Linksys - XAC1200 - Wifi router

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Wifi router Linksys XAC1200

Voor een goed wifinetwerk heb je behalve een provider die een hoge snelheid biedt, een goede router nodig. Een van de meest bekende merken op dat gebied is Linksys. Dit Amerikaanse bedrijf is in het jaar 1988 opgericht en heeft zich in de afgelopen jaren opgewerkt tot een specialist in het faciliteren van draadloze internetnetwerken. Hun assortiment biedt veel keuze in eigenlijk alles wat je nodig hebt voor het aanleggen van een goed wifinetwerk. De Linksys XAC1200 is een goed exemplaar van deze fabrikant, zeker ook qua prijs-kwaliteit verhouding. Hij ondersteunt alle gangbare wifi protocollen en beveiligingsopties op zowel de 2.4 GHz als 5 GHz frequentieband.

Frequentiebanden en snelheden

De Linksys XAC1200 router maakt gebruik van twee frequenties en is dan ook een zogeheten dual band model. Veel mensen weten echter niet precies wat het verschil in frequenties van wifibanden inhoudt. De dual band ondersteuning maakt het mogelijk om twee netwerken op te zetten, een op de 2.4GHz frequentie en een op de 5GHz frequentie. Door het toenemende aantal apparaten dat gebruikmaakt van draadloze netwerken is de 2.4GHz band de laatste jaren steeds drukker geworden. De 5GHz band wordt door veel minder apparaten gebruikt en is bovendien ook vaak sneller. Apparaten die compatibel zijn met deze frequentie zoals smartphones, laptops en spelcomputers verbinden vaak automatisch met de 5GHz band. Op de 2.4 GHz band haalt de Linksys XAC1200 snelheden tot 300 Mbps terwijl op de 5 GHz frequentie tegelijkertijd een overdrachtssnelheid van maximaal 867 Mbps gehaald kan worden. Ruim voldoende voor alle gebruikelijke toepassingen dus.

Aansluitingen en antennes

Wanneer je optimaal gebruik wilt maken van de wifi router Linksys XAC1200 is het aan te raden het Wireless AC netwerk te gebruiken. Je kunt ook echter een bekabelde verbinding tot stand brengen via een van vier RJ45 ethernet aansluitingen. Dit zijn zogeheten gigabit ethernet poorten waarmee razendsnel, met maximaal 1000Mbps, gegevens gedeeld kunnen worden via jouw eigen netwerk en met externe apparaten. Gigabit ethernet is maar liefst tienmaal sneller dan het bekende fast ethernet. Dit model beschikt ook over een USB 3.0 poort waarmee je razendsnel gegevens kunt overdragen en kunt delen via uw draadloze netwerk. Dit exemplaar beschikt over 4 ingebouwde antennes die het wifi signaal verspreiden. Ze kunnen onafhankelijk van elkaar in de juiste positie gezet worden zodat het bereik van het draadloze netwerk zo optimaal mogelijk ingesteld kan worden.

Bijzonderheden

De Linksys XAC1200 maakt gebruik van de moderne beamforming technologie voor het verspreiden van het wifisignaal. Deze technologie zorgt dat het wifisignaal rechtstreeks op het ontvangende apparaat is gericht. In plaats van het signaal in een willekeurige richting te verspreiden zal het signaal via de kortste weg naar jouw telefoon, laptop of tablet sturen. Dit zorgt niet alleen voor een sneller en efficiënter netwerk, ook de batterij van het ontvangende apparaat wordt op deze manier gespaard. Dit komt doordat het apparaat dat met het netwerk is verbonden minder naar het wifisignaal hoeft te zoeken. Een andere bijzonderheid van dit model is dat de router te gebruiken is met de Smart Wifi app van de fabrikant. Deze app maakt het mogelijk om jouw wifinetwerk van afstand te beheren en te controleren. Denk bijvoorbeeld aan reguleren van speciale gasttoegang of ouderlijk toezicht op bepaalde apparaten.

Specificaties
Meer over Linksys - XAC1200 - Wifi router (Productcode: 9834239922.5603)
 Wifi router
 Frequentieband
2.4 GHz, 5 GHz
 Merk
Linksys
 Snelheid
tot 1200 Mbps
 Aantal antennes
4
 Wifi Standaard
Wireless AC, Wireless B, Wireless G, Wireless N
 Beveiliging
Firewall, WPA, WPA2
 Aantal poorten
4
 Functie
Router
 Routerfunctie
 USB-poorten om media te delen
 Aansluitingen
1x USB 3.0 Female, 4x RJ-45 Female
 Ethernetsnelheid
Gigabit ethernet
 Kleur
Zwart
 Type
XAC1200
 Snelheid 2.4 Ghz
tot 300 Mbps
 Snelheid 5 Ghz
tot 867 Mbps
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links