Devolo - dLan 500 AV - Powerline adapter

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Powerline adapter Devolo dLan 500 AV

Dit toestel biedt je de mogelijkheid overal in huis gemakkelijk bedraad en draadloos internet te installeren. De Devolo dLAn producten gebruiken de bekabeling van het lichtnet voor het transporteren van het internetsignaal. Dit zorgt voor een hoge overdrachtssnelheid van 500 Mbps en een betrouwbare verbinding. Omdat het internetsignaal via het lichtnet van de ene naar de andere kamer gebracht wordt, kan de verbinding niet gestoord worden. Dit is ideaal als je in een omgeving woont, waar wifi overvol is en het lastig is om over lange afstanden een goed wifiverbinding op te bouwen. Het netwerksignaal dat verstuurd wordt via het stroomnet, kan worden versleuteld. Door de Powerline adapter Devolo dLan 500 AV via de dLan knop te koppelen zorg je ervoor dat er een unieke sleutel wordt gebruikt, zodat je netwerkverkeer niet afgeluisterd kan worden.

Werking

De set bestaat uit twee toestellen. De AVplus met de enkele netwerkpoort steek je in de buurt van je internetrouter in het stopcontact. Verbind het apparaat met de bijgeleverde netwerkkabel met een vrije poort van je internetrouter en steek het toestel in het contact. Geen vrij contact, dan is dat geen punt. De Powerline adapter Devolo dLan 500 AV beschikt over een geïntegreerd stopcontact, dus je raakt nooit een stopcontact kwijt. De 500 AV Wireless+, de adapter met drie netwerkpoorten, beschikt over een ingebouwde wifi station. Je kunt dit toestel in bijvoorbeeld de woonkamer plaatsen zodat je daar zowel over wifi als over drie vaste netwerkaansluitingen beschikt. Handig voor het aansluiten van je smart TV, game console en desktop PC. Het apparaat heeft een geïntegreerd stroomcontact, zodat je geen stopcontact kwijtraakt.

Configureren van de set

Het koppelen van de set is eenvoudig. Steek de twee componenten van de 500 AV set in het stopcontact. Wacht tot de set is opgestart en de leds oplichten. Dit duurt ongeveer 45 seconden. De apparaten maken automatisch contact met elkaar en bouwen een netwerkverbinding op. Je kunt de verbinding encrypten zodat het netwerkverkeer niet door derden is af te luisteren. Druk op het eerste toestel de dLan knop ongeveer een seconde in, tot de betreffende led begint te knipperen. Druk nu binnen twee minuten op de knop van de andere adapter. De twee toestellen maken nu een beveiligde verbinding via het lichtnet.

Het plaatsen van meerdere adapters

Om overal in huis optimaal wifi ontvangst en voldoende netwerkaansluiting te hebben, kun je op verschillende plaatsen een netwerkadapter plaatsen. Bijvoorbeeld in de huiskamer, op de eerste verdieping en op zolder. Wil je ook een goed wifisignaal in de tuin, dan kun je eentje in de buurt van het tuinraam of in het tuinhuis plaatsen. Plaats je meerdere powerline kastjes, dan zorgt wifi Move ervoor dat alle wifigegevens zoals netwerknaam en password automatisch door het nieuw geplaatste toestel met een druk op dLan knop worden overgenomen. De apparaatjes beschikken over een aantal leds die de functie en werking aangeven. Devolo heeft de Cockpit app voor iOS en Android ontwikkeld. Via deze app kun je de werking van de verschillende powerline kastjes monitoren en alle instellingen fine tunen.

Specificaties
Meer over Devolo - dLan 500 AV - Powerline adapter (Productcode: 10827797500.5603)
 Powerline adapter
 Merk
Devolo
 Snelheid
tot 1000 Mbps
 Aantal antennes
2
 Wifi Standaard
Wireless A, Wireless B, Wireless G, Wireless N
 Beveiliging
WEP, WPA, WPA2
 Aantal poorten
3
 Functie
Repeater
 Verlies geen stopcontact
 Met Wifi
 Aansluitingen
4x RJ-45 Female
 Afmetingen
76 x 125 x 40 mm
 Ethernetsnelheid
Fast ethernet
 Extra
Met stopcontact
 Kleur
Wit
 Verpakt per
2
 Type
dLan 500 AV
 Snelheid 2.4 Ghz
tot 500 Mbps
 Snelheid 5 Ghz
tot 500 Mbps
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links