Asus - RT-N66U - Wifi router

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Wifi router Asus RT-N66U

Uit diverse onafhankelijke testen is gebleken dat de Asus RT-N66U een van de snelste routers is van dit moment is. Daarbij heeft het apparaat alle functionaliteiten die je van een modern exemplaar mag verwachten en die je in staat stellen om een sterk wifi signaal in de gehele woning te realiseren. Ben jij een fervente gamer, kijk je graag video’s via het internet in de hoogste beeldkwaliteit of ben je simpelweg op zoek naar een oplossing die topprestaties kan leveren voor een competitieve prijs? Dan is de wifi router Asus RT-N66U voor jou de beste keuze. Hij ondersteunt ook dual band die zowel over de 2.4 GHz als 5 GHz frequentiebanden kan uitzenden en hierbij snelheden tot 900 Mbps kan behalen.

Frequentieband en snelheid

De wifi router Asus RT-N66U heeft dual band functionaliteit en kan daardoor een draadloos netwerksignaal op twee verschillende frequentiebanden uitzenden. Voor optimale snelheden gebruik je de 2.4 GHz band voor apparaten waarmee je enkel op het internet surft en de 5 GHz band voor apparaten die je gebruikt voor activiteiten die meer bandbreedte vereisen, zoals downloaden en video’s streamen. Beide banden ondersteunen snelheden tot 450 Mbps waardoor een totale maximum snelheid van 900 Mbps mogelijk is via de internetverbinding. Op zowel de 2.4 GHz als de 5 GHz band kunnen drie afzonderlijke draadloze netwerken opgezet worden. Voor elk netwerk kunnen afzonderlijke wachtwoorden, bandbreedtes en ouderlijke toezicht worden ingesteld.

USB en LAN aansluitingen

Naast draadloze verbindingen heeft de Asus RT-N66U router nog meer mogelijkheden om apparaten met het opgezette netwerk te verbinden. Het apparaat heeft onder andere twee USB 2.0 poorten en vijf RJ-45 aansluitingen. Met vier RJ-45 aansluitingen kunnen LAN verbindingen gemaakt worden via ethernetkabels. Dit zijn Gigabit ethernetpoorten waarmee je de meest snelle en stabiele internetverbindingen met snelheden tot 1000 Mbps kunt realiseren. De vijfde RJ-45 aansluiting is een WLAN poort waar je de kabel van de modem inplugt. Via de USB 2.0 poorten kun je apparaten zoals printers en scanners aansluiten en deze zijn daarmee toegankelijk voor alle computers die verbonden zijn met het netwerk. Tevens is het mogelijk om een externe harde schijf aan een van de USB poorten te koppelen. Dat kan bijvoorbeeld een netwerk harde schijf zijn, ook wel NAS genoemd, voor opslag en backup van bestanden.

Technologieën voor beter internet

De optimale prestaties van de wifi router Asus RT-N66U worden mogelijk gemaakt door verschillende slimme technologieën die de Taiwanese fabrikant in het apparaat heeft geïntegreerd. Zo kan je bijvoorbeeld gebruikmaken van de Ai Radar technologie waarmee de positie van draadloze apparaten automatisch wordt vastgesteld. Vervolgens wordt een versterkt signaal die exacte richting opgestuurd om een zo goed mogelijk bereik te realiseren. Verder is er nog de Quality of Service (QoS) technologie waarmee je zelf kunt bepalen welke netwerken of online activiteiten de hoogste prioriteit hebben op momenten dat er een tekort aan bandbreedte is. De mogelijkheid om een VPN server op te zetten zorgt ook voor een beter internetgebruik.

Installatie en beheer

Door de vele functionaliteiten die Asus in de router heeft verwerkt, zou je kunnen denken dat de installatie en het beheer zeer ingewikkeld zijn. Het tegendeel is echter waar. De installatie is niet meer dan het apparaat aansluiten en een internetbrowser openen op een computer, laptop, tablet of smartphone die het wifi signaal kan ontvangen. Automatisch zal dan een webpagina geladen worden waarop de inloggegevens van je internetprovider ingevuld moeten worden. Dat is het gehele installatieproces. Je hebt daarna ook nog de mogelijkheid om in het beheer met de ASUSWRT Dashboard UI allerlei instellingen te veranderen en eventuele updates met een enkele muisklik te installeren.

Specificaties
Meer over Asus - RT-N66U - Wifi router (Productcode: 10277896668.5603)
 Wifi router
 Frequentieband
2.4 GHz, 5 GHz
 Merk
Asus
 Snelheid
tot 900 Mbps
 Aantal antennes
3
 Wifi Standaard
Wireless A, Wireless B, Wireless G, Wireless N
 Beveiliging
Firewall, WEP, WPA, WPA-PSK, WPA2, WPA2-PSK, WPS
 Aantal poorten
4
 Functie
Router
 Routerfunctie
 USB-poorten om media te delen
 Aansluitingen
5x RJ-45 Female
 Afmetingen
207 x 149 x 36 mm
 Ethernetsnelheid
Gigabit ethernet
 Gewicht
450 Gram
 Kleur
Zwart
 Type
RT-N66U
 Snelheid 2.4 Ghz
tot 450 Mbps
 Snelheid 5 Ghz
tot 450 Mbps
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links