Netgear - WN3100RP - Wifi repeater

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Wifi repeater Netgear WN3100RP

Heb je een slechte draadloze ontvangst op zolder, in de tuin of in je hobbykamer? Dan biedt de Netgear WN3100RP wifi repeater de oplossing. Plaats het toestel ongeveer halverwege je internetrouter en de plek waar je het wifisignaal wilt verbeteren, bijvoorbeeld op de eerste verdieping of bij het tuinraam. Het apparaat maakt verbinding met je internetrouter en creëert een nieuw acces point waardoor het bereik van je draadloze netwerk uitgebreid wordt. De WN3100RP is een single band 2,4 GHz type, compatibel met de 802.11 B, G en N wifinorm en heeft een maximale datadoorvoersnelheid van 300 Mbps. Het toestel beschikt over een aan-en-uitschakelaar en een ethernetpoort, waar je apparatuur op kunt aansluiten die niet voorzien is van wifi. Zet voor een optimale verbinding de twee draaibare antennes verticaal omhoog.

Configureren van de wifi repeater Netgear WN3100RP

De meeste moderne internetrouters beschikken over een WPS functie waarmee draadloze apparatuur eenvoudig in het netwerk opgenomen kan worden. Om het via WPS te configureren plaats je het apparaat tijdelijk in de buurt van de internetrouter. Druk op de internetrouter op de WPS knop en druk daarna bij de wifi repeater Netgear WN3100RP op de WPS knop. De groene WPS led op het Netgear toestel zal gaan knipperen, waarna het contact probeert te leggen met de internetrouter. Op het moment dat de beveiligde verbinding is gelegd, gaat de WPS led continu branden. Trek de extender uit het stopcontact en plaats hem op zijn definitieve plek. Wil je geen gebruikmaken van WPS, dan is het ook mogelijk om het toestel via de webinterface te configureren.

Location leds

Deze router is uitgerust met een slimme functie waarmee je snel de ideale plek vindt om te installeren. Deze functie met de naam “location leds” bestaat uit twee blauwe leds die aangeven of het apparaat op de juiste plaats in huis geïnstalleerd is. Is de ontvangst van het internetroutersignaal te zwak, dan gaat de blauwe led bij het routericoontje knipperen. Plaats in dat geval het toestel dichter bij de router. Is de signaalsterkte van de verbinding met een cliënt te zwak, dan gaat de led bij het smartphone icoontje knipperen. Plaats in dat geval de repeater dichter bij de plek waar je je apparaat wilt gebruiken. Als geen van beide pijlen blauw oplichten, dan bevindt het apparaatje zich precies op de goede plaats in huis.

Extra opties

De twee groene leds geven de signaalsterkte aan. De router led geeft de signaalsterkte aan tussen de range extender en de router. De cliënt led geeft de signaalsterkte weer tussen de range extender en het apparaat dat van het repeatersignaal gebruikmaakt. Is de led groen, dan heb je een uitstekende verbinding. Is deze led oranje, dan is de signaalsterkte redelijk tot goed. Bij een rode led is het signaal slecht. Is de led uit dan is er geen verbinding. Door het pass through stopcontact raak je geen stopcontactaansluitingen kwijt. Zodra je bepaald hebt in welk stopcontact je de Netgear wilt plaatsen, trek je de stekker uit dat stopcontact. Stop het apparaat in het contact. Steek daarna de stekker die je zojuist uit het stopcontact hebt getrokken weer in de wifi extender.

Specificaties
Meer over Netgear - WN3100RP - Wifi repeater (Productcode: 9684348466.5603)
 Wifi repeater
 Frequentieband
2.4 GHz
 Merk
Netgear
 Snelheid
tot 300 Mbps
 Aantal antennes
2
 Wifi Standaard
Wireless B, Wireless G, Wireless N
 Beveiliging
WEP, WPA2-PSK, WPS
 Aantal poorten
1
 Functie
Repeater
 Verlies geen stopcontact
 Optimaal draadloos signaal
 Aansluitingen
1x RJ-45 Female
 Afmetingen
55 x 33 x 114 mm
 Ethernetsnelheid
Fast ethernet
 Gewicht
175 Gram
 Kleur
Wit
 Type
WN3100RP
 Snelheid 2.4 Ghz
tot 300 Mbps
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links