TP-Link - Archer C2600 - Wifi router

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Wifi router TP-Link Archer C2600

Dit toestel is een zogenoemde MU (multi-user) MIMO router. MIMO staat daarbij voor multiple input multiple output antennes, multi user betekent uiteraard meerdere gebruikers. Met deze techniek kun je via een slimme configuratie van antennes gekoppeld aan gebruikers alle mogelijke verdelingen in de toewijzing van beschikbare wifi resources maken. Met een enkel toestel kun je zo op dynamische wijze maatwerk verrichten, waarbij een zware toepassing zoals HD streaming veel “routerpower” krijgt toebedeeld en een toepassing zoals mailen enkel de bescheiden resources krijgt die daarvoor ook slechts nodig zijn. De wifi router TP-Link Archer C2600 beschikt over twee USB 3.0 aansluitingen. Je kunt hierop externe media aansluiten, maar ook randapparatuur zoals een printer die je vervolgens delen kunt met meerdere gebruikers. Via de instelllingsopties van webinterface en meegeleverde app kun je bepalen welke toepassingen, apparaten dan wel gebruikers voorrang genieten. Die iOS en Android app, Tether, heeft niet alle functies van de webinterface, maar voldoet prima voor quick fixes.

Snelheden en interface

Door de gebruikte technologie onder de motorkap in combinatie met de vele antennes is het in theorie mogelijk om ook via de 2,4GHz band een snelheid te bereiken van 800Mbps. De 5GHz band kan zoals verwacht ook gebruikmaken van de 4 antennes. Beide opties kunnen dus voor een fikse snelheid zorgen. Ondanks al deze extra power is dit niet merkbaar in het energieverbruik. Voor wat betreft de buitenkant: qua design is de C2600 een zeer stijlvol apparaat dat niet onmiddellijk in het oog springt. Aan de voorkant - of beter aan de bovenkant - zijn wat ledjes te zien, maar nagenoeg de volledige bediening gaat via het webinterface dan wel via de app.

Overige functies

Wat opvalt aan de wifi router TP-Link Archer C2600 is dat het apparaat zeer compleet is, op een ding na. Alles is aan boord, behalve dat het niet voorziet in een VPN optie. Daar blijft het dan ook bij. Qua aansluitingen is, naast de 2 USB 3.0 poorten, de gebruikelijke verzameling aanwezig. Dat betekent 1 WAN poort en 4 LAN poorten. Uiteraard vind je hier ook de aansluitingen voor de antenneaansluitingen. Virtueel is het mogelijk om een gastnetwerk te creëren, dat gebruikmaakt van zowel de 2,4 als de 5 GHz band. Voor wat betreft beveiliging zijn, zoals je mag verwachten, alle opties beschikbaar: WEP, WPA en WPA2. WPS ondersteuning is aanwezig.

Specificaties
Meer over TP-Link - Archer C2600 - Wifi router (Productcode: 10855689234.5603)
 Wifi router
 Frequentieband
2.4 GHz, 5 GHz
 Merk
TP-Link
 Snelheid
tot 2550 Mbps
 Aantal antennes
4
 Wifi Standaard
Wireless A, Wireless AC, Wireless B, Wireless G, Wireless N
 Beveiliging
WEP, WPA, WPA-PSK, WPA2, WPA2-PSK, WPS
 Aantal poorten
4
 Functie
Router
 Routerfunctie
 Optimaal draadloos signaal
 Aansluitingen
2x USB 3.0 Female, 4x RJ-45 Female
 Afmetingen
264 x 198 x 37 mm
 Ethernetsnelheid
Gigabit ethernet
 Kleur
Zwart
 Type
Archer C2600
 Snelheid 2.4 Ghz
tot 800 Mbps
 Snelheid 5 Ghz
tot 1733 Mbps
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links