D-Link WiFi repeaters

Tegenwoordig heeft bijna elk huishouden wel een draadloos netwerk. Omdat niet elke router krachtig genoeg kan het voorkomen dat je niet overal even goed bereik hebt. Met een D-Link wifi versterker kun je op een eenvoudige manier jouw draadloze netwerk versterken en uitbreiden. Een D-Link wifi versterker wordt gekoppeld aan jouw huidige draadloze netwerk op een plek waar het draadloze signaal nog net krachtig genoeg is voor goed bereik. De D-Link wifi versterker zorgt er dan voor dat het draadloze signaal wordt doorgestuurd en zijn kwaliteit behoudt. Hiermee breid je het draadloze netwerk uit en zorg je voor een goed signaal op plekken waar je dat voorheen niet had.

Verschillende manieren om het netwerk te verbeteren

Een draadloos netwerk dat niet naar behoren werkt, kun je op verschillende manieren versterken. Je kunt ervoor kiezen om een extra draadloze router te kopen. Hiermee kun je een nieuw draadloos netwerk creëren. Je kunt ook het huidige draadloze netwerk aan de nieuwe router koppelen om het signaal te versterken of een compleet nieuw draadloos netwerk naast het huidige netwerk maken. Een accespoint gebruiken is ook een mogelijkheid. Hiermee kun je alleen een nieuw netwerk naast het bestaande netwerk creëren. De meest voor de hand liggende en eenvoudige oplossing is het gebruik van een D-Link wifi versterker. Je kunt een D-Link wifi versterker zeer eenvoudig met het huidige draadloze netwerk verbinden, nadat je deze hebt geplaatst op een plek waar het signaal nog krachtig genoeg is voor ontvangst. De D-Link wifi extender vangt het bestaande netwerksignaal op en zendt het signaal over een grotere afstand uit. Op deze manier kun je overal gebruik maken van jouw draadloze internetverbinding.

Snelheden en frequenties

Een internetverbinding heeft van zichzelf een bepaalde snelheid. Afhankelijk van de draadloze router die gebruikt wordt kan deze snelheid ook tot een bepaald maximum worden verzonden. Hoe verder je van de draadloze router vandaan zit, hoe slechter het bereik en de snelheid wordt. Met een D-Link wifi versterker kun je het draadloze signaal met dezelfde snelheid ontvangen als dat het apparaat ontvangt vanaf de draadloze router. Hiervoor maken zowel de draadloze router als de D-Link wifi versterker gebruik van een frequentieband. De frequentie wordt gebruikt om het signaal door de lucht te kunnen versturen. Veel routers maken gebruik van een 2,4 GHz frequentieband waarmee je vaak snelheden tot 300 Mbps kunt behalen. Nieuwere routers maken vaak naast de 2,4 GHz frequentieband ook gebruik van een 5 GHz frequentie. Hiermee is het in veel gevallen mogelijk om snelheden tot wel 1200 Mbps te behalen. Hierbij moet wel vermeld worden dat niet elke D-Link wifi versterker geschikt is voor het gebruik op een 5 GHz frequentie. Let hier dus goed op als je een D-Link wifi versterker wilt kopen.

Eenvoudige installatie van een D-Link wifi versterker

Een D-Link wifi versterker is zeer eenvoudig te installeren. De apparaten zijn compact en kunnen direct in het stopcontact worden gestoken. Een kwestie van ‘Plug & Play’. Om de D-Link wifi repeater met het netwerk te verbinden kun je vervolgens gebruik maken van de WPS knop. Op een D-Link wifi extender bevindt zich, net zoals op de draadloze router, vaak een WPS knop. Door deze knop op beide apparaten in te drukken maakt de D-Link wifi versterker automatisch en zonder het invoeren van een wachtwoord verbinding met het draadloze netwerk. Dat je geen wachtwoord hoeft in te voeren, betekent niet dat de verbinding nu niet meer veilig is. Door middel van de WPS knoppen op beide apparaten wordt er juist een beveiligde verbinding gemaakt. Het is ook mogelijk om de wifi versterker handmatig in te stellen via de browser op jouw computer of laptop. Als je naast een draadloze verbinding ook nog een apparaat met een netwerkkabel wilt aansluiten dan is dit ook mogelijk. Een D-Link wifi repeater maakt contact met het draadloze netwerk en geeft dit signaal door. Ditzelfde geldt voor een verbinding met een netwerkkabel. Het draadloze signaal wordt dan uiteindelijk via de repeater doorgegeven naar de UTP-kabel, zodat je verbinding maakt met jouw computer of laptop.

Beveiliging

Met de WPS knop op de D-Link wifi versterker maak je verbinding met het draadloze netwerk. Door het gebruik van de WPS knop op de D-Link wifi versterker en op de draadloze router hoef je geen wachtwoord in te voeren. Draadloze netwerken maken gebruik van verschillende protocollen voor de beveiliging van jouw verbinding. Een wifi versterker is vaak geschikt voor netwerken die gebruik maken van WPA, WPA2 en WPS verbindingen. Voordat je een D-Link wifi versterker aanschaft, is het aan te raden om te controleren welk beveiligingsprotocol er voor jouw netwerk wordt gebruikt. Als de draadloze router gebruik maakt van een beveiligingsprotocol dat niet ondersteunt wordt door de D-Link wifi versterker, dan is de kans groot dat je geen gebruik kunt maken van de beveiliging van dit apparaat. Het invoeren van een wachtwoord is overigens vaak wel gewoon mogelijk via de handmatige instelling via de webbrowser op jouw computer of laptop.

Een D-Link wifi versterker kopen

Als je een D-Link wifi versterker wilt gebruiken voor de verbetering en uitbreiding van de draadloze verbinding, dan moet je op een aantal zaken letten. Het is belangrijk dat je een D-Link wifi versterker koopt die ook geschikt is voor het gebruik in combinatie met jouw draadloze router. De draadloze router geeft vaak een signaal aan over een 2,4 GHz of een 5 GHz frequentie. Sommige draadloze routers zijn geschikt voor het gebruik van beide frequentiebanden. Let er dus goed op dat de wifi versterker ook geschikt is voor het gebruik in combinatie met de frequentie die jouw router gebruikt. Voor het aansluiten van apparaten met behulp van een netwerkkabel is het aan te raden om de D-Link wifi versterker niet te ver van het apparaat te plaatsen. Zo zorg je voor optimaal gebruik van de verbinding. Ook is het belangrijk dat je een geschikte plek hebt waar het signaal nog sterk genoeg is voor ontvangst. De D-Link wifi versterker kan het draadloze signaal dan beter doorgeven en versterken.

Vragen en advies over D-Link wifi versterker

Kies de D-Link wifi versterker die je nodig hebt en ga aan de slag! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een D-Link wifi versterker? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links