Linksys - RE3000W-EJ - Wifi repeater

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Wifi repeater Linksys RE3000W-EJ

De Linksys RE3000W-EJ is een wifirepeater die kan worden ingezet als je huidige wifirouter onvoldoende reikwijdte heeft. Andere namen voor een wifirepeater zijn range extender en wifiversterker. Ondanks het verschil in naam wordt hetzelfde apparaat bedoeld. Een wifirepeater kun je inzetten als je slechte of geen wifiontvangst hebt in of om het huis. Denk hierbij aan achter in je tuin, op een hogere verdieping of op zolder. Door het plaatsen van een wifirepeater op een strategische plek is het mogelijk om op deze plaatsen wel een goed wifisignaal te krijgen. Wil je een goede wifiverbinding op zolder dan is de overloop op de eerste verdieping een goede plek. Zoek je een goede wifiverbinding in de tuin dan is bij het tuinraam een goede plek om het toestel te plaatsen. Zoek kortom altijd een goed compromis qua afstanden.

De juiste plaatsing van de setup

Het is belangrijk dat je jouw wifi repeater Linksys RE3000W-EJ op de juiste plek in een stopcontact plugt om maximaal profijt te krijgen. Op plek waar je het apparaat in het stopcontact plugt moet een goede wifiontvangst zijn. Controleer dit bijvoorbeeld met je smartphone of tablet. Je kunt aanhouden dat je minimaal twee streepjes wifisignaal nodig hebt. Op deze manier ben je er zeker van dat je het toestel binnen het dekkingsgebied van je router installeert. Zodra het toestel contact heeft gemaakt met de router, wordt het wifisignaal weer uitgezonden en maakt zo zijn eigen wifidekkingsgebied dat nu een groter deel van je huis of tuin bestrijkt. Een apparaat dat geen of slecht contact kan maken met de internet router, maakt nu via de wifirepeater goed contact met je internet router en het internet.

Configureren van jouw wifi repeater Linksys RE3000W-EJ

De snelste en eenvoudigste manier om het apparaat te configureren is door gebruik te maken van Wifi Protected Setup, afgekort WPS. Je kunt van WPS gebruikmaken mits je internetrouter ook beschikt over WPS. Verbinden via WPS is simpel. Stop het toestel in een stopcontact in de buurt van je internetrouter. Druk op je router op de WPS knop. Er zal een led gaan knipperen. Druk binnen twee minuten op de WPS knop. Er gaat op de repeater ook een led knipperen. Het apparaat zoekt verbinding met de router. Zodra de verbinding gelegd is, wordt op een veilige manier het wifipaswoord uitgewisseld en in het kastje opgeslagen. Je kunt nu de repeater uit het stopcontact trekken en in het stopcontact steken waar je de wifirepeater wilt installeren. Het toestel zal nu automatisch contact leggen met je internet.

Extra opties

De Linksys RE3000W-EJ wifi repeater is voorzien van een netwerkaansluiting, die gebruikt kan worden voor het aansluiten van apparaten die zelf geen wifi hebben. Denk hierbij aan een desktop PC, een game console of een netwerk printer. De RE3000W-EJ vormt dus prima een draadloze bridge. Je kunt ook een switch op de netwerkaansluiting aansluiten, zodat je meerdere apparaten gelijktijdig kunt aansluiten. Handig voor een hobby- of werkkamer op zolder. De RE3000W-EJ is een single band versie die werkt op de 2,4 GHz band en de 802.11 B/G/N/U normen ondersteunt. De maximale doorvoersnelheid bij gebruikmaking van de N norm bedraagt 300 Mbps. Heb je een dual band wifirouter en wil je een hogere doorvoersnelheid, kies dan voor een dual band versie die beide frequentiebanden kan ontvangen en vervolgens ook weer doorgeven.

Specificaties
Meer over Linksys - RE3000W-EJ - Wifi repeater (Productcode: 9847059586.5603)
 Wifi repeater
 Frequentieband
2.4 GHz
 Merk
Linksys
 Snelheid
tot 300 Mbps
 Wifi Standaard
Wireless B, Wireless G, Wireless N, Wireless U
 Beveiliging
WEP, WPA, WPA2
 Aantal poorten
1
 Functie
Repeater
 Zeer compact
 Optimaal draadloos signaal
 Aansluitingen
1x RJ-45 Female
 Ethernetsnelheid
Fast ethernet
 Kleur
Wit
 Type
RE3000W-EJ
 Snelheid 2.4 Ghz
tot 300 Mbps
Reviews
Schrijf een review en maak kans om je aankoopbedrag terug te winnen!
8,0
         

Gemiddelde uit 3 reviews

Gebruikersbeoordelingen van dit product

9,0
         

Oscar V. - 19 september 2018

Een vriend wees me een tijdje geleden op het fenomeen wifi-versterker. Ik had er nog nooit van gehoord en dacht dat de router die ik in de meterkast heb hangen het enige was dat je in huis had om een draadloos netwerk te maken. Omdat ik tegen hem aan het mopperen was over het feit dat ik op meerdere plekken in huis totaal geen wifi-signaal heb en zeker niet de mogelijkheid heb om maar overal tientallen meters ethernetkabel te gaan doortrekken, kwam hij aan met de tip van wifiversterker.
Linksys is een voor mij bekend (en vertrouwd) merk, dus heb ik deze uitgekozen uit het aanbod van wifi-versterkers in deze webshop. Installatie was, zoals beschreven op de website, inderdaad heel makkelijk door op de router en op de Linksys op de WPS-knop te drukken; even wachten en klaar. Vervolgens heb ik de Linksys ingestoken op de plek in huis waar ik volgens mijn telefoon nog net twee streepjes signaal heb en dat was alles. Daarna heb ik er niet meer naar hoeven kijken en heb ik in het deel van het huis waar eerst nul signaal was, nu gewoon internetverbinding.Weer wat bijgeleerd en een heel stuk ergernis minder in huis over zwak of geen signaal!

7,0
         

Kenn H. - 24 juli 2018

Het wifi-signaal van de router was onvoldoende om tot mijn nieuw ingerichte studeerkamer te komen, dus kocht ik de wifi-repeater van Linksys. De installatie was kinderspel; gewoon op de WPS-knop van de router drukken, dan ook op de WPS-knop van de repeater en binnen een minuut waren ze gekoppeld. Daarna op mijn studeerkamer geplaatst en mijn (wifi-loze) printer met een ethernetkabel aan de repeater gekoppeld. Nu kan ik prima internetten, draadloos bestanden naar de printer sturen, enz.

8,0
         

Marco Bronnenberg - 6 juni 2018

Een half jaar geleden kocht ik een wifi-versterker van Gembird van nog geen 10 euro, maar dat was het toch net niet. Het signaal viel vaker weg en vooral het tv kijken via de KPN-ontvanger (die ik met een korte ethernetkabel met de wifi-extender had verbonden) verliep verre van vlekkeloos.
Dus met de zomer in aantocht heb ik maar deze duurdere van Linksys gekocht en ik kan zeggen: dat gaat stukken beter! Het tv-signaal is stabiel en ik heb geen storingen meer gehad in het tv kijken. Het bereik is ook groter, want vanuit de plek waar ik de versterker ingestoken heb, kan ik nu verder de tuin in zonder dat ik het signaal verlies. We hebben het zwembad opgezet en dat wordt dus dobberen in het bad met muziek op de telefoon vlakbij.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links