Sitecom - WLA7100 - Wifi dongle

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Wifi dongle Sitecom WLA7100

Deze externe netwerkadapter in stickvorm is een ideale oplossing voor wanneer je geen mogelijkheid op de laptop of computer hebt om gebruik te maken van een draadloze connectie. Ook als de ingebouwde WLAN-receiver verouderd is, dan is deze stick een simpele oplossing om gebruik te kunnen maken van snelle WLAN. Het compacte formaat maakt het gemakkelijk om de dongle mee te nemen in een laptoptas of in je broekzak zodat je overal connectie kunt maken met een draadloos netwerk. De netwerkadapter is niet alleen compact, hij lijkt verwarrender wijze veel op een USB-stick, maar ook handig te installeren met één druk op de knop.

Specificaties van de Sitecom WLA7100 dongle

Deze externe netwerkadapter van Sitecom heeft de afmetingen van een normale USB stick. De adapter is dus compact en handig om mee te nemen bij jouw laptop. De stick beschikt over een OPS knop, dit staat voor One Push Set-up. Hiermee kun je hem met één druk op de knop configureren en jouw laptop of computer veilig verbinden met de router. Hiervoor plug je de adapter in op jouw laptop, druk je op de WPS knop van de router en vervolgens druk je op de OPS knop van de stick. Zo maak je gemakkelijk en snel een beveiligde verbinding met het draadloze netwerk. Om goed verbinding te kunnen maken met het draadloze netwerk beschikt de adapter over een interne en een externe draadloze antenne. De dongle ondersteunt dual band wifi, hij is bruikbaar netwerken die zowel de 2.4 GHz frequentie als de 5.0 Ghz frequentie ondersteunen.

Snelle verbinding

Voor optimaal gebruik van WLAN ondersteunt de Sitecom WLA7100 de frequentie van 2,4 GHz waarmee je een snelheid van wel 300 Mbps kunt behalen. Om nog meer uit de wifi dongle Sitecom WLA7100 te halen biedt deze ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de 5 GHz frequentie. De snelheden op deze frequentie kunnen met de WLA7100 oplopen tot maar liefst 900 Mbps. Dat is handig voor het online bekijken van video’s en het downloaden van bestanden. Het modem dat je gebruikt of de router voor de draadloze verbinding moet deze frequentie wel kunnen ondersteunen. Daarom komt deze externe netwerkadapter ook het beste tot zijn recht in combinatie met een dual band router. Hij ondersteunt de momenteel nieuwste poortversie USB 3.0, de snellere variant van USB 2.0.

Overige informatie

De Wifi dongle Sitecom WLA7100 kan gebruikt worden op computers en laptops die gebruik maken van een Windows of Mac OS besturingssysteem. De installatie kan gemakkelijk met de OPS knop op de netwerkadapter, maar het is ook mogelijk om de adapter te installeren met behulp van de bijgeleverde CD-rom en handleiding. Hiermee installeer je de driver die nodig is voor gebruik zelf op de computer. Net als alle andere technische apparatuur ontwikkelen wifi apparaten zich ook steeds verder. Sinds de invoer van WLAN in 1998 wordt er gebruik gemaakt van een protocol dat bekend staat als 802.11. Van dit protocol zijn in de loop der jaren nieuwe versies ontwikkeld die een groter bereik hebben, sneller meer data kunnen verzenden en op andere frequenties gebruikt kunnen worden. Een van de nieuwste protocollen, die deze adapter ondersteunt, is 802.11ac. Dit protocol maakt dat er met dual band frequenties kan worden gewerkt.


Specificaties
Meer over Sitecom - WLA7100 - Wifi dongle (Productcode: 10177860706.5603)
 Wifi dongle
 Frequentieband
2.4 GHz, 5 GHz
 Merk
Sitecom
 Aansluiting 1
USB 3.0 Male - SuperSpeed
 Geschikt t/m
Windows 10
 Max. snelheid
900 Mbps
 Dual Band
 Optimaal draadloos signaal
 Kleur
Zwart
 Type
WLA7100
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links