D-link - DAP-1320 - Wifi repeater

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Wifi repeater D-Link DAP-1320

De D-Link DAP-1320 is een uiterst compact vormgegeven wifi repeater, of versterker, die daardoor vrijwel op elke plek in huis te gebruiken is. Hij neemt niet meer plek in dan een enkel stopcontact en heeft toch voldoende capaciteit om het bereik van je draadloze netwerk met een tot enkele tientallen meters te vergroten. Dat heeft de wifi repeater D-Link DAP-1320 mede te danken aan de twee ingebouwde antennes. Dankzij de WPS knop kan hij binnen enkele seconden op vrijwel iedere netwerkrouter die WPS ondersteunt geïnstalleerd en gebruikt worden. En met de ingebouwde wireless N ondersteuning kan hij draadloze datasnelheden tot 300Mbps leveren.

Schakel de dode hoeken in je netwerk uit

Een versterker zoals die van D-Link wordt meestal gebruikt voor het uitbreiden van het bereik van draadloze netwerken op bijvoorbeeld een zolder of in de kelder. Plekken die de router die vaak in de meterkast op de begane grond geplaatst zonder extra hulp van een versterker niet kan bereiken. Maar de compacte vormgeving van deze D-Link DAP-1320 zorgt ervoor dat hij ook uitermate geschikt is om je netwerk uit te breiden naar de zogenoemde dode hoeken. Stel je hebt een Z-vormige woonkamer, of een aangebouwde keuken, dan kan het bereik van je standaard router in de hoeken van die ruimtes niet meer optimaal zijn. Plug hem in naast de ijskast, of in een stopcontact onder de boekenkast en je hebt in een paar seconden ook in die ‘uithoeken’ van je huis perfect bereik.

WPS: een kind doet de was

Veel wifi repeaters en routers moet je installeren met behulp van een applicatie of webtool. Je moet soms de kennis van een netwerkbeheerder hebben om alle instellingen goed te krijgen. Met de WPS functie is dat niet nodig. Een druk op de knop en hij installeert zichzelf op jou netwerk dat al precies zo ingesteld staat als jij dat wilt, en vaak hebt laten doen door de installateur van de internet provider. Geen gedoe met ingewikkelde configuratie schermen en het daaraan gekoppelde risico dat je een instelling vergeet of je draadloze netwerk niet goed beveiligd is. En dat laatste is natuurlijk iets dat je te allen tijde wilt voorkomen. Beveiliging en goede afscherming is immers van groot belang om de privacy te waarborgen en onverlaten buiten te houden. Met de configuratie van deze wifi repeater via WPS ben je daarvan verzekerd.

De juiste plek voor installatie

Wanneer je de D-Link wifi repeater gaat gebruiken om het bereik van je draadloze netwerk te vergroten dan is het belangrijk om de juiste plek van het apparaat te bepalen. Te ver weg van de basis router kan betekenen dat het signaal dat versterkt wordt niet meer sterk genoeg is om de optimale snelheid te kunnen gebruiken. Je zult daar in jouw situatie even onderzoek naar moeten doen. Een appje als ‘Wifi Analyzer’ (voor Android smartphones) kan daarbij helpen. Die geeft op elke plek in huis namelijk precies aan hoe sterk de draadloze signalen zijn. Zijn die te laag dan kan de versterker niet optimaal functioneren. Zijn de afstanden in jouw huis groter dan normaal, of heb je een extra verdieping, dan kan het zijn dat je een tweede exemplaar nodig hebt om overal in huis goed en snel bereik te krijgen.

Specificaties
Meer over D-link - DAP-1320 - Wifi repeater (Productcode: 10128022021.5603)
 Wifi repeater
 Frequentieband
2.4 GHz
 Merk
D-link
 Snelheid
tot 300 Mbps
 Aantal antennes
2
 Wifi Standaard
Wireless B, Wireless G, Wireless N
 Beveiliging
WPA, WPA2, WPS
 Functie
Repeater
 Max. snelheid
300 Mbps
 Plug & play
 Optimaal draadloos signaal
 Afmetingen
48 x 42 x 53.6 mm
 Ethernetsnelheid
Fast ethernet
 Kleur
Wit
 Type
DAP-1320
 Snelheid 2.4 Ghz
tot 300 Mbps
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links