TP-Link - TL-WA855RE - Wifi repeater

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Wifi repeater TP-Link TL-WA855RE

De wifi repeater TP-Link TL-WA855RE is de ideale oplossing als je de nadelen ervaart van een zwak wifisignaal. Het apparaat plug je in een stopcontact op een plek waar het signaal uitgezonden door de router nog sterk genoeg is. Een range extender pikt dit op en herhaalt het uitzenden ervan nog een keer zodat het bereik wordt uitgebreid en je voortaan ook in dat deel van het huis een sterk signaal tot je beschikking hebt. Het TL-WA855RE model maakt gebruik van de 2.4 GHz frequentieband en kan zo draadloze internetverbindingen met snelheden tot 300 Mbps verzorgen. Een ethernetkabel op het apparaat aansluiten of deze gebruiken als een access point in plaats van een alleen maar een range extender behoort ook tot de mogelijkheden van dit qua functionaliteit zeer complete toestel.

Krachtig en snel draadloos signaal

Voor draadloos internet is het vooral belangrijk dat het signaal uitgezonden door een router of ‘herhaalversterker’ krachtig en snel is. Als een van deze twee eigenschappen niet in orde is zal je problemen met het internet ervaren. Een router heeft geen onbeperkt bereik en op het moment dat het WLAN begint af te zwakken kan de wifi repeater TP-Link TL-WA855RE weer voor een krachtig en snel signaal zorgen. Het apparaat ondersteunt de frequentieband 2.4 GHz en standaarden 802.11b/g/n. Hierop kunnen internetsnelheden tot 300 Mbps gehaald worden. De ‘herhaalversterker’ is lekker compact, waardoor deze weinig ruimte in beslag zal nemen. Twee externe antennes zorgen voor een krachtig en stabiel WLAN op de plekken waar je dit graag wilt hebben.

Eenvoudig opzetten verbinding

De wifi repeater TP-Link TL-WA855RE heeft een Plug & Play functie. Dit wil zeggen dat het opzetten van een verbinding met het bestaande WLAN niet meer werk is dan het inpluggen van de range extender in een stopcontact. Na het indrukken van twee knoppen is de uitbreiding van het netwerk klaar voor gebruik. Met behulp van de WPS knop is de verbinding ook meteen beveiligd met de laatste encryptie- en beveiligingstechnieken. Handige LED indicators op het apparaat helpen bij het vinden van de juiste locatie om het wifibereik optimaal te verlengen. Een groen LED lampje geeft aan dat je een goede verbinding hebt, terwijl oranje juist betekent dat je te ver van de router verwijderd bent. Overigens is het ook mogelijk om het product als een access point te gebruiken. Met deze functionaliteit ben je in staat om een hotspot te maken.

Instellingen en energiebeheer

Veel mensen veranderen het liefst zo weinig mogelijk aan hun internetverbinding in huis uit angst dat zij iets fout doen. Zoals je in de vorige paragraaf hebt kunnen lezen is het opzetten van een verbinding via de range extender zo eenvoudig gemaakt dat iedereen in staat is het bereik van een WLAN uit te breiden. De wifi repeater TP-Link TL-WA855RE komt echter ook nog met een makkelijk te gebruiken Web User Interface en een mobiele app waarmee je belangrijke instellingen kunt veranderen en het energieverbruik van het apparaat kunt reguleren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een tijdschema in te stellen waarop het netwerk automatisch aan- en uitgezet wordt. Het toch al lage stroomverbruik van 3W kan hierdoor nog lager uitvallen.

Specificaties
Meer over TP-Link - TL-WA855RE - Wifi repeater (Productcode: 10962460002.5603)
 Wifi repeater
 Frequentieband
2.4 GHz
 Merk
TP-Link
 Snelheid
tot 300 Mbps
 Aantal antennes
2
 Wifi Standaard
Wireless B, Wireless G, Wireless N
 Beveiliging
WEP, WPA-PSK, WPA2-PSK
 Aantal poorten
1
 Functie
Access Point, Repeater
 Plug & play
 Optimaal draadloos signaal
 Aansluitingen
1x RJ-45 Female
 Afmetingen
52 x 34 x 65 mm
 Ethernetsnelheid
Fast ethernet
 Kleur
Wit
 Verbruik
3 W
 Type
TL-WA855RE
 Snelheid 2.4 Ghz
tot 300 Mbps
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links