TP-Link - Archer C5 - Wifi router

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Wifi router TP-Link Archer C5

Er heerst enige verwarring rondom het gebruik van de wifibanden 2,4 GHz en 5GHz. 5GHz is in staat sneller te werken, maar onder omstandigheden kan die snelheidswinst mee- (of beter tegen)vallen. Zo kunnen de 5GHz modellen in de TP-Link Archer lijn snelheden halen van respectievelijk 433Mbps, 867Mbps en 1300 Mbps. 433Mbps is ongeveer gelijk aan de snelheid die ook met 2,4GHz haalbaar is. Dit toestel haalt echter een snelheid van 867Mbps en is daarmee daadwerkelijk een flinke stap vooruit qua snelheid. Op de 2,4GHz band behaalt de C5 een snelheid van 300-450Mbps, ruim voldoende voor toepassingen als mailen, chatten en dergelijke. HD streamen en gamen gebeurt daarentegen bij voorkeur via de snellere 5GHz band. De wifi router TP-Link Archer C5 heeft de beschikking over maar liefst 3 antennes aan de binnenkant van het kastje plus over 2 afneembare externe antennes. De laatste 2 zijn gereserveerd voor gebruik met de 5GHz band en werken met 5dBi.

Poorten

Het fraai vormgegeven apparaat is voorzien van 1 Gigabit WAN poort en 4 Gigabit Ethernet poorten. Voor de rest is de AC1200, zoals de Archer C5 ook wel wordt vermeld, een toonbeeld van functionele vormgeving. Een elegant kastje met signalering via lichtjes aan de voorkant en alle andere zaken zoals knoppen en connectoren aan de achterkant. Er is dus geen belemmering om het apparaat ergens in het zicht te plaatsen, waar over het algemeen vaak een betere spreiding van het signaal mogelijk is. Dual band staat in dit geval niet alleen voor de beschikbaarheid van 2 frequentiebanden, maar vooral voor het gelijktijdig kunnen werken met deze twee banden. Twee is een getal dat vaker voorkomt bij dit toestel, zo zijn er twee USB 2.0 poorten aan boord. Hiermee kun je randapparatuur op het netwerk delen, net zoals ook bestanden bijvoorbeeld via een harddrive met USB aansluiting.

Tether app

De wifi router TP-Link Archer C5 is in te stellen via de meegeleverde TP-Link Tether app. De app biedt een heldere gebruikersinterface waarmee je snel alle functies van de wifi router kunt instellen. De app is beschikbaar voor iOS en Android. Ook kun je hiermee het apparaat monitoren, bijvoorbeeld bekijken wie er allemaal online is en wat de rechten van de afzonderlijke gebruikers zijn. Op deze manier identificeer je dus ook ongenode gasten en ander onbedoeld routergebruik. Het is immers niet handig als je investeert in een state of the art router met meermaals je benodigde bandbreedte, maar een deel van je internetsnelheid wordt afgesnoept door de buren. Iets dat vaak onderschat wordt: er zijn ook meerdere mogelijkheden het apparaat aan en uit te zetten. Wie vaker in de weer is geweest met het aan-en-uittrekken van een externe voeding, kan de powerknop, resetknop en wifi aan-uit knop zeker waarderen.

Specificaties
Meer over TP-Link - Archer C5 - Wifi router (Productcode: 9878643697.5603)
 Wifi router
 Frequentieband
2.4 GHz, 5 GHz
 Merk
TP-Link
 Snelheid
tot 1350 Mbps
 Aantal antennes
2
 Wifi Standaard
Wireless A, Wireless AC, Wireless B, Wireless G, Wireless N
 Beveiliging
Firewall, WPA, WPA-PSK, WPA2, WPA2-PSK, WPS
 Aantal poorten
4
 Functie
Router
 Dual Band
 USB-poorten om media te delen
 Aansluitingen
2x USB 2.0 Female, 4x RJ-45 Female
 Afmetingen
243 x 161 x 33 mm
 Ethernetsnelheid
Gigabit ethernet
 Kleur
Zwart
 Type
Archer C5
 Snelheid 2.4 Ghz
tot 450 Mbps
 Snelheid 5 Ghz
tot 867 Mbps
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links