Eminent - AC1200 Dual - Wifi repeater

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Wifi repeater Eminent AC1200 Dual

Dit product kom je online ook tegen onder de naam EM4597 concurrent AC1200 Dual Band wifi repeater. Je vergroot er doorgaans het bereik van je wifinetwerk mee, maar wist dat je hiermee ook een 2,4 GHz singleband netwerk kunt upgraden naar een dualband? Als je standaard dus enkel een 2,4GHz netwerk hebt thuis maar je ondervindt toch wat te vaak storing, plug dit toestel in en je hebt de beschikking over een 5GHz netwerk naast je bestaande 2,4GHz voorziening. Het kastje werkt met crossband technologie. Dat komt erop neer dat het apparaat de datacommunicatie verdeelt over de beschikbare frequentiebanden, in dit geval dus de 2,4GHz en de 5GHz banden. Crossband bekijkt per toepassing welke frequentie op dat moment het meest geschikt is en verdeelt de resources. Denk daarbij als voorbeeld aan het delegeren van HD video streaming naar de 5 gigahertz frequentieband en gelijktijdig alle mail en chats via de 2,4 gigahertz frequentieband.

Configuratie van het toestel

De wifi repeater Eminent AC1200 Dual heeft een locatie indicator aan boord. Hiermee bepaal je op zeer eenvoudige wijze de meest ideale plek waar je het apparaat kunt installeren. Heb je die eenmaal gevonden, dan ga je aan de slag met de wifi protected setup (WPS). Druk op de knop van de router, vervolgens op die van de repeater en het apparaat configureert zich vanzelf. Wil je toch handmatig aan de slag? Dat kan natuurlijk ook via de installatiewizzard op tablet of mobiel. Voor wat betreft de vereiste internetprotocollen is er in principe nooit een probleem. Dit apparaat werkt met alle 802.11 versies: a, b, n, ac.

Snelheid per band

Bij de specificaties zie je diverse snelheden vermeld, dat kan je op het verkeerde been zetten. Zo staat de 1200 in de naam AC1200 voor 1200 Mbps. Echter moet je dit zien als 300+900 Mbps, en zelfs dat klopt niet helemaal. De maximaal haalbare snelheid via 2,4GHz bedraagt inderdaad 300 Mbps, de snelheid via 5GHz daarentegen is iets minder dan 900 Mbps. Namelijk 867 en dat is dus geen 900. Hoe dan ook, als de configuratie eenmaal is ingesteld bereik je een behoorlijke performanceverbetering over de 2 banden gelijktijdig.

Specificaties
Meer over Eminent - AC1200 Dual - Wifi repeater (Productcode: 16029308932.5603)
 Wifi repeater
 Frequentieband
2.4 GHz, 5 GHz
 Merk
Eminent
 Snelheid
tot 1200 Mbps
 Aantal antennes
2
 Wifi Standaard
Wireless A, Wireless AC, Wireless B, Wireless G, Wireless N
 Beveiliging
WEP, WPA, WPA2
 Functie
Repeater
 Dual Band
 Met Wifi
 Afmetingen
60 x 100 x 90 mm
 Dual band
 Ethernetsnelheid
Gigabit ethernet
 Gewicht
98 Gram
 Kleur
Wit
 Type
AC1200 Dual
 Snelheid 2.4 Ghz
tot 300 Mbps
 Snelheid 5 Ghz
tot 867 Mbps
Reviews
Schrijf een review en maak kans om je aankoopbedrag terug te winnen!
8,0
         

Gemiddelde uit 6 reviews

Gebruikersbeoordelingen van dit product

9,0
         

Linde Verkouteren - 22 november 2018

Ik heb de wifi repeater van Eminent uitgekozen op uw website om er mee het internetsignaal in huis te verbeteren en het bereik te vergroten. Ik koos deze omdat dat zg. dualband me wel aansprak; dat leek me in elk geval beter en de iets hogere prijs waard. Dus toen het apparaat thuis geleverd werd, was ik benieuwd of die verwachtingen waargemaakt konden worden.
Het installeren is, zoals op de website gezegd wordt, inderdaad kinderspel. Met de handige LED-jes op het apparaatje heb ik eerst het maximale bereik bepaald. Daarna de WPS-knop op de router en de wifi-versterker ingedrukt en een minuutje later was het netwerk uitgebreid.
De ervaring na twee weken gebruik is zeer positief. Ik kan nou overal in huis Netflix kijken op m'n iPad en het browsen op internet is overal storingsloos. Ook binnenhalen van email is geen enkel probleem. Conclusie: een goede wifi-versterker die precies dat doet wat u op de website beloofd, een storingsvrij signaal versterken.

8,0
         

J.K. - 1 oktober 2018

Mijn router zend zijn signaal uit op de 2,4 GHz-band en op de 5 GHz band, dus waarom zou je een wifi-repater kopen die maar een van die banden (altijd de langzamere 2,4 Ghz band) bestrijkt? Ik kocht dus deze Eminent AC1200 dual zodat ik overal in huis beide signalen kon versterken.
Ik kan nu zeggen: dat doet hij uitstekend. Ik heb al verschillende tests gedaan om de snelheid te meten qua upload en download via Speedtest en die is nu overal gelijk, dicht bij de router en net zo goed verder ervan af in huis, waar het signaal dus via de Eminent doorgegeven wordt. Dus zeker aan te raden deze wifi-versterker.

7,0
         

Ingo W. - 3 september 2018

Goede signaalversterker die ervoor gezorgd heeft dat we nu overal in huis een goede internettoegang hebben. Zelfs op zolder, waar we een logeerkamer hebben ingericht, is het signaal goed. Vorige week hadden we logees en die vertelden aan de ontbijttafel dat ze nog een aflevering van hun momenteel favoriete Netflix-serie hadden gekeken, zonder hapering of zo.
Dus ik ben tevreden met dit product.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links