Sitecom - WLR-5002 - Wifi router

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Wifi router Sitecom WLR-5002

Inmiddels is het al bijna standaard: een moderne router werkt met 2 netwerken gelijktijdig. Ook de wifi router Sitecom WLR-5002 werkt op deze wijze, gelijktijdig dus op de 2,4GHz band én de 5GHz band. Het toestel is helemaal aan te passen aan je behoeftes die er op dat moment zijn op een bepaalde locatie. Heb je huisgenoten die graag gamen of zijn er mensen die veel HD streamen? Dit apparaat reserveert de hoogste snelheid voor dit type high end toepassingen. Zijn er gelijktijdig mensen in huis die gewoon wat chatten of surfen op het web? Geen probleem, ook deze gebruikers worden voorzien van een stabiele verbinding die net wat meer netwerkkracht vereist. Hoe precies die verdeling plaatsvindt, kun je zelf bepalen aan de hand van enkele handige tools die worden meegeleverd of al aan boord van dit apparaat zijn.

OPS en interne antennes

Een van de functies waarvoor de Sitecom routers bekendstaan, is de OPS technologie. OPS staat daarbij voor One Push Setup. Deze functie is met name handig om nieuwe apparaten te koppelen aan het 2,4 GHz dan wel 5GHz netwerk. Druk op een van de beide knoppen, schakel je apparaat in en de verbinding staat binnen enkele minuten. In tegenstelling tot veel andere AC routers gebruikt deze Sitecom geen externe maar enkel interne antennes. Dit is vooral gebeurd op grond van het gebruiksgemak. Externe antennes zijn krachtig, maar wel storingsgevoelig. Bovendien moet je ze optimaal richten, iets dat bij interne antennes niet speelt.

Protocol en werking

De WLR-5002 kan werken met alle bekende wifi protocollen. Bij voorkeur met de nieuwste, 802.11AC, maar wordt er een ouder wifiprotocol aangeboden zoals 802.11n of zelfs de b en a varianten, schakelt deze wifirouter onmiddellijk terug. De maximale snelheden die daarbij haalbaar zijn (tot 300 Mbps op de frequentie van 2,4 GHz en tot 450 Mbps op die van 5 GHz) zijn wel afhankelijk van dit protocol én van de locale omstandigheden. Denk daarbij aan afstand tussen cliënt en verdeler, aanwezigheid van obstakels en dergelijke. Uiteraard kun je via dit toestel ook media en randapparatuur zoals printers op het netwerk delen.

Specificaties
Meer over Sitecom - WLR-5002 - Wifi router (Productcode: 10057284146.5603)
 Wifi router
 Frequentieband
2.4 GHz, 5 GHz
 Merk
Sitecom
 Snelheid
tot 750 Mbps
 Aantal antennes
3
 Wifi Standaard
Wireless A, Wireless AC, Wireless B, Wireless G, Wireless N
 Beveiliging
WEP, WPA, WPA2
 Aantal poorten
4
 Functie
Router
 Routerfunctie
 USB-poorten om media te delen
 Aansluitingen
2x USB 2.0 Female, 4x RJ-45 Female
 Ethernetsnelheid
Gigabit ethernet
 Kleur
Wit
 Type
WLR-5002
 Snelheid 2.4 Ghz
tot 300 Mbps
 Snelheid 5 Ghz
tot 450 Mbps
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links