D-link - DAP-1520 - Wifi repeater

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Wifi repeater D-link DAP-1520

De wifi repeater D-link DAP-1520 wordt gebruikt om het bereik van je wifisignaal te vergroten. Het apparaat wordt ook wel range extender of wifiversterker genoemd. Dit zijn verschillende namen voor hetzelfde apparaat. Heb je plaatsen in huis waar je slechte wifiontvangst hebt zoals in de tuin, de eerste verdieping of op zolder, dan biedt een wifirepeater uitkomst. Heb je op zolder een slechte wifiverbinding dan kun je dat verhelpen door dit toestel te plaatsen op de eerste verdieping waar je wel goed wifibereik hebt. Heb je geen wifibereik in de tuin, dan kun je dat verhelpen door het toestel op een plek bij de tuindeur of het tuinraam te plaatsen, waar je goed wifibereik hebt.

Plaatsing van de wifirepeater

Voor een goede werking van je wifi repeater D-link DAP-1520 is het belangrijk dat het apparaat ergens geplaatst wordt waar nog een goede wifiontvangst is. Je kunt dit controleren met bijvoorbeeld een laptop of smartphone app. Een goede vuistregel is minimaal twee streepjes wifisignaal. Het kastje moet binnen de dekkingscirkel van de router geplaatst worden. Nadat de uitbreiding contact heeft gelegd met de wifirouter, zendt het kastje zijn eigen signaal uit en creëert daarmee zijn eigen dekkingscirkel. Apparaten die buiten de dekkingscirkel van de wifirouter vallen maar wél binnen de dekkingscirkel van de wifirepeater, maken via deze laatste contact met de router en het internet. Een handige vuistregel voor plaatsing van het apparaat is de volgende. Bepaal waar je goed wifisignaal wilt hebben. Bepaal waar de router staat. Zoek een stopcontact halverwege.

Eigenschappen

De D-link DAP-1520 wifi repeater is een dual band voorziening. Daardoor is het apparaat geschikt voor gebruik bij enkel band 2,4 GHz router en bij dual band 2,4-5 GHz routers. Let er wel op dat signalen via de 2,4 GHz band makkelijker door muren heen gaan dan via de 5 GHz band. Hang het kastje bij voorkeur op een plek waar je goede ontvangst hebt voor de 5GHz band. Je kunt het toestel instellen via de webbrowser op je telefoon, tablet of computer. In de doos vind je instructies hoe je via wifi contact met het toestel kunt maken. Plug het in het stopcontact en volg de instructies. Heb je de configuratiepagina geopend, dan legt het toestel contact met je wifirouter. Er is ook een IoS en Android app beschikbaar om deze instellingen te maken.

Setup via WPS

De eenvoudigste manier om het toestel in te stellen is via WPS (Wifi Protected Setup). Om van deze functie gebruik te kunnen maken, moet de netwerkrouter waar je mee wilt verbinden ook over de WPS functie beschikken. Je gaat als volgt te werk. Plaats de D-Link in de buurt van de router in een stopcontact. Druk op de WPS toets van je internetrouter. Druk binnen twee minuten op de WPS knop van de wifirepeater. De led zal groen gaan knipperen. Zodra de communicatie tot stand komt, brandt de led continu groen. De verbinding is gemaakt en de repeater heeft het wifiwachtwoord van de router opgeslagen. WPS activeert automatisch het sterke WPA2 beveiligingsprotocol. Haal nu de repeater uit het stopcontact en verplaats ‘m naar de definitieve locatie.

Specificaties
Meer over D-link - DAP-1520 - Wifi repeater (Productcode: 9898573568.5603)
 Wifi repeater
 Merk
D-link
 Snelheid
tot 750 Mbps
 Aantal antennes
2
 Wifi Standaard
Wireless A, Wireless AC, Wireless B, Wireless G, Wireless N
 Beveiliging
WEP, WPA, WPA2, WPS
 Functie
Repeater
 Optimaal draadloos signaal
 Zeer compact
 Afmetingen
92 x 58 x 34 mm
 Ethernetsnelheid
Gigabit ethernet
 Gewicht
104 Gram
 Kleur
Wit
 Type
DAP-1520
 Snelheid 2.4 Ghz
tot 300 Mbps
 Snelheid 5 Ghz
tot 433 Mbps
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links