Sitecom - WLX5100 - Wifi repeater

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Wifi repeater Sitecom WLX5100

Een gebrekkig wifisignaal is voor veel mensen een grote bron van irritatie. Het komt helaas maar al te vaak voor dat een wifinetwerk niet of nauwelijks bruikbaar is op de afgelegen plekken. Denk bijvoorbeeld aan gebrekkige WLAN in de kelder, in de grote lange achtertuin of op zolder. Om dit probleem te lijf te gaan, is een range extender een uitermate geschikt hulpmiddel. Die je kan helpen het WLAN-bereik van je router behoorlijk uit te breiden. Deze ‘herhaalversterker’ is eenvoudig toe te voegen aan jouw bestaande wifinetwerk. Na installatie en verbinding met je router of modem, pikt deze het bestaande wifisignaal op en verspreidt dit verder, waardoor een groter bereik wordt verkregen. Slecht bereikbare plekken in jouw huis en nadere omgeving, zijn met deze range extender voorgoed verleden tijd! Dit superhandige apparaatje is een prima combinatie van kwaliteit en eenvoud in het gebruik.

Snelheden en beveiliging

Hier is sprake van een dual band range extender, hetgeen betekent dat die op twee frequenties tegelijk kan werken. Die twee frequenties waarmee deze range extender uit de voeten kan, zijn de 2,4 GHz en 5 GHz frequentie. De maximale snelheid die deze ‘herhaalversterker’ op een 2,4 GHz frequentie ondersteunt is 300 MBps. Dagelijkse taken zoals mailen, chatten en websurfen werken vloeiend op deze snelheid. Voor de 5 GHz frequentie ligt de maximale overdrachtssnelheid op 450 Mbps. Deze snelheid is ruim voldoende om in Full-HD te gamen en TV-series of films te kijken. De Wifi repeater Sitecom WLX5100 ondersteunt de meest gangbare beveiligingsprotocollen van wifinetwerken. Denk bijvoorbeeld aan WEP, WPA en WPA2. Wanneer jouw router met een dergelijke beveiliging werkt, kun je de ‘herhaalversterker’ eenvoudig met gebruikmaking van dit beveiligingsprotocol aansluiten op het door de router geleverde netwerk.

Installatie en positionering

De Sitecom WLX5100 is, zoals in voorgaande besproken, via het stopcontact te verbinden met het bestaande wifinetwerk. Ook kun je gebruik maken van de One Push Setup die het apparaatje automatisch met het bestaande netwerk verbindt. De wifi repeater Sitecom WLX5100 is aan te sluiten op bestaande wifinetwerken met een Wireless-standaard: A, AC, B, G en N. Voor het snelste en sterkste wifisignaal is een combinatie met een Wireless AC netwerk aan te raden. Maar het kan natuurlijk voorkomen dat je niet helemaal zeker bent over de beste plek voor deze ‘herhaalversterker’. In dat geval helpt de LED-indicator van de Wifi repeater Sitecom WLX5100 om de beste plek in huis te vinden. Op die manier ben je verzekerd van het best mogelijke signaal. Natuurlijk kun je ook een bekabelde verbinding met deze range extender maken. Deze connectie leg je door een ethernetkabel te verbinden met de Fast Ethernetpoort van het hier besproken apparaatje. Bekabeld behaal je met deze ‘herhaalversterker’ een snelheid van maar liefst 100 Mbps.


Specificaties
Meer over Sitecom - WLX5100 - Wifi repeater (Productcode: 10867388298.5603)
 Wifi repeater
 Merk
Sitecom
 Snelheid
tot 750 Mbps
 Wifi Standaard
Wireless A, Wireless AC, Wireless B, Wireless G, Wireless N
 Beveiliging
WEP, WPA, WPA2
 Aantal poorten
1
 Functie
Access Point, Repeater
 Dual Band
 Optimaal draadloos signaal
 Aansluitingen
1x RJ-45 Female
 Ethernetsnelheid
Fast ethernet
 Kleur
Wit
 Type
WLX5100
 Snelheid 2.4 Ghz
tot 300 Mbps
 Snelheid 5 Ghz
tot 450 Mbps
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links