Wifi antenne Delock 2 dBi

Met een wifi antenne kun je draadloos signaal vanuit een apparaat verzenden en ontvangen. Deze wifi antenne Delock 2 dBi is een standaard antenne met de optie om te zwenken. Wil je jouw draadloos netwerk een boost geven door een (betere) antenne aan te sluiten? Dit exemplaar wordt aangesloten aan de RP-SMA connector, en kan ook gebruikt worden als vervanger voor je eigen kapotte antenne. De gehele lengte is 108 mm, de lengte vanaf het ‘knik’-stuk is 82.5 mm. De diameter bovenaan de antenne is 7.8 mm, bij de RP-SMA connector is dat 10 mm. Dankzij de knik in de antenne kun je hem makkelijk richten, zodat je zo optimaal mogelijk jouw netwerkontvangst kunt versterken.

Een beter draadloos signaal

Een antenne versterkt het signaal om zichzelf heen. Deze antenne is een omni-directionele antenne, wat betekent dat het signaal 360°, helemaal rondom dus, wordt versterkt. Er zijn ook directionele antennes, die het signaal één specifieke kant op stuurt. De wifi antenne Delock 2 dBi zorgt op deze manier voor een versterking van 2dBi. Dat is een redelijk standaard versterkingsfactor, die voldoende verbetering biedt voor de meeste huishoudens. Een antenne zorgt er dus niet voor dat je signaal vérder te ontvangen is, voor zo’n toepassingen heb je een wifi versterker nodig. Doordat deze antenne kan knikken, kun je zelf bepalen wat de beste positie voor de antenne is, in combinatie met jouw WLAN-apparaat. Heb je hem aan de muur bevestigd, of staat hij ergens op de grond of op een kast? Dankzij de omni-directionele antenne heb jij straks een betere ontvangst van je draadloos netwerk.

Frequentiebanden

Deze wifi antenne Delock 2 dBi kan signalen uitzenden en ontvangen in het frequentiebereik van 2,4 tot 2,5 GHz. De meeste netwerken werken op deze frequentieband, waardoor het in gebouwen waar veel apparaten staan, lastig wordt om een goed bereik te krijgen. Maar niet alleen netwerken gebruiken deze frequentieband, ook magnetrons bijvoorbeeld kunnen voor storing zorgen. Zorg er daarom ook voor dat je je router waar je je antenne aan maakt, niet in de buurt staat van veel andere apparatuur: het signaal kan dan alsnog flink verstoord worden. Verder heeft deze antenne een impedantie van 50 Ohm, wat ook de meest gebruikte waarde is. Hij is gemaakt van een stevig kunststof, zodat hij niet gemakkelijk kan ombuigen of om knikken, behalve daar waar de schroef zit natuurlijk.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links