Asus - RP-AC52 - Wifi repeater

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Wifi repeater Asus RP-AC52

Het is vervelend als je op bepaalde plekken in je huis een slecht wifisignaal hebt. Je kunt op die plaatsen dan niet internetten. Wil je een betere ontvangst op deze plekken, dat kan. Met de eenvoudig te installeren Asus RP-AC52 wifi repeater kun je eenvoudig de wifiontvangst op bijvoorbeeld de zolder of in de tuin verbeteren. Een dergelijke range extender is een tussenstation in je wifinetwerk. Je installeert het apparaat op een plek waar je nog een goed wifisignaal hebt, bijvoorbeeld op de eerste verdieping of bij het tuinraam. Het toestel legt een connectie met de internetrouter en zendt daarna het wifisignaal opnieuw uit. Op deze manier wordt de dekking van je netwerk in een keer een heel stuk uitgebreid en/of de verbinding stabieler.

Eigenschappen

Dit apparaat is een dual band type en daardoor uitstekend geschikt om zowel het 2,4 GHz als het 5 GHz netwerk van je router uit te breiden. Op de 2,4 GHz band is de maximale datadoorvoersnelheid 300 Mbps en op de 5 GHz band is de maximale doorvoersnelheid 433 Mbps. Voor de goede werking is het belangrijk om het toestel op een plek te installeren waar nog een goede ontvangst van het signaal van de internetrouter aanwezig is. De Asus RP-AC52 is voorzien van een signaalindicator voor beide wifibanden. Branden er drie leds dan heb je een uitstekende verbinding, bij twee heb je een redelijke connectie, bij één een slecht signaal en bij geen leds heb je geen verbinding. Plaats bij een slechte connectie op een van beide banden het toestel dichter bij de router.

Configuratie

De eenvoudigste manier om de wifi repeater Asus RP-AC52 in je draadloze netwerk op te nemen is het gebruik van WPS. Hiervoor moet je internetrouter ook van een WPS knop voorzien zijn. Plaats het toestel in een stopcontact in de buurt van de router. Druk op de WPS knop van de router. Er gaat een led op de router knipperen. Druk binnen twee minuten op de WPS knop van de extender, er gaat een led knipperen. Het apparaat probeert nu een beveiligde verbinding met je internetrouter te maken. Zodra deze gelegd is, gaat de led continu branden. Je kunt nu verbinding maken met het draadloze netwerk van je repeater. Het wachtwoord van dit apparaat is hetzelfde als het wachtwoord van je internetrouter.

Extra functies

De wifi repeater Asus RP-AC52 heeft een netwerkaansluiting voor het aansluiten van apparaten zonder wifi. Het is ook mogelijk om het toestel met een netwerkkabel met een internetaansluiting te verbinden. Bijvoorbeeld een router zonder wifi of een internetaansluiting in een hotelkamer. Op deze manier creëer je eenvoudig een volwaardig 2,4 en 5 GHz dual band wifinetwerk. In combinatie met Asus internetrouters zorgt roaming assist ervoor dat je niet zelf hoeft te schakelen tussen de wifinetwerken. Je apparaat verbindt automatisch altijd met het sterkste wifisignaal. Hierdoor heb je altijd een snelle en stabiele verbinding. Deze Asus beschikt over een streaming audioaansluiting. Sluit je stereoinstallatie met een 3,5 mm jack aan op de repeater en met de Asus AiPlayer app op je smartphone of tablet kun je draadloos muziek streamen. De firmware van het toestel kan via de web interface van een update worden voorzien. Zo heb je altijd de beschikking over de nieuwste software features zodat je apparatuur altijd werkt met de laatste technische standaards.

Specificaties
Meer over Asus - RP-AC52 - Wifi repeater (Productcode: 9753663179.5603)
 Wifi repeater
 Merk
Asus
 Snelheid
tot 750 Mbps
 Aantal antennes
2
 Wifi Standaard
Wireless A, Wireless AC, Wireless B, Wireless G, Wireless N
 Beveiliging
WPA, WPA2
 Aantal poorten
1
 Functie
Access Point, Repeater
 Dual Band
 Optimaal draadloos signaal
 Aansluitingen
1x RJ-45 Female
 Afmetingen
54 x 30 x 85
 Ethernetsnelheid
Fast ethernet
 Gewicht
90 Gram
 Kleur
Wit
 Type
RP-AC52
 Snelheid 2.4 Ghz
tot 300 Mbps
 Snelheid 5 Ghz
tot 433 Mbps
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links