Delock - 88396 - Wifi antenne

€ 8,95 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 752
Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis!
Payment methods

Wifi antenne Delock 5 dBi

Veel routers hebben tegenwoordig interne antennes voor draadloze netwerken. Die functioneren op zich prima maar voor het optimale bereik van een draadloze router kan een extern exemplaar handig zijn. Daarnaast zijn er ook modellen die wel een of meerdere externe modellen hebben maar met een beperkt zendvermogen. In beide gevallen kan de Delock wifi antenne met 5 dBi zendvermogen uitkomst bieden. Het zendt omni-directioneel uit en kan middels een RP-SMA, een standaard aansluiting, aangesloten worden. Bij routers met meerdere aansluitingen kan het verstandig zijn om ze allemaal te vervangen door deze van Delock die meer zendvermogen heeft. Het zal het bereik van je draadloze netwerk hoe dan ook vergroten.

Kies het juiste vermogen en bereik

De Delock 5 dBi heeft, zoals de naam al aangeeft, een zendvermogen van 5 dBi. Dat is in de gemiddeld hoge categorie. Vaak hebben de standaard meegeleverde exemplaren een lager zendvermogen (tussen de 2 en 4 dBi). Meer zendvermogen betekent een groter zendbereik en dus een beter wifi signaal op grotere afstand van de router. Maar dat is niet de enige factor die een rol speelt. Dit exemplaar van Delock is een zogenoemde omni-directionele antenne. Dat betekent dat hij een signaal uitstuurt naar alle kanten. Die werkt dus ook het beste wanneer hij midden in een ruimte geplaatst wordt. Er zijn ook directionele antennes die het signaal specifiek in één richting uitzenden. Die zijn vooral geschikt om op een grotere afstand een bepaalde plek te kunnen bereiken.

Zet hem in de juiste stand

Bij een omni-directioneel model lijkt de optie om te kunnen zwenken een overbodige. Hij zendt de signalen immers alle kanten op. Dat is ten dele waar. Hij werkt namelijk het meest optimaal wanneer hij verticaal in een ruimte geplaatst wordt. Omdat veel wifi routers aan een muur of het plafond bevestigd worden is het dus handig dat hij zo gedraaid kan worden dat hij in verticale positie zijn werk kan doen. Dit Delock exemplaar heeft een scharnierpunt waarmee je hem in elke mogelijke positie kunt positioneren. Heb je een wifi router met meer dan twee antennes dan kan het handig zijn om te kiezen voor twee omni-directionele exemplaren en een directionele variant zodat je jouw draadloze netwerk zo optimaal mogelijk kunt laten presteren.

Hou storende factoren uit de buurt

Minstens zo belangrijk als de positie en het vermogen zijn ook de eventuele storende factoren in de buurt van een wifi router. Omdat de meeste netwerken nog gebruik maken van de 2.4GHz frequentieband is het plaatsen in de buurt van een magnetron een absolute no-go. Microgolven van een magnetron maken gebruik van de 2.5GHz band en die kunnen de 2.4GHz netwerksignalen verstoren. Hetzelfde geldt voor de meterkast waar veel stroomkabels bij elkaar komen. De inductie en interferentie die daar ontstaan kunnen ook een negatieve uitwerking hebben.

Specificaties
Meer over Delock - 88396 - Wifi antenne (Productcode: 9421052290.5603)
 Wifi antenne
 Frequentieband
2.4 GHz
 Merk
Delock
 Zwenkbaar
 Plug & play
 2.4 GHz versterking
5 dBi
 Aansluitingen
1x RP-SMA Male
 Afmetingen
168 mm
 Extra
Draaibaar
 Impedantie
50 Ohm
 Kleur
Zwart
 Uitvoering
Omni-directioneel
 Type
88396
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links