Netgear - WN3000RP - Wifi repeater

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Wifi repeater Netgear WN3000RP

Een draadloos netwerk is handig, maar het komt nog wel eens voor dat je niet overal goede dekking hebt. De verbinding kan slecht zijn, er kunnen teveel obstakels zijn of gewoonweg een te groot oppervlak (lange tuin bijvoorbeeld). Dan is een range extender een goede oplossing. Met deze ‘herhaalversterker’ wordt het draadloze netwerk uitgebreid en kun je eenvoudig op meer plekken gebruik maken van de goede netwerkkwaliteit. Het apparaat beschikt over twee externe antennes die ervoor zorgen dat de dekking en het bereik ook optimaal benut worden. Installeren kan eenvoudig met één druk op de knop nadat je de ‘herhaalversterker’ in een stopcontact hebt gestoken.

Specificaties

Voor een snelle verbinding maakt de wifi repeater Netgear WN3000RP gebruik van de 802.11n technologie. Met de gebruikte 2,4 GHz frequentieband kun je een snelheid tot wel 300 MBps halen. Onder het apparaat bevindt zich een ethernetaansluiting. Hiermee kun je een computer, laptop, televisie etc. ook nog eens bekabeld aansluiten op het net, zonder dat dit van invloed is op de kwaliteit van de draadloze verbinding. Het apparaat is overigens niet geschikt voor gebruik met een 5,0 GHz frequentieband. Om het signaal optimaal te kunnen gebruiken, kun je de Wifi Analytics app downloaden. Hiermee kun je de status van je netwerk controleren, de signaalsterkte, de kanaalinterferentie en de sterkte van het WLAN-signaal op bepaalde locaties.

Installatie en beveiliging

Het installeren is zeer eenvoudig. Hiervoor is geen ICT-kennis nodig en je hoeft letterlijk maar enkele handelingen uit te voeren. Je kunt dit installeren versneld doen door gebruik te maken van de WPS-knop. Er wordt dan een beveiligde verbinding met het draadloze netwerk tot stand gebracht en jouw WLAN-signaal wordt versterkt. Beschikt jouw router niet over een WPS knop dan is het ook mogelijk om de Netgear WN3000RP via de browser van jouw computer of laptop te configureren. Voor het instellen van het apparaat via de webbrowser dien je te beschikken over de nieuwste versie van Microsoft Internet Explorer, Firefox, Safari of Google Chrome. Bij het beveiligde net maakt wifi repeater Netgear WN3000RP gebruik van diverse standaard netwerkcoderingsprotocollen: WEP (verouderd), WPA-PSK, WPA2-PSK en WPS beveiliging.


Specificaties
Meer over Netgear - WN3000RP - Wifi repeater (Productcode: 9865314160.5603)
 Wifi repeater
 Frequentieband
2.4 GHz
 Merk
Netgear
 Snelheid
tot 300 Mbps
 Aantal antennes
2
 Wifi Standaard
Wireless B, Wireless G, Wireless N
 Beveiliging
WEP, WPA-PSK, WPA2-PSK, WPS
 Aantal poorten
1
 Functie
Repeater
 Plug & play
 Optimaal draadloos signaal
 Aansluitingen
1x RJ-45 Female
 Afmetingen
67 x 55 x 34 mm
 Ethernetsnelheid
Fast ethernet
 Gewicht
98 Gram
 Kleur
Wit
 Type
WN3000RP
 Snelheid 2.4 Ghz
tot 300 Mbps
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links