TP-Link - TL-PA4010P Starter Kit Nano - Powerline adapter

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Powerline adapter TP-Link TLPA4010P

Deze stelt je in staat om overal in huis over een snellere internetverbinding te beschikken. Daartoe wordt de modem verbonden met de powerline adapter (PA), die in een stopcontact wordt geplugd. Door ook op de overige stopcontacten in huis een PA in te steken, kun je vervolgens op iedere locatie in huis een internetverbinding opzetten. Tussen de adapters en netwerkapparatuur worden korte ethernetkabels aangesloten. Via dit systeem kunnen datatransfersnelheden bereikt worden tot 500 Mbps. Zeer geschikt in situaties waarbij je streaming video in HD kwaliteit wilt kijken of andere data-intensieve content moet worden overgedragen via het netwerk. Op deze wijze heb je een stabiel netwerk in het gehele huis, zonder netwerkkabels.

Stopcontact en ethernetaansluitingen

De geleverde PA’s zijn beiden voorzien van een Schuko en een RJ-45 ethernet aansluiting. Doordat ze allebei zijn voorzien van stopcontacten kun je na plaatsing ervan er elektrische apparatuur op insteken, net als bij een gewoon stopcontact. De RJ-45 aansluiting dient om een ethernetverbinding op te zetten tussen de PA enerzijds en de netwerkapparatuur, computers en multimedia apparatuur anderzijds. Het bereik omvat een grote afstand van 300 meter. Over deze afstand wordt een sterk internetsignaal door de kabels van het elektriciteitsnetwerk getransporteerd. Het netspanningsfilter in het apparaat zorgt er bovendien voor dat het signaal geen storingen op het net opvangt, die worden uitgestraald door andere elektrische apparaten die hierop zijn aangesloten en die een netprobleem kunnen veroorzaken.

Zeer laag stroomverbruik

De powerline adapter TP-Link TL-PA4010P verbruikt zeer weinig stroom. Tijdens normaal gebruik ligt het stroomverbruik onder de 5W. Door de stroombesparingsfunctie kan dit gebruik nog tot 85% verder terugvallen als de stand-by modus wordt geactiveerd. Deze hoef je niet zelf aan te zetten, want het apparaatje merkt zelf op wanneer apparaten geen gebruik meer maken van de internetverbinding en zal op dat moment de milieuvriendelijke spaarstand activeren. Hierdoor kan dit systeem 24 uur per dag en zeven dagen per week ingestoken blijven, zonder dat je da merkt aan de stroomrekening. Daardoor is het een prima alternatief voor de andere bekabelde netwerkvariant, ethernet. Het is zelfs een geschikte variant op draadloos, omdat de verbinding stabieler is.

Specificaties
Meer over TP-Link - TL-PA4010P Starter Kit Nano - Powerline adapter (Productcode: 10136891570.5603)
 Powerline adapter
 Merk
TP-Link
 Snelheid
tot 500 Mbps
 Aantal poorten
1
 Bereik
tot 300 meter
 Verlies geen stopcontact
 Met stroombesparingsfunctie
 Aansluitingen
1x Schuko Male, 1x RJ-45 Female
 Kleur
Wit
 Verbruik
5 W
 Verpakt per
2
 Type
TL-PA4010P Starter Kit Nano
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links