Linksys - WRT1200AC - Wifi router

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Wifi router Linksys WRT1200AC

Meer is niet altijd beter, maar in het geval van dit toestel geldt deze uitspraak echter wel degelijk. Meerdere frequentiebanden, meerdere antennes, meerdere poorten, meerdere bedieningsinterfaces. Je moet wel aangeven welke apparaten of gebruikers prioriteit hebben. Dat doe je met de meegeleverde app of door middel van het “gewone” webinterface. Als je eenmaal alles hebt ingesteld (apparaatprioritering, gasttoegang, ouderlijk toezicht etc.) heb je zonder enige twijfel een van de meest flexibele routers op de markt tot je beschikking. Doordat het apparaat gebruikmaakt van verstelbare antennes en zogenoemde beamform technologie, kunnen signalen optimaal gericht worden. Dat gebeurt op een zodanige wijze dat afzonderlijke apparaten, gebruikers of toepassingen precies het bereik en de rekenkracht krijgen die ze nodig hebben. Je kunt je dit voorstellen als een soort matrix waarbij op dynamische wijze de resources worden gekoppeld worden aan processen.

Single core, dual core

De wifi router Linksys WRT1200AC werkt op basis van een dual core processor. Om precies te zijn: een 1,3GHz dual core ARM processor. Deze processoren kunnen gelijktijdig meerdere gegevensstromen verwerken, dit in tegenstelling tot standaard single core processoren die telkens moeten schakelen tussen afzonderlijke processen. Daardoor vertragen ze, in ieder geval presteren ze minder dan je op grond van de specificaties zou mogen verwachten. De ARM processor aan boord is hiertoe wel in staat. Het apparaat werkt niet enkel volgens de nieuwste standaarden, maar kan terugschakelen. Alle IEEE netwerkstandaarden a-n worden ondersteund.

Extra: open source

De wifi router Linksys WRT1200AC kun je eventueel aansturen en/of uitbreiden via open source software op basis van OpenWRT. Dit is een bijzonder aardige feature die echter enkel voor ervaren gebruikers binnen handbereik ligt. De fabrikant vermeldt op haar website hierover het volgende: “Linksys steunt de open-source-gemeenschap. Het installeren van firmware van derden doet u op eigen risico en door het vervangen van de bij levering geïnstalleerde firmware door open-source-firmware vervalt de garantie. Bij twijfel raden wij u aan op open-source-forums advies in te winnen bij meer ervaren gebruikers.” Ben je dus niet zeker van je zaak, maak dan gewoon gebruik van de meegeleverde firmware en/of programmatuur (app of webinterface).

Specificaties
Meer over Linksys - WRT1200AC - Wifi router (Productcode: 10924124276.5603)
 Wifi router
 Frequentieband
2.4 GHz, 5 GHz
 Merk
Linksys
 Snelheid
tot 1200 Mbps
 Aantal antennes
2
 Wifi Standaard
Wireless AC, Wireless B, Wireless G, Wireless N
 Beveiliging
WEP, WPA, WPA2
 Aantal poorten
4
 Functie
Router
 Routerfunctie
 USB-poorten om media te delen
 Aansluitingen
1x eSATA Female, 1x USB 3.0 Female, 4x RJ-45 Female
 Ethernetsnelheid
Gigabit ethernet
 Kleur
Blauw
 Type
WRT1200AC
 Snelheid 2.4 Ghz
tot 300 Mbps
 Snelheid 5 Ghz
tot 900 Mbps
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links