Wifi repeater Asus RP-AC52

Het is vervelend als je op bepaalde plekken in je huis een slecht wifisignaal hebt. Je kunt op die plaatsen dan niet internetten. Wil je een betere ontvangst op deze plekken, dat kan. Met de eenvoudig te installeren Asus RP-AC52 wifi repeater, kun je eenvoudig de wifiontvangst op bijvoorbeeld de zolder of in de tuin verbeteren. Een wifi repeater is een tussenstation in je wifi netwerk. Je installeert de repeater op een plek waar je nog een goed wifi signaal hebt, bijvoorbeeld op de eerste verdieping of bij het tuinraam. De repeater legt een verbinding met de internet router en zendt daarna het wifisignaal opnieuw uit. Op deze manier wordt de dekking van je wifi netwerk in een keer een heel stuk uitgebreid en/of de verbinding stabieler.

Eigenschappen

De Asus RP-AC52 wifi repeater is een dual band repeater en daardoor uitstekend geschikt om zowel het 2,4 GHz als het 5 GHz netwerk van je internet router uit te breiden. Op de 2,4 GHz band is de maximale datadoorvoersnelheid 300 Mbps en op de 5 GHz band is de maximale doorvoersnelheid 433 Mbps. Voor de goede werking is het belangrijk om de wifi repeater op een plek te installeren waar nog een goede ontvangst van het signaal van de internet router aanwezig is. De Asus RP-AC52 is voorzien van een signaalindicator voor beide wifibanden. Branden er drie leds dan heb je een uitstekende verbinding, bij twee heb je een redelijke verbinding, bij één een slechte verbinding en bij geen leds heb je geen verbinding. Plaats bij een slechte verbinding op een van beide banden de wifi repeater dichter bij de internet router.

Configuratie

De eenvoudigste manier om de wifi repeater Asus RP-AC52 in je draadloze netwerk op te nemen is het gebruik van WPS. Hiervoor moet je internet router ook van een WPS knop voorzien zijn. Plaats de repeater in een stopcontact in de buurt van de internet router. Druk op de WPS knop van de router. Er gaat een led op de router knipperen. Druk binnen twee minuten op de WPS knop van de repeater. Op de repeater gaat ook een led knipperen. De repeater probeert nu een beveiligde verbinding met je internet router te maken. Zodra de verbinding gelegd is, gaat de led op de repeater continu branden. Je kunt nu verbinding maken met het draadloze netwerk van je repeater. Het wachtwoord van de repeater is hetzelfde als het wachtwoord van je internet router.

Extra functies

De wifi repeater Asus RP-AC52 heeft een netwerkaansluiting voor het aansluiten van apparaten zonder wifi. Het is ook mogelijk om de repeater met een netwerkkabel met een internetaansluiting te verbinden. Bijvoorbeeld een router zonder wifi of een internetaansluiting in een hotelkamer. Op deze manier creëer je eenvoudig een volwaardig 2,4 en 5 GHz dual band wifi netwerk. In combinatie met Asus internet routers zorgt roaming assist ervoor dat je niet zelf hoeft te schakelen tussen de wifinetwerken. Je apparaat verbindt automatisch altijd met het sterkste wifisignaal. Hierdoor heb je altijd een snelle en stabiele verbinding. Deze repeater beschikt over een streaming audioaansluiting. Sluit je stereoinstallatie met een 3,5 mm jack aan op de repeater en met de Asus AiPlayer app op je smartphone of tablet kun je draadloos muziek streamen. De firmware van de Asus RP-AC52 repeater kan via de web interface van een update worden voorzien. Zo heb je altijd de beschikking over de nieuwste software features zodat je repeater altijd werkt met de laatste technische standaards.

  
Meer over de Wifi versterker - Asus - RP-AC52 (ProductID: 9753663179.5603)
 Wifi repeater
 Merk
Asus
 Snelheid
tot 750 Mbps
 Aantal antennes
2
 Wifi Standaard
Wireless B, Wireless N, Wireless A, Wireless G, Wireless AC
 Beveiliging
WPA2, WPA
 Aantal poorten
1
 Functie
Access Point, Repeater
 Dual Band
 Optimaal draadloos signaal
 Aansluitingen
1x RJ-45 Female
 Afmetingen
54 x 30 x 85
 Ethernetsnelheid
Fast ethernet
 Gewicht
90 Gram
 Kleur
Wit
 Type
RP-AC52
 Snelheid 2.4 Ghz
tot 300 Mbps
 Snelheid 5 Ghz
tot 433 Mbps
Reviews
Schrijf een review en maak kans op een giftcard t.w.v. €100,-  
 
         

Er is nog geen review voor dit product, wees de eerste om een review achter te laten!

  Schrijf een review  
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links