Devolo WiFi repeaters

Een Devolo wifi repeater is een ideale oplossing voor het verbeteren en uitbreiden van een WLAN-netwerk. Niet elke draadloze router is krachtig genoeg om een draadloos signaal over een grote afstand of met een goed vermogen te verzenden. Wanneer je gebruik wilt maken van het signaal op jouw smartphone, tablet of laptop dan wil je dit ook door het hele huis kunnen doen en het liefst ook in de tuin. Met een Devolo extender kun je ervoor zorgen dat het signaal versterkt wordt en over een grotere afstand te gebruiken is. De installatie van deze Devolo is vrij eenvoudig, omdat je het apparaat alleen maar in een stopcontact hoeft te steken.

Thuisnetwerk uitbreiden met een Devolo wifi repeater

Je kunt een thuisnetwerk op verschillende manieren uitbreiden. De draadloze verbinding kan met een extender worden versterkt en vaak is het ook mogelijk om één apparaat of meerdere apparaten bekabeld erop aan te sluiten. Het signaal dat draadloos wordt opgevangen door de repeater wordt dan door de netwerkkabel doorgegeven. Je kunt het netwerk ook uitbreiden door gebruik te maken van multiroom wifi. Hiermee wordt het WLAN-signaal met behulp van ‘herhaalversterkers’ op verschillende plekken in huis doorgegeven en versterkt. Voor het gebruik van multiroom WLAN heb je meerdere ‘herhaalversterkers’ nodig die je vaak in een set kunt kopen. Naast een WLAN-versterker voor het opzetten van de verbinding is het ook mogelijk om met behulp van een powerline adapter het netwerk uit te breiden. Een powerline adapter wordt bij het modem of de router in de buurt in een stopcontact gestoken. Via een korte netwerkkabel, ethernetkabel, wordt de adapter dan verbonden met de modem, router of modemrouter. Op de plek waar de computer of laptop staat steek je ook een powerline adapter in het stopcontact. Ook hier wordt de adapter met een korte netwerkkabel/ethernetkabel verbonden met de computer of laptop. Het datasignaal wordt dan via het elektriciteitsnet doorgegeven.

Een Devolo wifi repeater gebruiken

Een Devolo wifi repeater wordt ook wel een extender of een WLAN-versterker genoemd. Dit is, omdat je met een extender het signaal versterkt en het daardoor een grotere afstand kan overbruggen. Je zou deze dan ook kunnen aanduiden als een ‘herhaalversterker’. De installatie van een extender kan heel eenvoudig. Je steekt de ‘herhaalversterker’ in een stopcontact op een punt waar je het netwerk wilt verlengen. Vervolgens maak je gebruik van de aanwezige WPS-knop op de ‘herhaalversterker’ en (indien aanwezig) de WPS-knop op jouw draadloze router. Hiermee zorg je voor een beveiligde draadloze verbinding. Het is ook mogelijk om de ‘herhaalversterker’ handmatig in te stellen en te verbinden met je router, mocht er geen WPS knop op je router zitten. Hiervoor kun je de extender via de webbrowser van jouw computer of laptop instellen. Niet alle extenders in het assortiment zijn volledig downwards compatible, dat betekent dat ze een verouderd beveiligingstoegangsprotocol van een zogenaamde legacy (gedateerde) router dan mogelijk niet ondersteunen. Controleer daarom ook eerst op welke manier de draadloze verbinding op dit moment beveiligd is. De toegangsbeveiligingsprotocollen zijn in chronologische volgorde van oud naar nieuw: 802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11ac en 802.11u.

Eigenschappen van een draadloos netwerk

Om gebruik te kunnen maken van een draadloos netwerk beschikt een draadloze modemrouter over een aantal eigenschappen. Het is belangrijk dat de wifi repeater ook geschikt is voor gebruik van het draadloze netwerk met dezelfde eigenschappen. Veel draadloze modemrouters maken gebruik van een 2,4 GHz frequentieband, waarmee het WLAN-signaal wordt doorgegeven. Hiermee kunnen vaak snelheden tot 300 Mbps gehaald worden mits de internetprovider en de apparatuur die je gebruikt dit aankunnen. Tegenwoordig wordt er ook vaak gebruik gemaakt van een frequentieband op 5 GHz. De snelheden liggen hier hoger dan op de 2,4 GHz frequentieband en kunnen oplopen tot soms wel 1200 Mbps. Let er bij het kopen van een ‘herhaalversterker’ op dat de WLAN-versterker ook geschikt is voor het gebruik in combinatie met jouw modemrouter. Als dit niet het geval is, dan kan het signaal niet of slecht worden doorgegeven waardoor het effect van de extender verloren gaat.

Vragen en advies

Kies de Devolo wifi repeater die je nodig hebt en ga aan de slag! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een Devolo wifi repeater? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Uitstekend "Geen kabels meer nodig dankzij de homeplug. Overal in huis internet via het stopcontact. Geweldig." 9,4
Perfect "Het signaal van onze buren was sterker dan ons. Dankzij Wifiversterken.nl hebben we nu in ons hele huis goede ontvangst." 8,9
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links