Multiroom wifi

Wil je een groot huis met meerdere verdiepingen van WiFi voorzien, dan is een multiroom WiFi systeem daar de aangewezen oplossing voor. Een multiroom (MR) geeft in elke ruimte een optimale verbinding voor elk apparaat en ook nog eens de maximaal haalbare snelheid. Daarom is dit voor een huis met meerdere ruimtes, waar meerdere mensen werken, de ideale manier om een WLAN te bouwen. Dit systeem staat ook bekend als Wifi mesh router. Het doel van een MR is om meerdere netwerken op te bouwen in je thuisnetwerk. Dat is het grote verschil met een repeater, die alleen maar je bestaande netwerkbereik vergroten.

Mesh netwerk

De satellieten en mesh router van een multiroom wifi systeem zorgen zelf voor een optimale onderlinge verbinding. Hierbij staan de satellieten niet alleen in contact met de MR, maar hebben ze ook onderling contact. Dit heeft een aantal bijzondere voordelen. Wordt het direct verkeer tussen een satelliet en een MR verstoord, of hangt een satelliet te ver af van een MR om een goede verbinding ermee te maken, dan wordt het verkeer automatisch via de dichtstbijzijnde satelliet geleid. Kan er contact gelegd worden met meer dan één satelliet, dan kan het netwerk zelf beslissen om het verkeer via meer dan één satelliet te laten lopen. Hierdoor blijft de hoge snelheid van het meshnetwerk behouden. Op deze manier heb je overal in huis onder de meest uitlopende omstandigheden een goede verbinding. Niet alleen voor jou, maar ook voor de apparaten van al je huisgenoten, gasten en (als je de mesh router op kantoor installeert) voor je collega’s.

Opzetten en uitbreiden van een multiroom WiFi systeem

Het uitbreiden van een mesh router is eenvoudig. Koop wel alles van één merk. Soms zijn multiroom componenten van verschillende fabrikanten te combineren, maar lang niet altijd. Vaak kun je bij het combineren niet meer gebruikmaken van handige tools die een fabrikant voor MR beschikbaar heeft. Koop je een set van router en één of meer satellieten, dan zijn deze in de fabriek al op elkaar afgestemd. Je hoeft zelf dus geen ingewikkelde toeren uit te halen om de apparaten met elkaar te pairen. Een goed voorbeeld voor het plaatsen van een MR is de volgende situatie. Woon je in een pand met meerdere verdiepingen, dan kun je op elke etage een satelliet ophangen. Zo heb je op elke etage optimaal draadloze verbinding. Op deze systemen is het ook mogelijk om de “quality of service” (QoS) in te stellen. Hiermee kun je voorkomen dat andere gebruikers een gebruiker die aan het videobellen is, een film streamt of een online game speelt in de weg zit. Je kunt de MR zo instellen dat deze diensten voorrang krijgen boven bijvoorbeeld het downloaden van bestanden.

Vragen en advies

Kies de multiroom wifi die bij je past en ga aan de slag! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van je multiroom wifi apparatuur? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Uitstekend "Geen kabels meer nodig dankzij de homeplug. Overal in huis internet via het stopcontact. Geweldig." 9,4
Perfect "Het signaal van onze buren was sterker dan ons. Dankzij Wifiversterken.nl hebben we nu in ons hele huis goede ontvangst." 8,9
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links