Delock - 88461 - Wifi antenne

€ 11,95 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 408
Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis!
Extra korting!
Aantal 1€11,95Aantal 2-9€11,65Aantal 10 en meer€11,23
Payment methods

Wifi antenne - Delock – 3 dBi

Soms levert een router niet voldoende signaal of is het signaal van de netwerkkaart niet krachtig genoeg om het signaal te ontvangen. Dan kan een externe antenne uitkomst bieden. Deze heeft namelijk van zichzelf al een versterking, de antenneversterking of in het Engels dat antenna gain genoemd. Dat is de versterking in een bepaalde richting ten opzichte van een denkbeeldig ideaal. Tot zover de techniek, wat kun je er nu mee? Dit product is een omni-antenne, dat wil zeggen straalt rondom in horizontale richting. Hij heeft een gain van 3dbi. Hoe lager de waarde, hoe groter de straling in verticale richting en samen met de horizontale straalrichting daarmee een beter bereik. Deze Delock heeft lineaire verticale polarisatie.

Eigenschappen

Bij lineaire polarisatie zijn de elektrische en magnetische aandelen in het elektromagnetische veld, de straling, gelijk. Bij verticale polarisatie staat de straling loodrecht aan het aardoppervlak. Dit betekent dat door lineaire verticale polarisatie een gelijkmatiger rondomstraling mogelijk is. De Wifi antenne Delock 3 dBi is een rondom-straler. In de thuis WLAN’s is dat precies wat je nodig hebt. Zo is het bereik namelijk overal nagenoeg gelijk. Daarnaast heeft dit product een Voltage Standing Wave Ratio oftewel VSWR van 2. Dit is een maat voor hoe goed de impedantie, zeg gemakshalve weerstand, van de kabel aansluit op het apparaat. Idealiter, in theorie, is dat 1. Er is dan geen verlies. De waarde van 2 is prima, er is dan een geringe mismatch tussen de beide impedanties en het verlies van het uitgezonden signaal bedraagt slechts 11%.

Aandachtspunt

De Delock 3 dBi heeft een zogenaamde RP-SMA connector. Dit is een heel andere aansluiting dan je wellicht gewend bent van de standaard kabel voor de televisie. Wat is dan nu RP-SMA? Reverse Polarity SubMiniature version A is, veelal een goudkleurige, aansluiting met schroefdraad aan de buitenzijde bij de mannelijke variant met een pin. De vrouwelijke variant heeft een opening in het centrum van de connector en schroefdraad binnen in. Dat is waar de term polariteit betrekking op heeft: ten opzichte van de SMA connector zijn ‘mannetje’ en ‘vrouwtje’ verwisseld. De WLAN-, draadloos netwerk-, apparatuur heeft doorgaans een SMA- of RP-SMA aansluiting. Alleen op een RP-SMA aansluiting kan deze antenne aangesloten worden.

Het toepassingsgebied

Bij het hedendaagse mobiele internet en WLAN wordt gewerkt met twee frequentiebanden, zodat je altijd verzekerd bent van goede ontvangst. Is er teveel storing op de ene band, dan schakel je over op de andere band. Vergelijk dat met de straat waarop een file staat, de ene band, dan neem je ook een omweg, de andere band. Die frequentiebanden zijn internationaal afgesproken en liggen op 2,5 GHz en 5,8 GHz. Deze antenne heeft nog een marge waardoor hij inzetbaar is in het bereik tussen 2,4 GHz en 2,5 GHz in de ene band en 5,1 GHz en 5,8 GHz in de andere band. Dat verruimt de kans dat je het signaal goed te pakken krijgt. Opdat je ook een goede ontvangst hebt wanneer het product aan de achterkant van een apparaat gemonteerd wordt, heb je de mogelijkheid deze ook te kantelen. Bruikbaar bij omgevingstemperaturen tussen de -10 en 55 graden Celsius.


Specificaties
Meer over Delock - 88461 - Wifi antenne (Productcode: 10053496518.5603)
 Wifi antenne
 Frequentieband
2.4 GHz, 5.8 GHz
 Merk
Delock
 Dual Band
 Zwenkbaar
 2.4 GHz versterking
3 dBi
 5.8 GHz versterking
3 dBi
 Aansluitingen
1x RP-SMA Male
 Afmetingen
126 mm
 Extra
Draaibaar
 Impedantie
50 Ohm
 Kleur
Zwart
 Uitvoering
Omni-directioneel
 Type
88461
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links