Wifi repeater Asus RP-AC68U

Voor veel mensen is een traditionele router niet voldoende om het hele huis van wifidekking te voorzien. Het komt bijvoorbeeld regelmatig voor dat mensen op zolder of in de kelder niet kunnen beschikken over draadloos internet. Dit is erg vervelend, zeker wanneer je graag op iedere plek in het huis wilt kunnen chatten, surfen, werken of films streamen. Er zijn verschillende oplossingen te bedenken voor het probleem van gebrekkige wifi dekking. Zo kun je natuurlijk een nieuwe (dure) router aanschaffen die een groter bereik heeft. Maar voor veel mensen is het een betere oplossing om een wifi repeater zoals de Asus RP-AC68U aan te schaffen. Een repeater zoals de Asus RP-AC68U wifi repeater zorgt dat het signaal van jouw router een stuk verder reikt. Met een op de juiste plaats gepositioneerde repeater zul je nergens in huis meer zonder wifi zitten.

Poorten en afmetingen

In eerste instantie is de Asus RP-AC68U bedoeld voor het vergroten van draadloze netwerken. De repeater beschikt echter ook over maar liefst vijf gigabit ethernet poorten. Deze poorten hebben een RJ-45 poort waarop een ethernet kabel kan worden aangesloten. Via deze kabel kan een apparaat zoals een desktop, spelcomputer of smart televisie worden aangesloten. Gigabit ethernet staat bekend om het tot stand brengen van razendsnelle verbindingen. De wifi repeater Asus RP-AC68U beschikt daarnaast over een USB 3.0 poort. Via deze poort kan opslagapparatuur op de repeater worden aangesloten om bestanden over te zetten. De Asus RP-AC68U is rechthoekig, 17,8 centimeter hoog en 10,6 bij 10,6 centimeter breed. De repeater heeft een fraai zwart met rood design en kan dus gerust in het zicht worden neergezet. Dit heeft als voordeel dat de repeater een nog groter bereik heeft wanneer hij niet in een kast of hoekje staat opgesteld.

Snelheden en functies

De Asus RP-AC68U is een zogeheten dual band repeater hetgeen betekent dat hij signalen op twee verschillende frequenties uit kan zenden. De standaard 2.4 GHz frequentie begint door de vele apparaten die hier gebruik van maken (te) druk te worden, waardoor de maximale snelheid op deze frequentie achteruit gaat. Om dit probleem te verhelpen maken dual band routers en repeaters gebruik van de rustigere 5GHz frequentie. Op deze frequentie zijn hogere overdrachtssnelheden mogelijk dan op de 2.4GHz frequentie. De Asus RP-AC68U wifi repeater kan op de 2.4Ghz een hoge overdrachtssnelheid van maar liefst 600 Mbps halen. Op de 5 GHz frequentie kan de overdrachtssnelheid zelfs oplopen tot maar liefst 1300 Mbps. Behalve de repeater functie kan de Asus RP-AC68U ook fungeren als bridge, acces point of om media te delen via USB. Dit alles maakt het een van de snelste en meest complete repeaters van dit moment die ook nog eens fraai is qua design.

Eenvoudig te installeren

Installeren van de Asus RP-AC68U is geen ingewikkelde klus. Door gebruik te maken van de one touch Wifi Protected Setup (WPS), heb je de repeater binnen een ogenblik aangesloten. Als je (ongeveer) tegelijkertijd de WPS knop van de router en de repeater indrukt, zullen ze namelijk direct verbinding met elkaar maken. Voor andere instellingen kun je de Asus RP-AC68U met een ethernet aan een computer of laptop koppelen. Maar ook draadloos instellen via de smartphone of tablet is uiteraard mogelijk. Om optimaal bereik te garanderen kun je gebruikmaken van de signaalsterkte indicator van de Asus RP-AC68U. Deze indicator geeft aan op welke plek de repeater geplaatst moet worden voor optimale dekking. Kortom: een repeater die gezien mag worden.

  
Meer over de Wifi versterker - Asus - RP-AC68U (ProductID: 10364675932.5603)
 Wifi repeater
 Merk
Asus
 Snelheid
tot 1900 Mbps
 Aantal antennes
4
 Wifi Standaard
Wireless G, Wireless AC, Wireless B, Wireless N, Wireless A
 Beveiliging
WPA-PSK, WPA2, WPS, WPA, WPA2-PSK
 Aantal poorten
5
 Functie
Access Point, Bridge, Repeater
 Dual Band
 USB-poorten om media te delen
 Aansluitingen
5x RJ-45 Female
 Afmetingen
178 x 106 x 106 mm
 Ethernetsnelheid
Gigabit ethernet
 Kleur
Zwart
 Type
RP-AC68U
 Snelheid 2.4 Ghz
tot 600 Mbps
 Snelheid 5 Ghz
tot 1300 Mbps
Reviews
Schrijf een review en maak kans op een giftcard t.w.v. €100,-  
 
         

Er is nog geen review voor dit product, wees de eerste om een review achter te laten!

  Schrijf een review  
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links