Edimax - BR-6288ACL - Wifi router

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Wifi router Edimax BR-6288ACL

Heb je er ooit al eens bij stilgestaan hoeveel energie jouw wifinetwerk eigenlijk gebruikt? Nee? Dat kan dus met de recente toename in wifisnelheden aardig in de papieren lopen, letterlijk zelfs. Edimax heeft daar een prima oplossing voor gevonden: de TX technologie. De fabrikant zelf noemt dit “de groene TX kracht”. We laten even in het midden hoe groen dit product in zijn totaliteit is (de verlichting is het in ieder geval wel), maar de energiebesparende functie is zeer overtuigend. Je bespaart tot wel 30% energiekosten met de wifi router Edimax BR-6288ACL. Deze nieuwste generatie wifiversterker heeft echter nog veel meer functionaliteit aan boord.

Met AC doe je écht mee

Uiteraard beschikt wifiversterker Edimax BR-6288ACL over de nieuwste standaard op het gebied van dataoverdracht: 802.11AC. Ook de oudere standaarden 802.11a/b/g/n worden ondersteund, maar wil je echt over het internet sprinten dan doe je dat met 802.11AC. Ook de overige specificaties van dit toestel zijn gericht op snelheid en betrouwbaarheid. Standaard 2,4 GHz snelheid voor zaken als chatten, mailen en browsen en het snellere 5GHz protocol voor meer data-intensieve taken als gaming, HD video streaming en videobellen. Concurrent dual band dus, gelijktijdig 2,4 én 5 GHz, waarbij de wifiversterker binnen een kader kan kiezen voor de meest optimale techniek (en dus snelheid) per toepassing.

Router, access point, range extender, wifi bridge en WISP

Behalve de routerfunctionaliteit heeft dit fraai vormgegeven apparaat nog veel meer in huis. Zo doet het dienst als access point voor een bedraad netwerk en wifi bridge om je TV of game console aan te sluiten op het netwerk. Met de WISP functie kun je een connectie delen en met de range extender kun je het bereik van je netwerk desgewenst uitbreiden. Een andere handige functie is dat de wifi router Edimax BR-6288ACL in te stellen is via de iQoS app. Daarmee heb je ook als minder gevorderde gebruiker of zelfs leek toegang tot alle functies van dit apparaat, iets dat bij andere apparaten zeker niet vanzelfsprekend is.

Netwerken

Omdat gebruiksvriendelijkheid bij het ontwerp van dit apparaat maatgevend was, is het bijzonder eenvoudig om een gastnetwerk in te stellen. Je scheidt daarbij je bezoekers van je hoofdnetwerk en voorkomt zo (onbedoeld) gebruik. Verder kun je met de BR-6288ACL tot 8 subnetwerken instellen via de multi SSID functie. Ook daarbij komt het goed van pas dat dit toestel gelijktijdig beide banden (2,4 en 5 GHz kan aanspreken. Toepassingen en gebruikers die minder bandbreedte nodig hebben, worden op deze wijze niet voorzien van onnodige wifikracht die elders hard nodig is. Nog even terug naar de TX groene mode. Via een simpele knop is deze mode aan en uit te zetten, zodat ook de echt zware gebruikers die 24/7 toegang tot een netwerk willen op hun wenken worden bediend. Met deze wifiversterker haal je kortom een alleskunner in huis.

Specificaties
Meer over Edimax - BR-6288ACL - Wifi router (Productcode: 10777146380.5603)
 Wifi router
 Frequentieband
2.4 GHz, 5 GHz
 Merk
Edimax
 Snelheid
tot 600 Mbps
 Aantal antennes
1
 Wifi Standaard
Wireless A, Wireless AC, Wireless B, Wireless G, Wireless N
 Beveiliging
Firewall, WEP, WPA, WPA2, WPS
 Aantal poorten
1
 Functie
Access Point, Bridge, Repeater, Router
 Routerfunctie
 Optimaal draadloos signaal
 Aansluitingen
1x RJ-45 Female, 1x USB Micro Female
 Afmetingen
70 x 70 x 215 mm
 Ethernetsnelheid
Fast ethernet
 Gewicht
180 Gram
 Kleur
Wit
 Type
BR-6288ACL
 Snelheid 2.4 Ghz
tot 150 Mbps
 Snelheid 5 Ghz
tot 433 Mbps
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links