Edimax - BR-6228nS V3 - Wifi router

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Wifi router Edimax BR-6228nS V3

Edimax zag de behoefte voor een eenvoudig maar toch veelzijdig in te stellen wifirouter en heeft de “5 in 1 switch mode at will”, ontwikkeld. Door eenvoudig van modus te switchen kan het toestel ingezet worden als router, access point, range extender en netwerk bridge (alles voor wifi) en gebruikt worden in de WISP wireless internet service provider stand. De Edimax BR-6228nS V3 router is uitgerust met single band 2,4 GHz met ondersteuning voor de normen IEEE 802.11 B, G en N. De N norm ondersteunt een overdrachtssnelheid tot maximaal 300 Mbps. Er zijn vijf bedrade netwerkaansluitingen, een WAN netwerkaansluiting om het apparaat op een internetmodem aan te sluiten of met een vaste internetaansluiting te verbinden. Daarnaast zijn er vier LAN netwerkpoorten die een bedrade netwerkaansluiting kunnen verzorgen voor bijvoorbeeld desktop PC’s en netwerk printers.

Vaste verbinding

Dit apparaat is ontwikkeld om snel te kunnen wisselen tussen de volgende vijf verschillende gebruikersmodi. Voor standaard gebruik kan tijdens de eerste configuratie gekozen worden voor de wifirouter optie, waarna je het toestel verbindt met het internet provider modem. De wifi router Edimax BR-6228nS V3 zal de benodigde netwerkinstellingen automatisch herkennen, stelt zichzelf daarna automatisch in en is binnen enkele minuten klaar voor gebruik. Via de webinterface kun je de netwerkinstellingen naar eigen wens aanpassen en verfijnen. Voor het geheel handmatig instellen kun je bij de eerste configuratie voor acces point modus kiezen. Deze modus is ideaal om dit apparaat op een bestaand netwerk aan te sluiten. Tijdens de configuratie kun je kiezen voor het automatisch op laten halen van een IP adres (via DHCP) of je kunt handmatig een host IP adres instellen.

Wifiverbinding

Dit apparaat is ook te gebruiken als wifi range extender. Deze modus is ideaal voor het uitbreiden van de reikwijdte van je bestaande wifinetwerk. Zet het toestel ongeveer halverwege tussen je basis station en de plek waar je een beter signaal wilt hebben. Volg de instructies in de configuratie wizard. Selecteer de wifinaam van je basis station en voer het wachtwoord in. Hierna zal de router zich automatisch instellen als wifiversterker. Wil je je bekabelde thuisnetwerk uitbreiden naar een kamer maar is het niet mogelijk om een netwerkkabel te leggen, dan is de Wireless Bridge Mode de ideale oplossing. In de Wireless Bridge Mode legt de Edimax een draadloze verbinding met je basisstation. Je kunt nu al je bekabelde apparatuur zonder wifi, zoals een desktop PC, netwerk printer en game console op het toestel aansluiten.

Extra configuratie opties

Naast bovengenoemde modi heeft de wifi router Edimax BR-6228nS V3 ook een WISP modus om te verbinden met wireless internet service providers. Heb je een basisstand gekozen en geconfigureerd, dan biedt de webinterface nog talloze configuratie opties om de netwerkinstellingen te verfijnen. Je kunt met de quality of service instellingen ervoor zorgen dat ieder apparaat voldoende netwerk resources te beschikking heeft. Dit is met name belangrijk bij het gamen, bellen via internettelefonie en het streamen van video. Met de ingebouwde firewall en dos protectie kun je de aangesloten apparatuur goed beveiligen tegen indringers van buiten af. Voor gast wifigebruik biedt dit toestel in de routermodus een gescheiden gastnetwerk. In acces point modus heb je de beschikking of vier verschillende wifinetwerken die je in verschillende VLAN’s kunt indelen. Hiermee kun je gebruikersgroepen strikt van elkaar gescheiden houden.

Specificaties
Meer over Edimax - BR-6228nS V3 - Wifi router (Productcode: 10783998849.5603)
 Wifi router
 Frequentieband
2.4 GHz
 Merk
Edimax
 Snelheid
tot 150 Mbps
 Aantal antennes
1
 Wifi Standaard
Wireless B, Wireless G, Wireless N
 Beveiliging
Firewall, WEP, WPA-PSK, WPA2-PSK, WPS
 Aantal poorten
4
 Functie
Access Point, Bridge, Repeater, Router
 Routerfunctie
 Optimaal draadloos signaal
 Aansluitingen
4x RJ-45 Female
 Afmetingen
190 x 162 x 42 mm
 Ethernetsnelheid
Fast ethernet
 Gewicht
230 Gram
 Kleur
Wit
 Type
BR-6228nS V3
 Snelheid 2.4 Ghz
tot 150 Mbps
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links