Linksys WiFi extenders

Een draadloos netwerk optimaliseren kan - bekabeld of draadloos - uitstekend met een Linksys wifi versterker. Je kunt op verschillende manieren de draadloze verbinding van jouw netwerk verbeteren met deze wifi versterkers. Dit kan door gebruik te maken van een Linksys wifi repeater, een Linksys wifi extender of een Linksys wifi router. Als je gebruikmaakt van een Linksys wifi versterker, heb je draadloze verbinding op plekken waar je eerder geen of zeer slecht bereik had. Elke oplossing heeft zijn eigen voordelen en mogelijkheden. Het is verstandig te letten op de afzonderlijke kenmerken van elke versterker, zodat je de voor jou passende uitvoering kiest.

Extender of repeater?

Er zijn verschillende soorten Linksys wifi versterker waarmee je het netwerk kunt uitbreiden. Een Linksys wifi repeater, ook wel een Linksys wifi extender genoemd, is een apparaat dat eenvoudig aan het draadloze netwerk gekoppeld kan worden. Deze Linksys wifi versterker vangt het huidige draadloze signaal op en geeft dit signaal door zodat je een groter bereik creëert. Dit betekent ook dat je een betere verbinding hebt op plaatsen waar de draadloze verbinding voorheen een stuk slechter was. Het is ook vaak mogelijk om één of meer apparaten bedraad aan te sluiten op een dergelijke Linksys wifi versterker. Dit kan eenvoudig door een netwerkkabel te verbinden met het apparaat en door gebruik te maken van de aansluiting hiervoor op de Linksys wifi versterker. Voor elk apparaat moet een afzonderlijke kabel gebruikt worden.

Router als Linksys wifi versterker

Een andere mogelijkheid om het netwerk uit te breiden is met een Linksys wifi router. Hiermee kun je het draadloze netwerk uitbreiden en het signaal doorgeven net zoals bij een extender of repeater. Het verschil met een repeater is dat je met een router als Linksys wifi versterker vaak meerdere apparaten bedraad kunt aansluiten. Wil je bijvoorbeeld een computer, een externe harde schijf en een interactieve televisieontvanger aansluiten op het netwerk met een kabel? Dan is dit mogelijk door gebruik te maken van een router. Het is ook mogelijk om het signaal van het huidige netwerk op te vangen met een Linksys wifi versterker en daarmee een compleet nieuw draadloos netwerk op te zetten. In dat geval fungeert de Linksys wifi versterker als acces point. Je kunt er ook voor kiezen om het draadloze netwerk volledig te vervangen met behulp van een nieuwe draadloze router. In dit geval sluit je de Linksys wifi versterker met een kabel aan op het modem voor het verkrijgen van een internetverbinding.

Frequentiebanden

Wifi maakt gebruik van de frequenties 2,4 GHz en 5,0 GHz. Deze frequentiebanden worden gebruikt door draadloze routers om de verbinding uit te zenden en een wifi signaal op te zetten. Vrijwel alle draadloze routers maken gebruik van 2,4 GHz, maar moderne routers en apparaten zijn steeds vaker ook geschikt voor het gebruik van de 5,0 GHz frequentie. Het verschil tussen deze frequenties is de snelheid en de stabiliteit van het signaal dat wordt doorgegeven. Met een 2,4 GHz frequentie is het over het algemeen vaak mogelijk om een snelheid te halen met een maximum van 300 Mbps. Een 5,0 GHz frequentie kan in sommige gevallen wel snelheden realiseren tot 1200 Mbps. Het maakt overigens niet uit van welk merk de huidige draadloze router is waarmee je verbinding wilt maken. Het belangrijkste is dat de eigenschappen van de draadloze router die gebruikt worden voor het netwerk overeen komen met de eigenschappen van de Linksys wifi versterker.

Installatie van een Linksys wifi versterker

Maak je gebruik van een repeater dan is de installatie van de Linksys wifi versterker zeer eenvoudig. Hiermee hoef je alleen de repeater in het stopcontact te steken en verbinding te maken met het draadloze netwerk. Een router als Linksys wifi versterker vergt wat meer handelingen. Deze moet gekoppeld worden met het draadloze netwerk door een aantal stappen te volgen via de browser van jouw computer. Hiermee zorg je ervoor dat de Linksys wifi versterker gekoppeld wordt met het draadloze netwerk en dat deze gebruikt kan worden als versterker of acces point. Het is daarna dan ook mogelijk om meerdere apparaten met een kabel aan te sluiten. Naast het koppelen van een Linksys wifi versterker met het huidige draadloze netwerk via de browser, kun je in veel gevallen ook gebruikmaken van een WPS knop. Hiermee kun je eenvoudig verbinding maken met een beveiligd draadloos netwerk zonder dat je enige kennis hebt van internetprotocollen en dergelijke.

Een beveiligde verbinding maken

Om jouw bestanden te beschermen maak je gebruik van een beveiligde netwerkverbinding. Om verbinding te maken met het netwerk moet je daarom ook gebruikmaken van een wachtwoord. Een wifi versterker is vaak voorzien van een WPS knop waarmee het niet nodig is om een wachtwoord in te vullen voor verbinding. In dat geval hoef je alleen de WPS knop op de draadloze router in te drukken en dan de WPS knop op de Linksys wifi versterker. Er wordt dan een verbinding tot stand gebracht met het draadloze netwerk zonder dat je instellingen hoeft te wijzigen via de browser van jouw computer of laptop. De beveiliging van een draadloos netwerk verschilt wel per router. Er wordt gebruikgemaakt van verschillende soorten beveiligingsprotocollen waarmee een wachtwoord en de versleuteling van een verbinding wordt geregeld. Dit zorgt er onder andere voor dat jouw bestanden beveiligd zijn zodat ze niet beschadigd, gekopieerd of verwijderd kunnen worden.

Een Linksys wifi versterker kopen

Zet voordat je een Linksys wifi versterker gaat kopen een aantal zaken op papier. Zoek bijvoorbeeld uit van welke frequentie er gebruik wordt gemaakt op dit moment. Wanneer jouw router beschikt over een draadloze verbinding op een 2,4 GHZ frequentie, dan is een 5,0 GHz frequentie vaak niet mogelijk. Koop dan alleen een wifi versterker die geschikt is voor de juiste frequentie. Dat geldt ook voor de beveiliging van het netwerk. Voor de beveiliging van het netwerk wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten beveiligingsprotocollen. Hiermee wordt het wachtwoord en de versleuteling van het netwerk geregeld. Koop alleen een Linksys wifi versterker als deze ook geschikt is voor het type beveiliging dat door jouw huidige draadloze router gebruikt wordt. Wil je meer dan één apparaat bedraad aansluiten op de wifi versterker? Kies dan voor om een router .

Vragen en advies

Heb je vragen over een Linksys wifi versterker, heb je vragen over welke wifi versterker te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links