Edimax - EW-7612PIn - Wifi netwerkkaart

€ 19,99 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 5
2-3 wd
Payment methods

Wifi netwerkkaart Edimax EW-7612PIn

Niet elke computer is voorzien van een draadloze adapter of netwerkkaart. De wifi netwerkkaart Edimax EW-7612PIn biedt hierin uitkomst. Met dit apparaat kun je op een gemakkelijke manier een PC toevoegen aan een draadloos netwerk. De wifi insteekkaart is eenvoudig in de computer te monteren door deze in de daarvoor bedoelde PCI-aansluiting op het moederbord vast te klikken. De twee antennes op de PCI-kaart zorgen voor een optimaal bereik, zodat je het draadloos netwerk oftewel WLAN-netwerk goed kunt benutten. Er is geen externe voeding nodig en vanwege de aanwezige technieken is het mogelijk om er een snelheid tot 300 Mbps mee te behalen. De installatie is eenvoudig met de bijgeleverde software en de kaart is te gebruiken op computers met een Windows, Linux of Mac OS besturingssysteem. Het voordeel van deze verouderd uitziende doch nog altijd superhandige kaart ten opzichte van een dongle of netwerkstick is, dat je twee antennes hebt die je kunt richten. Zeker als je de PC noodgedwongen, denk bijvoorbeeld aan onder/inbouw bij een open bureau of kast, zo hebt staan dat goede ontvangst moeilijk is met een stick.

Specificaties

De wifi netwerkkaart Edimax EW-7612PIn is voorzien van een printplaat die kan worden gemonteerd op een PCI aansluiting op het moederbord van een desktopcomputer. De technologie die gebruikt wordt voor de draadloze verbinding is de 2,4 GHz frequentieband, waarmee je in dit geval een snelheid tot wel 300 Mbps kunt behalen. Het apparaat is zeer compact en ook de twee aanwezige antennes zijn klein van formaat. Vanwege het gebruik van de Wireless G/B/N WLAN-standaarden is het mogelijk om een groter bereik te krijgen dan met andere draadloze netwerkkaarten. De maximale snelheid van een Wireless B netwerk in combinatie met 2,4 GHz frequentie is 11 Mbps. Met een Wireless G netwerk is dit maximaal 54 Mbps en de Wireless N biedt de mogelijkheid om maximaal 300 Mbps te benutten.

Beveiliging en installatie

Installeren van de Edimax EW-7612PIn netwerkkaart gaat heel simpel en ook nog eens veilig. Hij ondersteunt verbindingen met WLAN-netwerken die voorzien zijn van een WEP, WPA of WPA2 beveiliging. Hiermee zijn jouw bestanden en PC beveiligd voor pogingen om deze te hacken van buitenaf. De installatie van de insteekkaart is zeer eenvoudig. De insteekkaart zelf moet in de kast van de computer op het moederbord gemonteerd worden. De installatie van de draadloze kaart kan automatisch gaan maar het is ook mogelijk dat de bijgeleverde software hiervoor gebruikt moet worden. Zodra de insteekkaart fysiek is geïnstalleerd kun je door middel van de software of de WPS knop op de WLAN-router verbinding maken.

Aandachtspunten

Voordat je een wifi netwerkkaart Edimax EW-7612PIn koopt is het handig om te weten of deze ook geschikt is voor jouw PC en WLAN-netwerk. De desktopcomputer moet beschikken over een PCI aansluiting op het moederbord waar de PCI-kaart op gemonteerd kan worden. Ook moet de PC voorzien zijn van een Windows, Linux of Mac OS besturingssysteem. De PCI-kaart krijgt stroom vanuit de PC via het moederbord. De antennes achter op de insteekkaart moeten genoeg ruimte hebben om het wifi signaal goed te kunnen ontvangen. Met de eenvoudige montage van deze compacte insteekkaart ben je in het bezit van de ultieme oplossing om jouw desktopcomputer met het thuisnetwerk te verbinden zonder dat je hiervoor kabels hoeft aan te leggen.

Specificaties
Meer over Edimax - EW-7612PIn - Wifi netwerkkaart (Productcode: 10195538171.5603)
 Wifi netwerkkaart
 Frequentieband
2.4 GHz
 Merk
Edimax
 Aantal antennes
2
 Aansluiting extern
2x RP-SMA (Antenne)
 Aansluiting intern
PCI Express x1, x4
 Geschikt t/m
Windows 8
 Max. snelheid
300 Mbps
 Zeer compact
 Eenvoudige montage
 Type
EW-7612PIn
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links