TP-Link - TL-ANT2409A - Wifi antenne

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Wifi antenne TP-Link TL-ANT2409A

Een router in je woning geeft niet altijd het gewenste wifibereik. In de tijd dat je hem kocht was die nog in orde en voldeed aan de wensen, maar inmiddels kan het zijn dat je meer bereik nodig hebt. Gelukkig kunnen we je daarvoor een oplossing aandragen, die je kunt aanschaffen om het bereik van je draadloze netwerk, ook wel WLAN genoemd, te vergroten. De Wifi antenne TP-Link TL-ANT2409A zorgt ervoor dat het signaal in een bepaalde ruimte wordt vergroot. De installatie gaat, zoals dat tegenwoordig heet, volledig plug en play. Geen ICT-kennis nodig, gewoon aansluiten en het werkt. Het fijne van deze vlakke netwerkantenne is dat die met bijna ieder draadloos apparaat compatibel is, zoals routers of andere toegangspunten voor draadloos internet. Wel is het nog even opletten met de aansluiting op het apparaat, vrijwel altijd is dat RP-SMA male, oftewel een goudkleurige plug met schroefdraad aan de buitenkant. De netwerkantenne heeft een RP-SMA female connector met schroefdraad aan de binnenzijde.

Groot bereik

Met de wifi antenne TP-Link TL-ANT2409A creëer je een groter netwerkbereik voor je draadloze signaal. Dit kan bij jou thuis zijn, maar ook bij een bedrijf of een openbare instelling waar draadloos internet te vinden is. Deze vlakantenne functioneert in de 2,4 GHz frequentieband en heeft een versterking van 9 dBi. Hierdoor wordt het signaal uitgestraald over een grotere ruimte, waardoor je ook bijvoorbeeld in de hoeken van een kamer gebruik kunt maken van snel internet met een krachtig signaal. Omdat de netwerkantenne omni-directioneel is, valt het aan te raden om hem ergens midden in de ruimte aan te sluiten op een access point of een router. Dit ‘midden’ is overigens niet letterlijk, zie verderop. Op die manier zorgt het apparaatje ervoor dat de netwerksignalen het beste verspreid kunnen worden, zodat de gehele ruimte voldoende dekking heeft.

Montage

Dit betekent niet dat je de router ook in het midden van een ruimte moét zetten, want bij de wifi antenne TP-Link TL-ANT2409A wordt een kabel geleverd van 1 meter lang. Plaats de router een beetje aan de zijkant en verbind het apparaat op die manier met de netwerkantenne. Ook zit er een montagekit bij waardoor je de vlakantenne eenvoudig kunt bevestigen. Hij heeft een male RP-SMA connector nodig om te kunnen werken. De antenneaansluiting is namelijk RP-SMA female, die geschikt is voor de meeste toegangspunten en routers. Beschikt je draadloze computer over een RP-SMA connector? Veel laptops hebben deze opening, waardoor je de vlakantenne dus ook op een notebook kunt aansluiten.

Gemakkelijk te gebruiken

Het installeren van een vlakantenne is vrij gemakkelijk. Als je niet in een omgeving zo groot als een kasteel of paleis woont, of geen tientallen meters lange tuin hebt, voldoet een vlakantenne ruimschoots. Moet je wel een dergelijk groot oppervlak voorzien van een draadloos netwerk, dan zul je toch echt een wifi repeater moeten nemen. Het plaatsen van de vlakantenne kan gemakkelijk met de montagekit, waarna je hem plugt in het apparaat waarvan je het draadloze signaal wilt verhogen. Omdat er niets voor geïnstalleerd hoeft te worden, kun je direct na aanschaf en montage gebruikmaken van beter internet met groot bereik. Merk je echter dat de ruimte niet goed gedekt wordt of wil je juist dekking voor meerdere kamers in een woning of gebouw? In dat geval is een wifi repeater toch een must.

Specificaties
Meer over TP-Link - TL-ANT2409A - Wifi antenne (Productcode: 10923194178.5603)
 Wifi antenne
 Frequentieband
2.4 GHz
 Merk
TP-Link
 Optimaal draadloos signaal
 Eenvoudige montage
 2.4 GHz versterking
9 dBi
 Aansluitingen
1x RP-SMA Female
 Kleur
Wit, Zwart
 Uitvoering
Omni-directioneel
 Type
TL-ANT2409A
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links