König - CMP-WNROUT50 - Wifi router

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Wifi router König CMP-WNROUT50

De wifi router König CMP-WNROUT50 is een voordelige oplossing geschikt voor SoHo (Small Office en Home office) gebruik. Het toestel is geschikt voor elke situatie waar wel internet maar nog geen draadloze wifiverbinding aanwezig is. Zodra je de wifi router König CMP-WNROUT50 aansluit op je bestaande internetverbinding heb de beschikking over een draadloos wifinetwerk op de 2,4 GHz band met een maximale doorvoersnelheid van 150 Mbps. Deze snelheid is voor vrijwel elk SoHo voldoende. Naast wifi beschikt het toestel ook over vijf Ethernetaansluitingen. Met de WAN-aansluiting verbind je het apparaat met de internetaansluiting van bijvoorbeeld je modem. Op de vier LAN-aansluitingen kun je vier apparaten aansluiten. Denk hierbij aan ijvoorbeeld desktop computers en netwerk printers. Alle netwerkaansluitingen zijn autosensing Fast Ethernet poorten. De snelheid van de verbinding wordt afhankelijk van aangesloten apparatuur automatisch tussen 10/100 Mbps geschakeld.

Basisfuncties

Op de voorkant van het kastje zitten enkele leds. De status led geeft de werkingsstatus van het toestel weer. De WAN en LAN leds geven weer of er een netwerkkabel is aangesloten op de WAN- en LAN-poorten en of er data ontvangen of verstuurd worden. De wifiled geeft weer of wifi is ingeschakeld en of er data draadloos ontvangen of verzonden worden. De druktoets aan de voorkant heeft meerdere functies. De eerste functie is het met een druk op de knop aan- en uitzetten van het wifisignaal. De tweede functie is het apparaat in WPS zetten. Met WPS kunnen apparaten die ook over de WPS-functie beschikken eenvoudig met het beveiligde wifisignaal van de router verbonden worden, zonder dat je lange complexe wachtwoorden hoeft in te voeren. De derde functie van de druktoets is het resetten van het apparaat naar de default instellingen.

Uitgebreide functies

De gebruikersinterface kan eenvoudig via een webbrowser benaderd worden. In de gebruikersinterface kan gekozen worden voor handmatige configuratie of configuratie via een wizard, die het instellen sterk vereenvoudigt. Via de WAN-instellingen heb je de beschikking over de meest voorkomende providerconfiguraties zoals PPP, PPTP een L2TP protocol en statisch of dynamisch IP instelling met of zonder Road Runner Session Management. Daarnaast kun je het WAN MAC adres handmatig instellen en kiezen of je gebruik wilt maken van het IMGP protocol. Met virtual computer mappen is het mogelijk om een of meer computers rechtstreeks op een extern IP adres te mappen. Uiteraard beschikt deze router over een zelf te configureren DHCP server voor het verstrekken van lokale IP adressen. In het wificonfiguratiescherm kun je kiezen uit verschillende protocollen ter beveiliging. WEP, WPA, WPA-PSK, WPA2, WPA2-PSK, WPS en 802.1X authenticatie middels een Radius server.

Uitgebreide netwerk configuratiemogelijkheden

Deze König CMP-WNROUT50 router is een ideale keus voor iedereen die de netwerkeigenschappen van zijn apparatuur zelf wil kunnen configureren. Het toestel heeft veel extra instellingen voor port forwarding, virtual server, DMZ (Demilitarized Zone) en super DMZ waarbij de cliënt rechtstreeks op het externe IP adres is gemapt. Daarnaast zijn er uitgebreide firewall instellingen en regels zelf te continueren. Het is ook mogelijk om op basis van MAC adres wel of geen toegang te geven. Het toestel heeft single band 2,4 gigahertz wifi waardoor het minder geschikt is voor plaatsen waar de 2,4 gigahertz band overvol is. Voor die situaties kun je beter een wat duurdere dual band 2,4-5 GHZ type aanschaffen. Op deze band zijn afhankelijk van het type toestel een hogere doorvoersnelheid mogelijk.

Specificaties
Meer over König - CMP-WNROUT50 - Wifi router (Productcode: 10157521816.5603)
 Wifi router
 Frequentieband
2.4 GHz
 Merk
König
 Snelheid
tot 150 Mbps
 Aantal antennes
1
 Wifi Standaard
Wireless B, Wireless G, Wireless N
 Beveiliging
Firewall, WEP, WPA, WPA-PSK, WPA2, WPA2-PSK, WPS
 Aantal poorten
4
 Functie
Router
 Routerfunctie
 Optimaal draadloos signaal
 Aansluitingen
4x RJ-45 Female
 Ethernetsnelheid
Fast ethernet
 Kleur
Wit, Zwart
 Type
CMP-WNROUT50
 Snelheid 2.4 Ghz
tot 150 Mbps
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links