Sitecom WiFi extenders

Het versterken van een draadloos netwerk kan ervoor zorgen dat je op meer plekken gebruik kunt maken van de draadloze verbinding. Ook is het met een netwerkversterker oftewel repeater mogelijk om de internetverbinding krachtiger te maken op plaatsen waar dat nu niet het geval is. Een draadloze connectie kan minder goed werken door verschillende oorzaken. Zo kan de constructie van een gebouw ervoor zorgen dat het signaal niet goed kan worden doorgegeven. Met een netwerkversterker zorg je ervoor dat je overal in huis een krachtig en stabiel signaal hebt.

Oorzaken van een slechte connectie

Een slechte draadloze verbinding kan verschillende oorzaken hebben. Een huis dat bijvoorbeeld gebouwd is met gewapend beton waarbij er gebruik wordt gemaakt van vlechtijzer in de muren kan voor problemen zorgen als het gaat om jouw draadloze internetverbinding. Een andere oorzaak voor een slechte WLAN-connectie is de kwaliteit van de antenne op de WLAN-router. Als deze niet sterk genoeg is dan kan het signaal ook niet krachtig genoeg worden doorgegeven. Ook de router zelf kan voor problemen zorgen. Een oudere router is vaak van mindere kwaliteit in tegenstelling tot moderne modellen. De snelheid van de internetverbinding wordt natuurlijk ook bepaald door het abonnement dat je hebt. Als je een internetverbinding hebt met een minder hoge snelheid dan kun je er verandering in brengen door een ander abonnement te nemen.

Netwerkproblemen oplossen met een Sitecom wifi versterker

Het verbeteren van de draadloze verbinding kan op verschillende manieren. Je kunt ervoor kiezen om contact op te nemen met je internetprovider voor een nieuwe WLAN-router of om de huidige wireless router op een andere plek te plaatsen. In dit geval los je het probleem niet echt op maar verplaats je het gebied waarop je een WLAN-connectie hebt. Het probleem los je pas echt op door het signaal te versterken. Dit kan met een netwerkversterker. Een dergelijke repeater plaats je aan de rand van het gebied waar je nog een goede WLAN-connectie hebt. Het signaal wordt dan door de netwerkversterker opgepikt en versterkt doorgegeven. Op deze manier heb je overal in huis een krachtige draadloze internetverbinding. Naast het oplossen van problemen met de WLAN-connectie is het ook mogelijk om één of meerdere apparaten met een netwerkkabel aan te sluiten op de repeater. Dit is wel afhankelijk van het type netwerkversterker dat je gaat gebruiken.

Installatie van Sitecom wifi versterker

Er zijn twee verschillende soorten als het gaat om een Sitecom wifi versterker. De standaard netwerkversterker is een apparaatje dat je heel simpel in het stopcontact kunt drukken aan de rand van het gebied waar het signaal nog krachtig genoeg is. Om eenvoudig verbinding te maken met de beveiligde WLAN-connectie van het net druk je op de WPS knop die zich op de WLAN-router bevindt. Vervolgens druk je op de WPS knop die zich op de Sitecom wifi versterker bevindt. Er wordt nu een beveiligde WLAN-verbinding gemaakt met het werk zonder dat je hiervoor een wachtwoord hoeft in te vullen. De tweede mogelijkheid om gebruik te maken van een Sitecom wifi versterker is met een router. Deze kun je gebruiken als repeater waarbij het signaal wordt versterkt en doorgegeven. Je kunt er ook een compleet nieuw draadloos netwerk naast het huidige wireless netwerk mee maken. In dat geval gebruik je de Sitecom wifi versterker als access point.

Gebruikmaken van de juiste frequentie

Een draadloos netwerk maakt gebruik van een bepaalde frequentie om het draadloze signaal door te geven. Verschillende WLAN-routers en netwerken maken ook gebruik van verschillende frequenties. Let er bij het kopen van een repeater ook op dat deze gebruikmaakt van dezelfde frequentie als de frequentie die door jouw wireless router wordt gebruikt. Een repeater kan bijvoorbeeld geschikt zijn voor het gebruik op een 2,4 GHz frequentieband. Op deze frequentie kun je met een Sitecom wifi extender vaak snelheden halen tot 300 Mbps. Met de andere frequentieband die veel gebruikt wordt door moderne modellen, 5,0 GHz, is het mogelijk om snelheden te halen tot wel 450 Mbps in combinatie met een versterker.

Beveiliging van een Sitecom wifi versterker

Het verbeteren van een draadloos netwerk met een repeater kan zoals gezegd op verschillende manieren. Om te zorgen voor de beste oplossing zijn er een aantal punten waar je op moet letten voordat je een Sitecom wifi versterker aanschaft. Het is belangrijk dat je een repeater koopt die gebruikt kan worden in combinatie met jouw draadloze router. De repeater moet niet alleen gebruik maken van dezelfde frequentieband waarop het draadloze netwerk wordt uitgezonden maar moet ook voorzien zijn van dezelfde beveiligingsprotocollen. Een beveiligd draadloos net maakt gebruik van bepaalde beveiligingsprotocollen waarmee het wachtwoord is ingesteld. De bekendste protocollen hiervoor zijn WEP, WPA, WPA2, WPA-PSK en WPA2-PSK.

Belangrijk om te weten

Voordat je een Sitecom wifi versterker aanschaft is het handig om te weten hoe jouw draadloze verbinding er uitziet. Wat is bijvoorbeeld de ideale plek om een extender te plaatsen? Maar zorg er ook voor dat je weet van welke frequentieband er gebruik wordt gemaakt voor de draadloze connectie. Daarnaast is de beveiliging van het net belangrijk. Als je een netwerkversterker koopt die geschikt is voor dezelfde frequenties en beveiligingsprotocollen als dat er gebruikt worden met jouw WLAN-router, dan kun je hiermee jouw net optimaliseren. Met een repeater is het ook in veel gevallen mogelijk om een niet-draadloos apparaat, zoals interactieve TV, gaming console of blu- ray speler bijvoorbeeld, aan te sluiten met een netwerkkabel. De netwerkversterker stuurt dit signaal van bijvoorbeeld de blu-ray speler beneden in de woonkamer draadloos door het net naar bijvoorbeeld een computer op de slaapkamer, waar het wireless signaal wordt opgepikt door de wireless netwerkkaart/adapter van de computer. Door het aansluiten van een netwerkkabel kun je een computer, laptop of multimedia-apparaat op die manier koppelen aan het net zonder dat je een kabel door de hele woning hoeft aan te leggen.

Vragen en advies

Heb je vragen over een Sitecom wifi versterker, heb je vragen over welke netwerkversterker te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Uitstekend "Geen kabels meer nodig dankzij de homeplug. Overal in huis internet via het stopcontact. Geweldig." 9,4
Perfect "Het signaal van onze buren was sterker dan ons. Dankzij Wifiversterken.nl hebben we nu in ons hele huis goede ontvangst." 8,9
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links