Delock - 88447 - Wifi antenne

€ 11,99 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 171
Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis!
Payment methods

Directionele dual band wifi antenne Delock

Er zijn meerdere soorten wifi antennes. Nog niet zo lang geleden had je in principe alleen maar single band types die werkten op de 2,4GHz band. Inmiddels zijn echter de meeste types router overgestapt op de zogenoemde dual band techniek. Daarbij wordt gebruikgemaakt van zowel de 2,4GHz band als de 5GHz band, gelijktijdig wel te verstaan. Een dual band antenne moet dus geschikt zijn om beide frequentiegebieden te ontvangen en te versterken. Een extra hulpmiddel bij een directionele variant is het feit dat je de platte kant van de spriet kunt draaien en dus richten. Verandert de omgeving, kun je eenvoudig de wifi ontvanger aanpassen. Het toestel wordt gebruikt om een zwak signaal te richten en te versterken. Die versterking wordt vaak uitgedrukt in dBi.

Versterken en verbinden

Een standaard sprietantenne die voor het versterken van wifi wordt gebruikt, heeft een versterking van 3dBi. Dat is niet ideaal, zeker niet voor een dual band type. De directionele dual band wifi antenne Delock daarentegen heeft een versterking van 5dBi dan wel 7dBi voor de respectievelijke banden van 2,4GHz en 5GHz. Dit is meer dan voldoende voor de standaard toepassingen van de beide wifi frequentiebanden. Een zend- en ontvangstmastje kan diverse connectoren hebben. Voor wat betreft het aansluiten op een wifi router wordt vrijwel altijd een SMA uitvoering gebruikt. SMA (SubMiniature versie A) connectoren zijn coaxiale RF-connectoren die in de jaren zestig zijn ontwikkeld voor coaxiale kabel met een schroefkoppelingsmechanisme. De connector wordt al vele jaren vaak gebruikt voor draagbare radio en voor mobiele telefoonantennes, meer recent dus ook bij WiFi antennesystemen. In dit geval is er sprake van een RP-SMA aansluiting. Check voor de zekerheid of de bedoelde aansluiting male of female is, maar in feite past het altijd omdat er sprake is van een standaard.

Extra kenmerken

De directionele dual band wifi antenne Delock is zeer eenvoudig te monteren en te installeren. Er wordt immers gebruikgemaakt van standaard bevestigingssystemen en connectoren, verder is er ook geen software of softwareaanpassing nodig. Product uit de verpakking halen, op de juiste wijze vastschroeven en het klusje is in feite al geklaard. Het materiaal is UV beschermde ABS kunststof. Dit verkleurt niet, zodat u de spullen ook in de buurt van een raam, zoldervenster en dergelijke kunt plaatsen. Voor wat betreft technische specs kunnen we nog de “reflectiekracht” vermelden (VSWR is maximaal 2.0), de impedantie van deze Delock bedraagt zoals gebruikelijk bij dit type 50 Ohm, waardoor het toestel op veel apparaten te gebruiken is.

Specificaties
Meer over Delock - 88447 - Wifi antenne (Productcode: 10054533073.5603)
 Wifi antenne
 Frequentieband
2.4 GHz, 5.8 GHz
 Merk
Delock
 Optimaal draadloos signaal
 Eenvoudige montage
 2.4 GHz versterking
5 dBi
 5.8 GHz versterking
7 dBi
 Aansluitingen
1x RP-SMA Male
 Afmetingen
90 x 95 x 13 mm
 Extra
Draaibaar
 Impedantie
50 Ohm
 Kleur
Zwart
 Uitvoering
Directioneel
 Type
88447
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links