 Female aansluiting waar een standaard ethernet kabel in past. Daarnaast heeft hij ook nog een USB 3.0 aansluiting. Via deze aansluiting kun je media of bestanden over het netwerk delen. Het wifisignaal wordt door 4 antennes uitgezonden. De beveiliging kan op een aantal verschillende manier geregeld worden. Eigenlijk zijn alle veelvoorkomende beveiligingsmethoden voor wifinetwerken beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan WPA, WPA2, WPA2-PSK en WPA-PSK.

Smart Wifi en compatibiliteit

De Linksys EA6200 beschikt net als veel andere modellen over de mogelijkheid om Smart Wifi te gebruiken. Met dit systeem heb je via een app beschikking over allerlei functies. Zo heb je altijd en overal controle over jouw thuisnetwerk en kun je bijvoorbeeld toezicht op kinderen houden. Ook is het mogelijk een speciaal wachtwoord voor gasten in te stellen. Met de Linksys EA6200 router heb je volop mogelijkheden qua compatibiliteit. Natuurlijk kun je apparaten zoals laptops, smartphones, printers en tablets met het internet verbinden. Maar je kunt door middel van de DLNA certified mediaserver ook media streamen naar een smart televisie of spelcomputer.

Specificaties
Meer over Linksys - EA6200 - Wifi router (Productcode: 10241426741.5603)
 Wifi router
 Frequentieband
2.4 GHz, 5 GHz
 Merk
Linksys
 Snelheid
tot 1350 Mbps
 Aantal antennes
4
 Wifi Standaard
Wireless AC, Wireless B, Wireless G, Wireless N
 Beveiliging
WPA, WPA-PSK, WPA2, WPA2-PSK
 Aantal poorten
4
 Functie
Router
 Routerfunctie
 Optimaal draadloos signaal
 Aansluitingen
1x USB 3.0 Female, 4x RJ-45 Female
 Afmetingen
184 x 256 x 40 mm
 Ethernetsnelheid
Gigabit ethernet
 Gewicht
501 Gram
 Kleur
Zwart
 Type
EA6200
 Snelheid 2.4 Ghz
tot 450 Mbps
 Snelheid 5 Ghz
tot 867 Mbps
Reviews
Schrijf een review en maak kans om je aankoopbedrag terug te winnen!
 
         

Er is nog geen review voor dit product. Beoordeel dit product als eerste.

  Schrijf een review  

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Uitstekend "Geen kabels meer nodig dankzij de homeplug. Overal in huis internet via het stopcontact. Geweldig." 9,4
Perfect "Het signaal van onze buren was sterker dan ons. Dankzij Wifiversterken.nl hebben we nu in ons hele huis goede ontvangst." 8,9
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links