Powerline adapters

Er zijn altijd situaties waarin het niet mogelijk is om een netwerkkabel te leggen. Een powerline adapter of homeplug is een handige vervanger van een netwerkkabel. Dit zijn stopcontactadapters, die worden geleverd per twee. Steek de ene in een stopcontact bij je internetrouter en verbind die apparaten met een netwerkkabeltje. Steek de andere in een stopcontact op de plaats waar je een internetaansluiting wilt hebben. Beide apparaten maken via de bekabeling van het lichtnet contact met elkaar en kunnen zo razendsnel informatie uitwisselen. Geen gedoe, geen netwerkkabels, overal waar je wilt een netwerkaansluiting.

Powerline adapter kopen

Met een set van (minimaal) twee powerline adapters kun je elke kamer in huis vliegensvlug van een internetaansluiting voorzien. Het is niet meer nodig om gaten in muren te boren en netwerkkabels door huis aan te leggen. Een homeplug bestaat uit een set van twee stopcontactadapters. Beiden zijn voorzien van een of meerdere netwerkaansluitingen waar je apparatuur op aan kunt sluiten. Zodra ze op verschillende plaatsen in huis in het stopcontact geplaatst worden, starten beiden op en maken contact met elkaar via de bekabeling van het lichtnet. Afhankelijk van het merk en type zie je een groen lampje als teken dat de verbinding gelegd is. De apparaatjes versleutelen de gegevens die over het lichtnet van de ene naar de andere verstuurd worden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat iemand anders in het gebouw je netwerkverkeer kan afluisteren.

Uitvoeringen met met wifi

Een homeplug is verkrijgbaar met een aantal opties. De eerste optie is wifi. Wil je naast bedrade apparaten zoals een desktop computer ook draadloze apparaten zoals je smartphone of tablet van internet voorzien, kies er dan een die voorzien is van wifi. Steek de variant zonder wifi in een stopcontact in de buurt van je Internetrouter. Sluit hem met een netwerkkabel aan. Steek de tweede powerline adapter die uitgerust is met wifi in een stopcontact op de plek waar je draadloos Internet wilt hebben. Druk op beiden op het knopje om ze met elkaar te verbinden. Zodra de lampjes op beiden gaan branden, hebben ze verbinding gemaakt.

Extra opties

Een handige optie is dat je het stopcontact kunt blijven gebruiken. Dit is enorm handig als je internetrouter in de meterkast staat en er geen extra stopcontact beschikbaar is voor de homeplug. Trek gewoon de stekker van de router uit het stopcontact, plaats de powerline adapter erin en steek de plug van de router in de schuko achterop de powerline adapter. Dit gaat ook op voor de homeplug die je elders in het huis plaatst. Wij hebben ook producten in onze shop die voorzien zijn van meerdere netwerkaansluitingen. Dit is handig als je meerdere bedrade apparaten wilt kunnen aansluiten. Een plug met meer netwerkaansluitingen is ook een uitkomst als je geen vrije netwerkpoorten op je router hebt. Haal een van de netwerkkabels uit de router en sluit deze aan. Sluit daarna de powerline adapter met een netwerkkabel aan op de router.

Vragen en advies

Kies het product dat bij je past en ga aan de slag! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van je wifi apparatuur? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Uitstekend "Geen kabels meer nodig dankzij de homeplug. Overal in huis internet via het stopcontact. Geweldig." 9,4
Perfect "Het signaal van onze buren was sterker dan ons. Dankzij Wifiversterken.nl hebben we nu in ons hele huis goede ontvangst." 8,9
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links