Linksys - EA6100 - Wifi router

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Wifi router Linksys EA6100

De wifi router Linksys EA6100 heeft een aantal trucjes in petto om het draadloze internetsignaal overal in je woning zo sterk mogelijk te maken. Zo kan je onder andere naast de 2.4 GHz band ook van een 5 GHz band gebruikmaken waarmee hogere datasnelheden gehaald kunnen worden. Daarnaast kan de zogenoemde beamforming technologie de “dode zones” in een woning voorkomen. Over snelheid van de wifiverbinding valt ook niks te klagen. Door het gebruik van de Wireless AC standaard kunnen snelheden behaald worden die tot 3 keer sneller zijn dan modellen die gebruikmaken van de Wireless N standaard. Met twee verbindingen kan de snelheid in totaal oplopen tot 1200 Mbps. Deze eigenschappen maken deze wifi router een uitstekende keuze voor het opzetten van een draadloos internetnetwerk dat niet alleen snel maar ook bijzonder flexibel is.

2.8x sneller door Wireless AC

Wanneer je de Linksys EA6100 gebruikt voor het opzetten van draadloos internet dan kan je van internetsnelheden genieten die 2.8x sneller zijn dan vergelijkbare modellen. Met de Wireless AC standaard die op de 5 GHz band gebruikt kan worden is een snelheid tot 867 Mbps mogelijk. Tel hierbij op de 300 Mbps van de 2.4 GHz band en de maximale snelheid voor beide banden is net geen 1200 Mbps. Letwel, dat zijn de theoretische snelheden. In de praktijk kunnen die wel benaderd worden, maar alleen in de meest optimale omstandigheden. De draadloze standaarden 802.11 a/b/g/n/ac worden allemaal ondersteund. Daarnaast heb je ook nog de optie om vier ethernetpoorten te gebruiken om apparaten van bekabeld internet te voorzien. Opvallend is dat de maximale snelheid van de ethernet aansluitingen beperkt zijn tot slechts 100 Mbps. Het zijn dus geen Gigabit (1000Mbps) poorten en daar dien je wel rekening mee te houden als je ze gaat gebruiken.

Groter bereik met beamforming

Het mag duidelijk zijn dat de wifi router Linksys EA6100 vooral schittert op het gebied van draadloze verbindingen. Niet alleen is de snelheid hoger door de Wireless AC standaard. Ook heeft hij een groter bereik door de beamforming technologie. Die zorgt ervoor dat het wifi signaal rechtstreeks in de richting van computers, laptops, tablets en smartphones gezonden wordt. Met een dergelijk gericht en geconcentreerd signaal wordt niet alleen het bereik van het netwerk vergroot maar de aangesloten apparaten kunnen zo ook beschikken over een stabielere verbinding met een grotere bandbreedte. Als je niet tevreden bent met de dekking en bandbreedte van je huidige router dan kan dit probleem met het grotere bereik van de Linksys wellicht opgelost worden zonder dat je veel aan je huidige netwerk hoeft te (laten) sleutelen.

Installeren en beheren via Smart Wi-Fi

Nog een voordeel van deze Linksys is dat hiermee de Smart Wi-Fi app van de fabrikant gebruikt kan worden die beschikbaar is voor alle iOS en Android mobiele apparaten. Met behulp van de app is het installeren en beheren van een netwerk via de wifi router Linksys EA6100 snel en eenvoudig. Met je mobiele apparaat kan je waar je ook bent het draadloze netwerk bij je thuis beheren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om gastnetwerken te creëren en een apart wachtwoord voor dit gescheiden netwerk met 50 gasten te delen. Tevens kan je ouderlijk toezicht houden op het internetgebruik van je kinderen. Je hebt onder meer de optie om tijden in te stellen waarop het internet door hen gebruikt mag worden en om specifieke content op het web te blokkeren. Ook handig is de mogelijkheid om bepaalde apparaten prioriteit te geven zodat deze altijd voldoende bandbreedte en snelheid hebben.

Specificaties
Meer over Linksys - EA6100 - Wifi router (Productcode: 9896097042.5603)
 Wifi router
 Frequentieband
2.4 GHz, 5 GHz
 Merk
Linksys
 Snelheid
tot 1200 Mbps
 Aantal antennes
2
 Wifi Standaard
Wireless A, Wireless AC, Wireless B, Wireless G, Wireless N
 Beveiliging
Firewall, WPA, WPA2, WPS
 Aantal poorten
4
 Functie
Router
 Routerfunctie
 USB-poorten om media te delen
 Aansluitingen
1x USB 2.0 Female, 4x RJ-45 Female
 Ethernetsnelheid
Fast ethernet
 Kleur
Zwart
 Type
EA6100
 Snelheid 2.4 Ghz
tot 300 Mbps
 Snelheid 5 Ghz
tot 867 Mbps
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links