TP-Link - TL-PA4020PKIT - Powerline adapter

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Powerline adapter TP-Link TLPA4020PKIT

Ben je op zoek naar een makkelijke manier om te beschikken over een internetverbinding in de ruimtes van je woning waar het wifi signaal niet sterk genoeg is? Dan kan dit met behulp van de powerline adapter (PA) op een eenvoudige manier gerealiseerd worden, waarbij een internetverbinding via de elektriciteitsdraden van het stroomnet wordt gelegd. Dit doe je door in een stopcontact een PA te pluggen met ethernetaansluiting. Deze kan bij de overdracht van bestanden snelheden tot 500 Mbps halen. Elke plug in de set is voorzien van een Schuko stekker en twee RJ-45 aansluitingen, die via korte ethernetkabels verbonden worden met de apparatuur waarmee je wilt internetten.

500 Mbps over 300 meter

Met het gebruik van de powerline adapter TP-Link TL-PA4020PKIT is het mogelijk om van ieder stopcontact in huis een aansluitpunt voor internetverbindingen te maken. Dit is bovendien zeer eenvoudig te realiseren, doordat het systeem gebruik maakt van een handige plug and play installatie. Dat wil zeggen dat na het verbinden van de router en het inpluggen van de twee PA’s in stopcontacten, de verlengde internetverbinding direct klaar voor gebruik is. Daarnaast kun je hier ook nog eens zeer eenvoudig een beveiligde verbinding van maken door de verbindtoets op het apparaat in te drukken. Door het gebruik van het stroomnetwerk in een woning is het leggen van kabels niet meer nodig en kan met een snelheid van maar liefst 500 Mbps data verzonden worden over een afstand tot 300 meter, ruim voldoende voor de meeste toepassingen.

Gebruik zonder het verlies van stopcontacten

De powerline adapter TP-Link TL-PA4020PKIT is te gebruiken zonder verlies van stopcontacten. Dit is mogelijk doordat beiden in de set voorzien zijn van Schuko-aansluitingen. Als de PA in een stopcontact wordt geplugd heb je daardoor nog altijd de stekkeraansluiting tot je beschikking. Hier kun je alle soorten elektrische apparaten op aansluiten of zelfs een stekkerdoos. Geen verlies van stopcontacten komt uiteraard goed van pas als het de bedoeling is om elektrische apparaten te gebruiken en tevens computers, gameconsoles en interactieve televisies een sterke internetverbinding te geven. Daarbij heeft dit systeem ook nog eens een zeer laag stroomverbruik. Gemiddeld zal het apparaat minder dan 3W aan stroom verbruiken. Dit lage stroomverbruik wordt gerealiseerd door de geïntegreerde stroombesparingsfunctie die automatisch inschakelt.

Specificaties
Meer over TP-Link - TL-PA4020PKIT - Powerline adapter (Productcode: 9556751347.5603)
 Powerline adapter
 Merk
TP-Link
 Snelheid
tot 500 Mbps
 Aantal poorten
2
 Bereik
tot 300 meter
 Verlies geen stopcontact
 Met stroombesparingsfunctie
 Aansluitingen
1x Schuko Male, 2x RJ-45 Female
 Kleur
Wit
 Verbruik
3 W
 Verpakt per
2
 Type
TL-PA4020PKIT
Reviews
Schrijf een review en maak kans om je aankoopbedrag terug te winnen!
8,7
         

Gemiddelde uit 3 reviews

Gebruikersbeoordelingen van dit product

10,0
         

G.J. - 21 juni 2018

Ik had al een hele tijd geleden gekeken naar dit type adapter om het internetsignaal te kunnen doorgeven naar een deel van het huis waar ik niet met de wifi of kabels kon komen, maar toen was het zo dat je moest letten of de stopcontacten wel op dezelfde fase zaten of dezelfde zekeringgroep. Nu las ik in de beschrijving van deze TP_link adapters dat dat geen issue is en dus heb ik een setje gekocht. Het installeren was inderdaad zoals het op de webshop is beschreven, heel simpel: insteken en werken maar. Ik ben er zeer tevreden mee en kan dit aanbevelen voor iedereen die het signaal daar wil hebben waar de router en de wifi niet kan komen in en rond je huis. Geen tientallen meters van netwerkkabel door je huis trekken en vervolgens mag proberen die weg te werken; gewoon in het bestaande stopcontact steken en aan de slag.

8,0
         

A. v.W. - 10 mei 2018

Erg handig systeem om het internet op plekken te krijgen waar je geen kabels kunt (of wilt) leggen en waar draadloos niet goed genoeg is of zelfs geen signaalbereik heeft. In ons huis is dat het geval met de kelder/garage, die door de betonvloer geen wifibereik heeft. Met deze homeplug konden we zonder probleem het internet toch daar krijgen. We hebben er een pc en webcam aan gehangen en het werkt nu al een tijdje probleemloos.

8,0
         

Jeroen Baujean - 2 januari 2018

Ik moest op zolder ten behoeve van het uitlezen en beheer van de zonnepanelen een internetsignaal hebben en heb gekozen voor de Powerline adapter. Het is een ideale oplossing want ik heb verder niks hoeven boren of installeren. Insteken beneden en koppelen aan de router; insteken boven en koppelen aan het zonnepanelen-systeem en that's it.
Het draait nu een weekje of vijf en ik heb nooit gemerkt dat signaal wegviel of dat er storing was.
Aan te bevelen voor wie het netwerk wil uitbreiden zonder extra kabels, boorwerk en kabelgoten-gedoe.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links