Devolo - dLan 500 AV Wireless - Powerline adapter

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Powerline adapter Devolo dLan 500 AV Wireless

Dit is een bijzondere type, omdat deze tevens een geïntegreerd WLAN bezit. Standaard is het powerline systeem namelijk bedoeld om data via het spanningsnet te transporteren, en daarmee niet draadloos. Doordat de 500 AV deze wifi functionaliteit beschikt kun je met hem wel simpel een hot spot maken door hem slechts in een stopcontact te steken. Op die wijze kun je het draadloze netwerkbereik met meerdere van die dLan 500 AV’s uitbreiden, zodat je overal in huis en in de achtertuin de beschikking hebt over WLAN-internet. Bij dit type worden beide systemen, bekabeld en draadloos gecombineerd. Zo heb je een hybride netwerk, waarop je alle netwerkapparatuur en media-apparaten kunt aansluiten. Door de uitvoering is het mogelijk om elektrische apparaten op de 500 AV in te steken, op die manier verlies je geen stopcontacten wanneer je de adapter in het stopcontact hebt ingeplugd.

Principe

De powerline adapter Devolo dLan 500 AV Wireless is makkelijk te installeren. Het enige dat je hoeft te doen is het verbinden van je router via een netwerkkabel met één van de geleverde powerline adapters (PA’s). Vervolgens steek je de andere PA in een willekeurig ander stopcontact in jouw huis en druk je op de knop om beiden met elkaar te verbinden. De PA zal vervolgens beginnen met het uitzenden van een wifi signaal. Behalve via dit WLAN-signaal kan een netwerk- of media-apparaat ook door middel van één van de vier fast ethernet poorten worden verbonden. De ethernet poorten beschikken over de gangbare RJ-45 female aansluitingen.

Beveiliging en snelheden

Veiligheid van een WLAN-netwerk staat groot geschreven, vanwege de gevoeligheid hiervoor van draadloos ten opzichte van bekabeld. Daarom ondersteunt de dLan 500 AV de meest gangbare beveiligingstoegangsprotocollen WEP, WPA en WPA2. Met de aantekening dat WEP een verouderde zwakke beveiliging is. Bovendien wordt dual band ondersteund. Hierbij wordt via twee verschillende frequentiebanden gecommuniceerd. Dit heeft als voordeel dat er een flexibeler en daardoor krachtiger netwerk ontstaat. Op zowel de 2,4 GHz frequentie als de 5 GHz frequentie kan een overdrachtssnelheid tot 500 Mbps worden behaald. De wifisignalen met deze uitstekende snelheid worden door twee geïntegreerde antennes uitgezonden. Om dit alles mogelijk te kunnen maken ondersteunt een viertal verschillende wifi standaarden. Dit zijn 802.11a, 802.11b, 802.11g en 802.11 n.

Specificaties
Meer over Devolo - dLan 500 AV Wireless - Powerline adapter (Productcode: 10827803103.5603)
 Powerline adapter
 Merk
Devolo
 Snelheid
tot 1000 Mbps
 Aantal antennes
2
 Wifi Standaard
Wireless A, Wireless B, Wireless G, Wireless N
 Beveiliging
WEP, WPA, WPA2
 Aantal poorten
3
 Functie
Repeater
 Verlies geen stopcontact
 Met Wifi
 Aansluitingen
4x RJ-45 Female
 Afmetingen
76 x 125 x 40 mm
 Ethernetsnelheid
Fast ethernet
 Extra
Met stopcontact
 Kleur
Wit
 Type
dLan 500 AV Wireless
 Snelheid 2.4 Ghz
tot 500 Mbps
 Snelheid 5 Ghz
tot 500 Mbps
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links