Linksys - X3500 - Wifi router

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Wifi router Linksys X3500

De router is voor de meeste huishoudens en werkomgevingen de toegangspoort tot het internet. Hij verbindt twee netwerken met elkaar en in de meeste gevallen is dat het internet, via de provider, en het thuisnetwerk. Hij verstuurt en ontvangt data die de apparaten in het thuisnetwerk verzenden of opvragen. Bij werkzaamheden die in jouw huis via het internet plaatsvinden, neemt hij dus een cruciale plaats in. Het belang van een goed exemplaar is dan ook groot. De meeste mensen willen een model met een groot draadloos bereik en een hoge overdrachtssnelheid zoals deze Linksys X3500.

Dual band en standaarden

De Linksys X3500 router gebruikt twee verschillende frequenties, ook wel dual band genoemd, om haar netwerk signaal te verzenden; 2.4GHz en 5GHz. Oudere exemplaren gebruiken eigenlijk allemaal alleen 2.4GHz. Met de explosieve groei van het aantal draadloze netwerken is de 2.4GHz frequentieband aardig vol aan het raken. Door de hoge dichtheid van wifi netwerken in wijken gaan die signalen elkaar ook meer en meer storen. De 5GHz frequentieband wordt nog niet zo heel veel gebruikt en kan ook minder makkelijk door muren zenden waardoor storingen van aangrenzende netwerken minder vaak voorkomen. Daarnaast heeft de 5GHz een groter bereik en meer bandbreedte. Dat zorgt in de meeste gevallen voor een hogere overdrachtssnelheid. Apparaten zoals laptops, tablets en smartphones die kunnen werken met de 5GHz frequentie zullen automatisch met deze band verbinden. Op de 2.4GHz kan deze router overdrachtssnelheden tot 300 Mbps te bewerkstelligen. Op de 5 GHz frequentie kunnen de snelheden oplopen tot 450 Mbps. Hij ondersteunt de Wireless A, Wireless B, Wireless G, Wireless N en Wireless AC protocollen.

Ethernet en andere kabelaansluitingen

Ook wat oudere apparaten die geen draadloze netwerkverbinding hebben maar wel online moeten kunnen aan de Linksys X3500 gekoppeld worden. Daarvoor heeft hij vier RJ45 female ethernet aansluitingen. Dit zijn zogenoemde gigabit verbindingen die een maximale snelheid van 1000Mbps ondersteunen. Dat is tien keer sneller gaat dan bij het traditionele 100Mpbs fast ethernet. Ook beschikt hij over een RJ11 female poort en een USB 2.0 poort. Via deze USB poort kun je bestanden van opslagapparaten, zoals een netwerk backup schijf of andere apparaten binnen het netwerk delen.

DLNA Certified mediaspeler en Smart Wifi

DDe Linksys X3500 beschikt nog over een paar leuke extra mogelijkheden. Zo is hij geschikt voor het DLNA certified media server systeem. Met behulp van dit systeem is het mogelijk audio, video en ook games te streamen naar een smart televisie of spelcomputer. De Linksys X3500 maakt het mogelijk de instellingen te beheren en aan te passen met de Linksys Smart Wifi app. Je kunt hiermee zaken zoals als ouderlijk toezicht regelen. Met ouderlijk toezicht kun je bijvoorbeeld toestemming geven voor de online activiteiten van kinderen. Een andere handige functie van de Smart Wifi app is gasttoegang. Hiermee kun je een speciaal gastnetwerk met een eigen wachtwoord maken.

Specificaties
Meer over Linksys - X3500 - Wifi router (Productcode: 10124139142.5603)
 Wifi router
 Frequentieband
2.4 GHz, 5 GHz
 Merk
Linksys
 Snelheid
tot 750 Mbps
 Aantal antennes
1
 Wifi Standaard
Wireless A, Wireless AC, Wireless B, Wireless G, Wireless N
 Beveiliging
Firewall, WPA, WPA2
 Aantal poorten
4
 Functie
Router
 Routerfunctie
 Plug & play
 Aansluitingen
1x RJ-11 Female, 1x USB 2.0 Female, 4x RJ-45 Female
 Ethernetsnelheid
Gigabit ethernet
 Kleur
Zwart
 Type
X3500
 Snelheid 2.4 Ghz
tot 300 Mbps
 Snelheid 5 Ghz
tot 450 Mbps
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links